Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna zapytajka

ciąża a orgazm

Polecane posty

Gość ciężarna zapytajka

hej zakladam, ze skoro mozna się kochac w czasie ciązy, to i orgazm nic nie szkodzi, tzn nie wywoluje jakichs niepozadanych skórczów - ktos wie cos na ten temat ? czekam na odp.

Gość absolutnie
orgazm nie zagraża dziecku

Gość czytałam
gdzieś, że skurcze macicy wywołane orgazmem sa przyjemne dla dziecka. skąd naukowcy o tym wiedzą i ile płodów o to pytali to juz inna sprawa :)

Gość ogólnie
nie jest niebezpieczny jeżeli przebiega wszystko w czasie ciąży prawidłowo. Jeżeli jest dopuszczone współżycie to orgazm również;) Podobno dziecko odczuwa go jako kołysanie;) więc kołyszmy dzidzie:)

Gość ciężarna zapytajka
no to fajno :) wielkie dzieki

Gość ewuliona
a u mnie było tak,ze będąc w 8 tc przezyłam potęzny orgazm,a zaraz potem pojawiła się obfita krew i wylądowałam w szpitalu.Wszystko na szczęście dobrze się skończyło,ale teraz juz jestem bardzo ostrozna. Czytałam gdzieś,ze do 2 trymestru trzeba się bardzo pilnować i uwazać zeby nie stracić dziecka i najlepiej zrezygnować z seksu w dniach,w których powinien pojawić się okres.A tak to chyba nie ma przeciwskazań.

Gość ewusiaaa
bedac w ciazy pytałam swoja poania ginekolog )bedaca równiez szefowa oddziału ginekologicznego wiec chyba sie zna) czy orgazm jest dozwolony i usłyszałam ze dla dziecka jest odczuwalny jak "jackuzi"( sory nie wiem czy to sie tak pisze) wiec uprzyjemnialismy mu pobyd w brzuszku az do konca.pozdrawiam

Nie tyle orgazm co sam stosunek w ostatnich dniach ciazy moze wplynac na przyspieszenie porodu, poniewaz sperma zawiera substancje ktore powoduja swego rodzajuz wiodczenie szyjki macicy