Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martushia

Dizne 35 a opalanie.

Polecane posty

Gość Martushia

czesc mam do was pytanko.. czy podczas zazywania Diane moge si eopalac? sa wakacje i chce wyjechac nad morze no i wiadomo ze nie bede siedziala w cieniu... macie jakies doswisdczenia?

Gość ... ... wrr..
nie możesz się opalać!! w ogóle przy braniu hormonów nie można się opalac, bo moga się zrobić ochydne przebarwienia...tak więc krem z silnym filtrem i zero smażenia się na plaży :(

Gość Martushia
serio?? :-( ja nie chce byc blada :-(

Gość ... ... wrr..
serio...tzn bez jakiegoś tam dramatu...ja się bedziesz smarować kremem z filtrem to nie musisz ubierać długich spodni i rękawów do chodzenia po dworzu, ale codzienne polegiwanie plackiem na plaży stanowczo odradzam.. plamy które potrafią wyskoczyć, mogą być nie do usunięcia. zostają samoopalacze...

Gość Nie odpowiemy Ci
bo sama musiz sie przekonac Ja na diane sie opalam i nic mi nie wyskakuje, a moja kumpela ma pelno przebarwien. To wszystko zalezy od organizmu

Gość Martushia
a te plamy to juz tak na zawsze zostaja? cholera w co ja sie wpakowalam :-(

Gość e tam na zawsze
znikaja czesto po paru mieisacach. Ale Ty nie mysl, ze to tylko na Diane. Na kazdych tabletach moga ci palmy powylazic

Gość nie sluchaj........
w kraju w ktorym mieszkam rzadkoscia jest aby jakas kobieta nie brala antykoncepcji...........i wszystkie sie opalaja zarowno na solarium jak i przy "prawdziwym" sloneczku.......uzywaj kremu z filtrem i zachowaj umiar.......ja tez zazywam Diane35 i nie widze zadnych okrutnych plam:)

Gość Martushia
o rany :-( i kto teraz ma racje >

Gość Wszystkie mamy racje
Bo nie wiadomo jak Ty zareagujesz na hormony. Jedna ma przebarwienia inna nie. Jednej znikaja przebarwienia szybko, inna ma je dlugo. Poopalaj sie troche i zobacz jak reagujesz. Nie ma innej rady Powodzenia :)

Gość Malusiajjjjj
No tak teraz wszystko jasne ,zastanawialam sie w tamtym roku od czego wyskoczyla mim plama na piersiach.To wlasnie od tabletek.Alw sama musisz zaryzykowac.Moze tobie nic sie nie stanie.

Gość opalałam sie
w solariu i normalnie birąc diane, harmonet i logest. ale to zalezy od organizmu

Gość Martushia
no dobra... wychodze na slonce od jutra.. trzymac kciuki zebym plamiasta nie weocila bo 4czerwca jestem starsza na weselu :-)

Gość Martushia
mam do was jeszcze jedno pytanko- czy plamy wyskakuja od razu czy po jakims czasie? bo wczoraj siedzialam na sloncu i opalilam si ena czerwono- jak nigdy...i narazie plam brak... no ale nie wiem czy one od razu wyskakuja czy po jakims czasie? pomozcie :-)

Gość Oga
dobre pytani... wie ktos?

Gość olęńka
to jak jest z tymi plamami? kiedy sie pojawiaja?

Gość nie wiem
ale chyba jak juz sie zrobi opalenizna brazowa

Gość ma ktos jakies w tym doswiadcz
enie?

Gość upupup

Gość JATO
A ja podczas brania Diane 35 smazylam sie na plazy i w solarium bez zadnych konsekwencji...ale do czsu. po 2 latach takiego brania i smazenia sie (i wcale nie z przesda) - 5 razy na rok solarium po 10 min. i latem tak jak przecietna kobieta wPolsce, czasem na plazy ...no wiec po wylazly mi plamy i za cholere nie moge ich zlikwidowac...jedna mam na skroni a druga na dekoldzie...swietnie wyglada...NIECH TOS ZLAG

Gość izzzziiii
otoz ja biore diane juz 2 lata i mialam problemy i w tamtym roku i teraz z opalaniem.Nigdy wczesniej tego nie bylo,zawsze mialam brazowa opalenizne,nawet bez uzywania filtrow(przyznam sie bez bicia:P) a teraz,,,dopiero 2 piekny dzien ,chwile na sloncu i co?mam jakby wysypke na dekolcie i czerwone placki,nie wiem czy to poparzenie-ale watpie bo sie nasmarowalam filtrami i nie lezalam plackiem.Sama nie wiem coo tym myslec...pozdro

Gość letni deszcz
mój lekarz dermatolog-zręsztą już o tym kiedyś pisałam powiedział ,ze takie plamy mogą sie pojawić nawet kilkanascie lat po odstawieniu tabsów, ponoć po Diane najgorzej, ale przy innych tez trzeba uważać.Na słoncu z filtrami ,a na solarium lepiej nie chodzić . Zreszta na ulotce od Diany jest to napisane ,ze takie plamy mogą sie pojawiać.

Gość babyrelaxy
No wiecie opaliłam się dokładnie na raka i teraz to okropnie boli, wręcz się poparzyłam. Radzę więc nie nosić ciemnych koszulek i zasłaniać buzię, bo wystarczy że wejdziesz chwilę na słońce a może Cię spiec. Tabletki sa światłoczulne...ale zależy to od organizmu jak reagule- dodam że jestem alergiczką, i zazwszyczaj trudno sie opam