Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zibunka

Ranking tabletek antykoncepcyjnych. Wchodźcie i wpisujecie się!!!!

Polecane posty

Gość Girassol
Witam wszystkie dziewczyny... ja brałam Cilest przez 2 lata, czułam się całkiem nieźle, poprawiła się cera, skóra była bardzo delikatna, piersi większe, jędrniejsze... samopoczucie ok, wyrównała mi się waga ciała (byłam zawsze bardzo chuda, dzięki tabletkom lekko przytyłam, nie jestem już kościotrupem a w sam raz :)) niestety wadą u mnie był brak ochoty na seks... spadek libido nawet do 0... pojawiły się też różne infekcje grzybiczne, wtedy myślałam że to miało związek z tabletkami antykoncepcyjnymi i przestałam je brać; teraz po 2 kolejnych latach mam zamiar wrócić do Cilestu... po odstawieniu na nowo miałam problemy z cerą, schudłam, mam już receptę od swojej pani ginekolog, u mnie w mieście w EUROAPTECE (ta apteka ma sieć w całej Polsce) Cilest kosztuje 13,90 zł :) nie wiem skąd wy bierzecie za 40 zł!!!! polecam aptekę... :)) pozdrawiam!! G.

Gość cruel
po 9 miesiacach z yasminelle przytyłam 5 kg.

Gość JA D
już drugi miesiąc biorę Yasminelle ;) na początku miałam straszne wahania nastroju ;) np. zaczynałam płakac zmywając... ale teraz już jest wszytsko ok. nie przytyłam, piersi mi nie urosły ( i dobrze ) wszystko w najlepszym porządku. lekarz i farmaceuta powiedzieli mi, że to są najlepsze tabletki... a oni się chyba znają, no nie ;) pozdrawiam :* ps. płacę 39.90

Gość 1234ola
CYTAT"Typowa Zastanawiam się co lepsze : Regulon Czy Diane? Tabletki pomagające na trądzik, mają podobne działanie. Jakie efekty u Was po Regulonie, a jakie po Diane??" DIane nie brałam, ale Regulon bardzo dobry. Cera mi się bardzo poprawiła. tak jak skóra pleców i dekolt też. Bo wcześniej mi wyskakiwały od czasu do czasu pryszcze. Miałam zaskórniki, a teraz czysto.

Gość majao
Novynette- biore 5 miesiac i ma dosyc! Takich wahan nastroju to ja w zyciu nie mialam! Ja sie nie poznaje! Zmieniam na Yasminelle, mam nadzieje ze bedzie lepiej, bo po tych to albo placz, albo deprecha, albo wcieklosc, albo non stop sobie cos wrecalam- masakra! Po prostu dol :/ Nie polecam, bo na dluzsza mete strasznie siadaja na psyche. Wr

Gość wiesz jestem tego zdania co Ty
ja dis powrocilam do microgynon po 2 latach :) tzn w przyszlym tyg zaczne brac :) mam nadzieje ze beda mi sluzyc jak dawniej :) dzis za opakowanie potrojne (3x21) zaplacilam 15,50 :)

Gość sylwia1990
harmonet-problemy z cera i uczulenia logest-po pewnym czasie wahania nastrojów i to bardzo duże jeamine-uczulenia na twarzy spróbuje jeszcze yasmin a jak z tymi nie wypali to chyba zaprzestam eksperymentów a tak ogólnie w ciagu ok 2lat przytyłam ok 5 kg i biust urusł mi z miseczki b na d :)

Gość givemethereason
ja biore STEDIRIL 30 kosztuje ok 2,80 lek refundowany amerykański (od kilku ładnych lat robi furore na zachodzie ) ZRESZTA II GENERACJA JEST NAJPOPULARNIEJSZA NA ZACHODZIE tylko w Polsce jest takie przekonanie ze im coś nowsze i droższe to lepsze :)

