Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werta

przepis z pieczarkami

Polecane posty

Gość werta

hej wam, czy macie moze jakis dobry przepisik na danie z pieczarkami... uwielbiam te grzybki i chce sprobowac czegos nowego z nimi... z gory dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mam taki przepis-
Danie bardzo proste, za to jakie smaczne:-) Porcja (solidna!) dla dwóch osób. Weź 30-40 dkg pieczarek, pokrój w plastry. Usmaż z dodatkiem sosu sojowego i pieprzu Cayenne. Gdy będą już dobrze obsmażone - wlej na patelnię cały kubek (400ml) śmietany 18% . Powstanie Ci gęsty sos - jeśli za gęsty, dolej odrobinę wody. Chwilę podduś to wszystko. Następnie zmieszaj sos z ugotowanym na pół-miękko makaronem ( świderki lub muszelki), aha - makaronu ma być paczka 40dkg. Jak wymieszasz - to posyp startym żółtym serem (ser trzyj na grubej tarce, w takie wiórki). Danie gotowe:-) Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość werta
dzieki baaardzo za ten przepis! moze ktos jeszcze wyszpera ze swoich ulubionych ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może by tak...
dewolaj nadziewany pieczarkami?? placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym? bułki nadziewane pieczarkami zapie4kane z serem? zupa pieczarkowa? do wyboru do koloru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hej hej ----
podaj może ten przepis na bułki zapiekane z serem i nadziewane (tak myślę) - pieczarkami:-))) Brzmi smakowicie:-))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przepis
biore filety z kuraka albo indyka, troche je tluczkuje i marynuje w jakiejs zaprawie ( lubie czosnkowa, ale kwestia gustu ;) odstawiam na jakis czas do lodowki. w tym czasie smaze pieczarki na cebulce i dodaje co mam w lodowce - troszke porow, papryki itp. dodaje troche bulionu i smietanki i robie gesty sosik z tego doprawiajac do smaku. smaze filety z dwoch stron i ukladam je na dnie zaroodpornego naczyna, zalewam sosikiem i posypuje serkiem. wstawiam na jakis czas do goracego piekarnika, zeby sie serek roztopil.... pychotka, mozna serwowac z ryzem, kuskusem czy jak kto woli ;) smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bułki z pieczarkami
przepis jest banalnie prosty bo ogólnie to sa takie jakby zapiekanki, tyle, że ja wydrążam bułkę nakładam farsz, posypuję serkiem i przykrywam "czapeczką" - górą od bułki. uzywam do tego kajzerek. a farsz tak samo jak do zapiekanek, pokrojone bądź starte na tarce pieczarki podsmażam z cebulką, potem dodaję nieco wody, troszkę pieprzu, soli, maggi lub kawałke kostki rosołowej (pamiętać trzeba że tez jest słona więc wtedy bez soli) i dalej duszę. jak już cebulka się rozpadnie zagęszczając sos to farsz jest ready.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość acha no i zapomniałam dodać
że bułki wkładam do nagrzanego piekarnika jak już je nafaszeruję az serek się rozpuści.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziękuję za przepisy
choć to nie ja jestem autorką topicu:-))) Ja wrzuciłam tu przepis na makaron z pieczarkami:-) Smaczenego, Dziewczyny:-) Mnie już ślinka cieknie :-)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość werta
dzieki za wszystkie przepisy ;) moze jeszcze ktos cos wyszpera... a pamietacie moze jak ladnych pare lat temu mozna bylo u ulicznych handlarzy kupic zapiekanke na dlugiej kromce... wiecie moze co oni tam dodawali, ze te zapiekanki mialy taki niepowtarzalny smak... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Werto hehe -
Pamiętam takie zapiekanki, mniam;-) Myślę natomiast, że to nadzienie na nich było po prostu BOSKIE - Bóg raczy wiedzieć, co tam było namieszane:-)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pierś z kurczaka z Pieczarkami Przepis dla 4 osób Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 pieczarki 4 łyżki sartego żółtego sera sól,pieprz Ciasto: 1 jajko 4 łyżki mąki i odrobina wody ......................... Piersi rozbijamy tłuczkiem i każdą z nich przecinamy na pół.Nastepnie na każdą połówkę piersi nakładamy starta na tarce pieczarkę,posypujemy solą i pieprzem a na końcu kładziemy łyżkę startego sera.Zwijamy pierś w rulon i obtaczamy w cieście .Smażymy na margarynie ok.10 minut z każdej strony na nie zaduzym ogniu.Najlepiej smakuje z makaronem . Pozdrawiam i życzę smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proste i wydajne
- jedna podwójna pierś z kurczaka - 30 dkg pieczarek - vegeta - mąka ziemniaczana - 2-4 jaja (zależnie od wielkości) Pieczarki kroimy i podsmażamy na tłuszczu może być z dodatkiem cebulki - zostawiamy do ostudzenia. Robimy ciasto z jaj, vegety do samku (dość trochę ponieważ już tego nie solimy), mąki, pieprz - wszystko razem dobrze rozmieszać do uzyskania konsystencji ciasta. Pierś kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do ciasta oraz dodajemy ostudzone pieczarki. Wszystko razem jeszcze raz przemieszać i kłaść na rozgrzany tłuszcz jak placki ziemniaczane. Bardzo smaczne i jak pisałam ekonomiczne (starcza dla kilku osób) ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proste i wydajne
