Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasik31

Oparzenie 3 st.-proswzę o pomoc -śląsk

Polecane posty

Gość Kasik31

Proszę o pomoc Jestem ze śląska -Katowice. Dziecko 1 ,2 roku jest na Ligocie przywiezione z oparzeniówki w Siemianowicach.Czy ktoś wie co robić w przypadku gdy w Siemianowicach założyli opatrunek gel ze srebrem i skierowali do szpitala w Katowicach Ligocie?bo stwierdzili ,że dziecko jest za małe.W katowicach powiedzieli,że czekać do jutra na ściągnięcie opatrukku!!i nic więcej nie zrobili?!!!Może ktoś to przechodził lub zna dobrego lekarza??!!Proszę błagam o pomoc!!!

Gość Kasik31
proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiu, mnie się obiło o uszy, że srebro jest bardzo lecznicze i regenerujące! ja nie znam dobrze Ligoty ale tam napewno lekarze dobrze wiedzą co robią - nie martw sie będzie dobrze, ja jestem z Tarnowskich Gór i tu bardzo dobrą opinia cieszy się urazówka w Piekarach Śląskich, ale Ligota tez ma dobrą opninię więc trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie ok. roczny maluch ma niesamowitą umiejętność regeneracji, wiem bo mam dwulatka. życzę powodzenia i dużo zdrówka dla maluszka głowa do góry musi być dobrze

Gość Kasik31
Dziękuję Bozina

Jak będzieszjeszcze potrzebowała pomocy to daj znać, moja córcia poparzyła sie w listopadzie ubieg legoroku. Trzymaj się, magazynuj siły a bedzie dobrze

Gość a moja Ola
miała 11 miesięcy jak ściągnęła na siebie szkalnkę z herbatą. Wylądowała na Wojciecha w Szczecinie, najpierw trzy dni opatrunek, później zmiana i decyzja o przeszczepie skóry, i co ...? Tak spapranego przeszczepu skóry to jeszcze nie widziałam. Zostały jej blizy wprawdzie po contractubexie trochę zeszły i nie są wielkie ale są. Nie mogę się z tym pogodzić, bo jak mówili lekarze z Wojciecha to było to najlepsze rozwiązanie, a wcale nie, gdyż po konsultacji z chirurgiem plastykiem okazało się że wystraczyłyby plastry żelowe. Zreszta moja mama jako pielęgniarka niejedno poparzenie wyprowadziła bez blizn. Dużo zdrówka życzę i nie podejmuj pochopnych decyzji tak jak ja.

Gość Kasik31
Słuchajcie dziewczyny !jest wszystko ok w miarę dziś po ściągnięciu opatrunku lekarze stwierdzili oparzenie 2 st. tzn.może obejść się bez bliuzn.Zastosowali również Agua Gel który po 2 tyg rozpuści się czy coś w tym stylu.Dzidzik wychodzi pojutrze ze szpitala.SUPER!Dziękuję wszystkim ,którzy odpisali na mój apel.Serdeczne dzięki

Kasik Możesz napisac jak to sie stało - ku przestrodze? Bardzo Wam współczuję, bądźcie dobrej myśli.

Kasiu, tak bardzo się cieszę, ze juz jest dobrze - cały czas o tobie myślałam. nie wiem czy słyszałaś, ze na oparzenia bardzo dobry jest aloes. to taka roślina podobna trochę do agawy, w środku liścia ma wilgoty kleisty miąższ który bardzo dobrze leczy oparzenia - sama to wypróbowałam na sobie i na maluszku - tez miał ok roku. robi się to tak, że najpierw odcina sie z końcówak liścia te kolce (są tylko na brzegach), potem rozcina się liść i przykład caly liść - stroną z miąższem, na oparzone miejsce i najlepiej zawija np. bandażem na np. godzinkę lub więcej. jest to bardzo skuteczne i nie zostawia blizn na skórze - mój maly oparł sie rączką (zewnętrzną stroną) na gorącą płytę ceramiczną - ja tylko sie na sekundkę obruciłam bo ściągałam garnek na deskę! wyglądało to tragicznie bo było prawie czarne - najpierw lałam zimną wodą, potem okładałam aloesem i po tygodniu nie było śladu. więc polecam!! najlepiej użyć świeżego liścia niż różnych kosmetyków - bo co nie przetworzone to myślę, ze jest lepsze. Kasiu, zyczę zdrówka twojej dzidzi!! pozdrowionka