Gość agatka888
novynette-biore 1,5roku jak dla mnie idealne, cena27zl

Gość Eluśśś
Hym, właśnie wróciłam od ginekologa i znalazłam stronke z Waszymi wypowiedziami ... Ja napisze o sobie : Przed 1 ciaża - nie brałam proszków, po urodzeniu zaczełam brac Cerazette- nie miałam wyjscia -bo karmiłam piersia... Na mnie Działały strasznie- krwawiłam po 3 tyg. na m-c- oczywiscie raz leciutko..3 dni przerwy potem 2 dni potopu..- Masakrycznie mnie to meczyło,ale po za tym nie miałam zadnych ubocznych skutków Przestałam karmic - przestawiłam sie na Harmonet- do 2 m-cy zmienne nastroje-albo deprecha poporodowa- nie wiem.. ale potem kolejne 8 m-cy było nawet dobrze-bo nie przypominam sobie zadnych "schorzeń" :] Odstawiłam na pół roku proszki i zaszłam w 2 ciaże- po porodzie zdecydowałam sie na spiralke-ze wzgledu na wczesniejsze przejścia z proszkami podczas karmienia.. Powiem,że świetna sprawa,ale nigdy nie wiedziałam kiedy będe miała okres, schudłam sporo jakies 15 kg. ale były plamienia itp. Nic po za tym!Zrezygnowałam ze spirali i jeszcze tego samego dnia przeszłam na Harmonet! Słuchajcie-ja nie wiem ile w tym maja ciąże,ale po 6m-cach brania -przed okresem mam mdłości i boli mnie brzuch ,do piersi sie dotknac nie moge, zero ochoty na sex! suchość w pochwie i włosy zaczeły mi rosnać, do tego napady złości i zrobiłam sie strasznie uczuciowa- potrafie wyć jak tylko zobacze ,że ktos p[łacze- poprostu samo przychodzi!! nO I PRZYTYŁAM PRZEZ 9 M-CY jakies 5-7 kg. ale pewna nie jestem czy to od nich. Opisałam to lekarzowi, bo wczesniej jakoś nie mialam mu ochoty o tym opowiadać i przypisał i Cilest! Ale z tego co Tu piszecie drogie kobitki jakaś średnia ta ocena Cilestu! Mam recepte na 3 op. Napisze za 3 m-ce jak On na Mnie działa :) Harmonet- 28.30 okolice Lublina Spiralka -nie pamiętam ile ale z załozeniem zapłaciłam ok. 300zł.(w prywatnym gabinecie) i nazwy tez nie pamiętam ;/ Pozdrawiam

Gość jaaaaaaaaa88
Hej dziewczyny:) Biore od września zeszłego roku tabletki antykoncepcyjne yasminelle. Generalnie jestem zadowolona, nie przytylam, bóle glowy i uplawy mialam tylko przez pierwszy miesiąc. Niepokoi mnie tylko jedna myśl: mam straszne zmiany humoru. Zaraz przed okresem jestem okropna, szczególnie dla mojego chlopaka. Ponadto coraz częściej zdarzają mi się mroczne myśli, tzn. coś w stylu depresji. Łatwiej mi o płacz i w ogole czasem jest naprawde do bani...Zastanawia mnie czy zmiana tabletek coś pomoże, czy na moje zachowanie ma jednak wpływ hormonów? Pozdrawiam:)

Cilest ;) cena ok 23 zl. zero skutkow ubocznych, tylko piersi mi sie powiekszyly ale wcale nie narzekam ;)))

Gość Irkggkgga
hey jaaaaa... Wydaje mi sie ,ze spor moga ponosic Twoje tabletki... ale wiesz.. szczerze powiedziawszy- to każda ma humorki- jesli jednak sama po sobie widzisz,ze strasznie sie zrobiłas nerwowa no i te mysli to idz do gina i mu o tym powiedz- sadze,że Ci zmieni proszki jednak ;/ Cilest 32 zł. za 3 opakowania :] Lublin Ja tam żadnych ubocznych nie widze- tyle,ze plamiłam przy pierwszym opakowaniu jakos z 5 dni.. ale luuzik ogólnie:]

Gość luciaanna12
Niestety muszę zmienić tabletki anty, mam do odstąpienia jedno opakowanie yasmine, za 30 zl (za przesyłkę zapłacę). Kontakt gg 5387270