jeszcze moja drobna uwaga do tych bułek z pieczarkami - bardzo dobrymi: ja wbijam jeszcze na te pieczarki jajko (może być w całości lub wymieszane żółtko z białkiem) i dopiero na to serek... pycha Można na koniec polać ketchupem;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz zaraz
ja podawałm przepis na bułki z pieczarkami i ja nie daję na to jajka!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jeszcze smaczniej...
bedzie, jak nie bedziemy do zadnych dan dodawac vegety, bo to chemiczne fuj i glutamian sodu jest bardziej szkodliwy niz zwykla sol... zamiast vegety - pyszne ziolka :) bazylia, pietruszka, tymianek i co tylko rosnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do zaraz zaraz
wiem że to bułki z pieczarkami i są pyszne:) ja tylko podałam jak można ewentualnie je urozmaicić;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja
robie czesto jajecznice z pieczarkami: Na rozgrzaną oliwe z margaryną dodaję posiekane pieczarki. Gdy pieczarki będą już dochodziły, tzn. nabierały miękkosci dodaje posiekaną cebulę i to nalezy posolić. Gdy cebula z pieczarkami będzie juz gotowa, tzn. wystarczająco uduszona tuz przed wlaniem jajek dodaję wędliny (to zależy od gustu i kto ile lubi). I to praktycznie wszystko, niektórzy lubią jajka moco wysmażone, ja jednak wolę srednio.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kdra
witam tez je uwielbiam dobre sa dewolaje z pieczarkami poprostu niebo w buzi albo paszteciki z pieczarkami no mowi wam cudo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biedroneczka_84
a może zapiekanka z pieczarkami?:) Zapiekanka warzywna z boczkiem - 1 kg ziemniaków - 1/4 kg niedużych pieczarek - 1/4 kg chudego boczku wędzonego - 2 cebule - 2 papryki czerwone - 3 zšbki czosnku - pół opakowania œmietany - 15 dag żółtego sera - sól, pieprz, bazylia Natrzeć naczynie żaroodporne przeciętym na pół zšbkiem czosnku. Ziemniaki obrać, pocišć na centymetrowej gruboœci talarki. Zalać wrzštkiem i pogotować 5 minut. Odcedzić, przelać zimnš wodš. Ułożyć na dnie naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić na plasterki i surowš położyć na ziemniakach. Posolić, popieprzyć. Boczek pokroić w niedużš kostkę i dorzucić na górę. Kolejna warstwa to pieczarki. Trzeba je obrać, pokroić w ćwiartki i chwilę (z 5 min) poddusić na łyżce oleju. Wyjšć je z garnka, dorzucić do reszty warzyw. Uwaga! nie wylewać pozostałego po pieczarkach sosu. Zostawić do ostygnięcia, będzie potrzebny póŸniej. Paprykę pokroić w kostkę i do gara na wierzch. Posolić zapiekankę, popieprzyć i pobazyliować. Zetrzeć ser na tarce i posypać całoœć. To co zostało z duszenia pieczarek wymieszać ze œmietanš. Ewentualnie doprawić. Zalać zapiekankę. Całoœć na pół godziny do piekarnika, na 200 stopni. pozdrawiam, B.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sałatka pieczarkowa 30 dag pieczarek 3 jajka ugotowane na twardo 10-15 dag sera żółtego pęczek grubego szczypioru 2 łyżki majonezu 1 łyżka chudej œmietany odrobina oliwy z oliwek Oczyszczone pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanš odrobiną masła, posolić. Podsmażyć tylko tyle, aby zmiękły. Powstały sok odlać, pieczarki przełożyć do miski. Ser i jajka pokroić w kostkę, dodać pokrojony szczypior, wymieszać z majonezem, œmietanš, oliwš. Doprawić solą oraz czosnkiem albo ulubionymi ziołami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem - ciasto naleœnikowe farsz: pieczarki cebula żółty ser sól i pieprz Pieczarki kroimy w drobna kosteczkę, cebule tak samo i dusimy na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem. W tym czasie żółty ser scieramy na grubej tarce. Gotowy farsz nakładamy na usmażone nalesniki posypujemy warstwa startego sera i zawijamy w rulon. Tak przygotowane nalesniki podgrzewamy na małym ogniu tak aby ser rozpuscił się w srodku, pilnujemy małego ognia żeby nie przypalić :) wspaniałe z czerwonym barszczem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość faszerowane pieczarki
Nie za duże (średniej wielkości) łebki pieczarek pozbawić nóżek. Nózki pokroić w kostkę, na patelni zeszklić cebulkę, dodać pieczarki, przesmazyć i doprawić. Do masy dodac pokrojone w kostkę jajka albo wedlinę, przyprawić. Do łebków pieczarek wkładać farsz, uklepac na płasko ręką, panierować w jajku i w bułce (można bez panierki) i smażyć krótko na patelni (na maśle) z obydwu stron. Dobre na zimno i na ciepło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość faszerowane pieczarki
Ja jeszcze lubię z chlebkiem: chlebek posmarowac masłem, położyć dużo cienkich plasterków surowych świezych pieczarek i posolić, odstawić na chwilkę az się staną wilgotne. Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a gdzi ekupujecie takie zdrowe i pyszne peiczarki? bo z marketu to chyba nie za dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś a gdzi ekupujecie takie zdrowe i pyszne peiczarki? bo z marketu to chyba nie za dobre? Pyszne pieczarki sa whttp://pieczarki.net.pl/ bardzo smaczne zawsze swieze i z pewnego zrodla. Ja sprawdzilam i juz innych nie kupuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×