Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Lived

Gin z tonikiem

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Ja osobi艣cie korzystam z domowego, przedniego destylatu. Mozna wykorzysta膰 rownie偶 spirytus 96%. Destylatory przelewam do s艂oika, na kawa艂ek gazy sypie 1/2 gar艣ci jag贸d ja艂owca i ostro偶nie przytrzymujac gaz臋 zakr臋camy s艂oik. Nale偶y pamieta膰 tylko aby owoce oraz gaza nie dotyka艂a destylatu. Odstawiam w s艂oneczne miejsce na okres 3-4 tygodni. Po tym czasie zalewam destylatory, rozcinczam 1:2 odstawiam do zamra偶arki. Pozostaje tylko juz zakup tomiku oraz cytryn!. Smacznego:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
w polomarkecie mo偶na dostac fajny gin za niedu偶e pieni膮dze. czesto kupuje tam jakie艣 alkohole i ju偶 sporo przetestowa艂am :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko tutaj za ok. 25zl. Masz 1/2 litra W艁ASNEJ! Produkcji towaru! Satysfakcja gratis!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tzn zrobienie p贸艂 litra domowego spirytusu kosztuje 25 z艂? to sporo w por贸wnaniu ze sklepowym, a roboty i kombinowania pewnie jest przy tym du偶o a mo偶e nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za 25 z艂 mamy 1/2 litra ginu z spirytusu kupionego w sklepie. Robiony z w艂asnego destylatory kosztuje kilka razy mniej i wg m艅ie jest zdecydowanie lepszy( przy korzystaniu z dobrego sprz臋tu oraz dro偶d偶y)!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwielbiam gin z tonikiem, zawsze kupowalam Gordon's a teraz kupilam lubuski i ma inny smak. Nawet sie zastanawialam czy to nie jakas ruska podroba. Nie smakuje mi. A jakie sa Wasze wrazenia z porownania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lubuski to bardziej ja艂owc贸wka, mi te偶 nie smakuje. Szczeg贸lnie w por贸wnaniu z Gordons

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bebebe32
Te偶 bardzo lubi臋 drinki z ginem, nie tylko klasyk臋 z tonikiem, ale te偶 ze Spritem. A ostatnio do Lubuskiego Ginu, kt贸ry zosta艂 mi po imprezie dola艂am z braku innych napoj贸w Coli i prosz臋! wyszed艂 ca艂kiem dobry drink. Oczywi艣cie trzeba doda膰 lodu i mo偶na te偶 pokruszy膰 cytryn臋 lub limonk臋 i wrzuci膰. Bardzo dobre.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Morlena
Pr贸bowa艂am z Col膮, jest ok, ale ja obstaj臋 za klasyczkami, czyli stary dobry gin z tonikiem i lodem. Swoj膮 drog膮 Lubuski nie ust臋puje niczym zagranicznym odpowiednikom i to o g贸r臋 pieni臋dzy dro偶szym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Filemona_2
A ja mam inny pomys艂 na drinka z ginem. Lubi臋 ten alkohol, a klasyczne wersje ju偶 nie si臋 po prostu znudzi艂y. Poza tym jestem wielbicielk膮 drink贸w <3 A wi臋c bierzemy: dobry gin - ja zawsze bior臋 Lubuski - 45 ml Wermut, tylko najlepiej s艂odki - 15 ml i wytrawny - oko艂o 5 ml Likier z gorzkich pomara艅czy - 5 ml Sok z cytryny - 5 ml Wszystko przelewamy do shakera wype艂nionego lodem, wstrz膮samy, przelewamy do szklanki jak na martini. Gotowe. Drink jest przepyszny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Faolla
Ale mi smaka zrobili艣cie, napi艂abym si臋 Lubuskiego z tonikiem teraz. Ale gdzie go dosta膰 na azjatyckiej emigracji? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Skyrimina
Gin z tonikiem jest pyszny, a jak mi si臋 nie chce robi膰 albo po prostu nie chc臋 kupowa膰 ca艂ego ginu, bo wiem 偶e wypij臋 wszystko to po prostu kupuj臋 gotowego drina Lubuski Gin & Tonic, smakuje tak jak zrobiony przez barmana. Oczywi艣cie sch艂odzony, a jak偶e :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Migubi艂a
Oj, gin z tonikiem klepie strasznie, ale fajnie, podobnie troch臋 jak wino, w taki spos贸b, 偶e cz艂owiek jest weso艂y, rozgrzany i ma og贸lnie dobre sampopczucie :) Co do tonik贸w, to zawsze wypieram taki jak znajd臋 w sklepie po prostu. Gin jest wa偶niejszym sk艂adnikiem i tutaj zawsze patriotycznie lubuski.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Masanta
Od zarania dziej贸w, czyli od ko艅ca og贸lniaka pili艣my lubuski z ginem, wtedy po krzakach i ogniskach, teraz ju偶 w zaciszu domowym i na tzw "prywatkach". To co dodajemy teraz, a wtedy nie, to l贸d :) I to zmienia naprawd臋 wiele. No i oczywi艣cie nie艣miertelny tonik, chocia偶 niekt贸rzy twierdzili, 偶e psuje smak. A Sprite to swego czasu by艂o dla nas blu藕nierstwo dodawa膰 to do lubuskiego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sorobonna
Uwielbiam! Dawniej pi艂am gin ze spritem, to jest wersja 艂agodniejsza, ale ostatnio przerzuci艂am si臋 na "d偶entelme艅sk膮" - gin z tonikiem, oczywi艣cie p贸艂 na p贸艂 :) Smakuje 艣wietnie, posiad贸wy z m臋偶em na balkonie i popijanie tego drinka to ju偶 u nas klasyk wakacyjny :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lookecja
Nie wiem czemu, ale chyba ze wszystkich drink贸w na 艣wiecie lubuski gin z tonikiem podchodzi mi najbardziej. Jest nies艂odki i bardzo dobrze, bo nie lubi臋 s艂odkich drink贸w, s膮czy si臋 go powoli, ma aromat ja艂owca, a wi臋c lasu, natury, jest 艣wie偶y, no nie wiem, co艣 jest w tym smaku takiego co mnie przyci膮ga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dumpl贸wka
A ja Wam sprzedam 艣wietnego tipa: dodajcie do tego zestawu nieco soku wyci艣ni臋tego ze 艣wie偶ego og贸rasa, do tego dwa listki bazylii. 艢wietne!

Udost臋pnij ten post