Gość tara81
Yasminelle, brałam przez pół roku Yasminelle, po odstawieniu schudłam 4 kilogramy! I na plecach, ramionach twarzy pojawiły się wypryski, bardzo bolesne krostki. Nigdy wcześniej nie miałam trądziku, a mam 28 lat, krostki przestały się pojawiać po jakichś 3 miesiącach. Teraz lekarz znów przepisał mi Yasminelle, kończę 4 te opakowanie, piersi co najmniej rozmiar większę, brzuch niestety co najmiej 2 rozmiary większy, jakby rozdęty, na udach pierwszy raz w życiu pojawił się cellulit. Na twarz i plecy wróciły okropne wypryski, znikajż tylko na czas okresu, jak nie łykam tabletek. Po pierwszych trzech opakowaniach libido było zerowe, teraz powoli to się zmienia, natomiast zostala okropna suchość, która skutecznie uniemożliwia współżycie "bez wspomagania". Jedyny plus tych tabletek to brak zakażeń grzybiczych, poprzednie rodzaje tabletek je powodowały. Czy któraś z Was miała podobną sytuację: przed braniem tabletek czysta cera, po przyjęciu tabletek pogorszenie cery i tycie? I zmieniła te tabletki na inne, które juz nie powodują takich dolegliwości? Będę wdzięczna za podanie nazw, bo to już moje ostatnie opakowanie Yasminelle, została jedna para spodni, w ktore się mieszcze i to wszystko tylko po 4 opakowaniach!

Brałam przez 9 lat Milvane ( 32 zł za jedno op.) Skutki uboczne: bóle głowy podczas 7 dniowej przerwy, libido zerowe i parę kilko więcej...

Gość misia 33
Yasmin-brałam przez 2 lata-miesiąc temu neurolog kazał mi odstawić.Skutki uboczne:przesuszona skora,wypadanie włosów i silne bóle migrenowe,które miałam co drugi dzień lub trwały po 3 dni z rzędu- odstawieniu dolegliwości minęły.Plusem dla mnie było to,ze nie przytyłam,krótkie okresy i dobre zabezpieczenie,ale szkoda mi truć organizmu wiec na pewno więcej nie sięgnę po żadne hormony-mam do odstąpienia receptę na 4 opakowania Yasmin

Gość misia 33
za Yasmin płaciłam w aptece Arnika 33,90gr

Gość littleblackwitch
YAZ od 3 m-cy... cena dosc wysoka, ja płaciłam od 42 do 47 zl ale poki co nie zaluje bo swietnie mi sluzą; plamienia aby jeszcze mi zostaly ale wydaje mi sie ze to kwestia czas... a i schudłam 5 kg :)

Gość ja biorę
rigevidon od paru lat, koszt to ok 6 zł , brak skutków ubocznych, wcześniej brałam harmonet ale po co mialam przepłacać, wiec zmieniłam na rigevidon a działanie takie samo

Gość joliee19
Brałam Novynette.. hmm w sumie to już nie pamiętam mojego zachowania po ich stosowaniu, ale w sumie na wadze nie przybrałam.. zachowanie ok.. jednak cena 26zł dość duża więc zmieniłam na Rigevidon, te zaś kosztują tylko 6zł bo są refundowane.. ale chyba je zmienie.. mam okropne wahania nastroju, chce mi się płakać.. wszystko mnie przygnębia i w sumie mam dość życia.. nie chcę takich myśli.. chcę być pogodna jak kiedyś! Myślałam, że to może ja taka jestem.. ale jak czytałam opinie dziewczyn, które biorą tabsy to też wymieniają złe stany psychicznie.. więc chce je zmienić.. nie chcę się już tak dłużej męczyć..

Harmonet - nie pamietam nawet ceny, bo to dawno bylo - przytylam tak, ze potem zrzucalam 2 lata, a wybralam tylko 2 lub 3 opakowania Yasmin - glowa bolala mnie po nich 24/7, myslalam, ze umieram Novynette - 23zl w Lodzi w aptece magicznej... mam ciaglego PMSa jak je biore i to chyba moje ostatnie opakowanie :( I nie wiem juz co ja mam robic, bo ja sie chyba nie nadaje do tabletek :(

Gość od ok. 2 lat biorę
milvane, cena 110 zł za 3 opakowania. Wcześniej brałam tyle różnych, że już nawet nie pamiętam. Na pewno Logest, Microgynon,, Triquilar, i jeszcze jakieś. To wszystko oczywiście na przestrzeni długich lat (zaczęłam jakieś 8-9 lat temu), w tym miałam jakieś 2-3 lata przerwy. Pomiędzy poszczególnymi też oczywiście przerwy. Po żadnych nie przytyłam ani grama, miałam za to depresje, senność, bóle głowy, spadek libido i celulit wszędzie. Teraz niestety spadek libido i od jesieni przytyłam 2 kilo, ale to nie od tabletek, raczej od zmiany upodobań kulinarnych.

Otóż mam pytanko lekarz przepisał mie tabletki żeby zniknoł mi torbiel z prawego jajnika kazał mi brać je cały czas nie kazał mi robić 7dniowej przerwy otóż czy palenie zmniejsza skutecznośc działania tabletek (bo chciałabym po miesiącu zacząć się kochać "bez") No i nie wiem czy któraś z was pali i używa tabletek anty Microgynon 21 kosztuje 23,5 (trzy listki)

Gość godusia
ja biorę cilest już od pół roku, przytyłam okolo 9 kg ;/;/ z dnia na dzień coraz gorzej się czuje, tak jak pisałyście wahania nastrojów są ciągłe, kiedyś byłam naprawdę spokojna, a teraz...szkoda mówić, również mam coraz miejszą ochote na sex, jestem wzdęta...ogolnie go nie polecam, zmieniam teraz na novynette bo słyszałam że z tyciem ani brakiem chęci na sex nie ma problemu a na tym najbardziej mi zależy... ciles 12.80 novynette 22.65

Gość alexisesa
Witajcie! Od około 2 lat biorę Yasmn. Nie zauważyłam, żadnych skutków ubocznych, do atutów należny na pewno zaokrąglenie piersi i poprawa ich jędrności. Jeżeli chodzi o cenę, to zaczynałam od 36, dziś płacę 39.90. Cena dość wysoka, ale chodziłam do kilku ginekologów i wszyscy polecali Yasmin, jako najmniej inwazyjny. Pozdrawiam

Gość megi82
Diane 35 - cera na "pięć +" - w wieku 26 lat dostałam jak to określił dermatolog "trądziku wieku dorosłego" - mam 27 lat. Już po miesiącu stosowania Diane były widoczne efekty poprawy. I to chyba jedyny plus tabletek :( -plamy na buzi po opalaniu - wystarczy jedno wyjście na plażę i smarowanie się dosyć wysokimi filtrami - zdecydowanie odradzam, nieopalona buzia po Dianie jest równie ładna :) -waga - przytyłam z 5kg - co ciekawe, w przerwie pomiędzy opakowaniami apetyt naprawdę malał. -piersi - urosły o cały rozmiar -brzuch - strach pokazać -nastrój - ciężko stwierdzić, bo równolegle brałam leki na depresję -mało bolesne miesiączki- przez 7 miesięcy ani razu nie musiałam brać pigułki przeciwbólowej, niestety ostatnie dwa cykle były masakryczne ;( Poza tym ostatnio odkryłam dziwne małe żyłki na nogach, których się przestraszyłam, gdyż jestem palaczem ;/ Giekolog zrobił wykład jak nastolatce - mało się pod ziemię ze wstydu nie zapadłam i przepisał STEDIRIL 30 - który podobno jako jedyny nie obciąża żył tak jak wszystkie pozostałe tabletki. Liczę także na to, że wrócę do swojej starej wagi ;) Co do Yasmin i Novinette, których używałam w przeszłości - poprawy cery nie było (być może za krótko brałam - gin powiedział, że nie dają widocznych tak szybkich efektów jak Diane35) i za każdym razem tyłam o jakieś 2-3 kg. Życzę wytrwałości w waszych poszukiwaniach :)

Gość basia-basia
Yasmin - 6 lat i rzucam w cholerę Ktoś napisał dobrze - dopiero po długim czasie stosowania hormonów widać skutki uboczne - infekcje grzybiczne - zero ochoty na seks - wypadanie włosów - bóle głowy - ospałość - 6 kg więcej (po 6 latach) - więcej celulitu dziewczyny nie trujcie organizmu ! szanujcie wątrobę i trzustkę ! ja dopiero teraz zmądrzałam... nie ufajcie ginekologom - oni siedzą w kieszeni koncernów farmaceutycznych - rozejrzyjcie się po gabinecie wszędzie logo Waszych tabletek ! i dlaczego to dziewczyna ma się truć, a facet nie musi myśleć o zabezpieczeniu i skutkach ! miejcie szacunek dla siebie i swojego ciała !

Gość sosenkaa
ja ne cierpię chemii ale proszę wybaczyć koleżanko u góry,mam nieregularny okres,poziom tesosteronu jak u niejednego chłopaka> Okreu nie widziałam już od 3 miesięcy i co? jeśli nie zacznę brać tabletek anty mogę zostać nawet bezpłodna...wolę brać,mieć cellilit ale urodzić.