Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula00002

znacie duphaston

Polecane posty

Gość paula00002

lekarz przepisał mi lek na wywołanie miesiaczki juz cztery dni nie biore a okresu jeszcze nie ma. prosze o rade.

Mi rownierz lekarz przepisal Duphaston na wywolanie okresu. Wzielam cale opakowanie (jedna tableta 3 razy dziennie) bo tak wlasnie trzeba i w ciagu trzech dni dostalam okres :)

Gość paula00002
mi lekarz kazał brac 2x1tabletce. :-(

Gość ewencjonella
Mi lekarz kazał brać jedna dziennie przez 10dni od 16 do 25 dnia cyklu włącznie i mi wystąpiła miesiaczka jeszcze jak brałam 2 ostanie dni. To było potym jak brałam tabletki antykoncepcyjne i miałam mieć przerwe. Ponoc to jest różnie- nawet moze sie spóźnic okres o tydzień.

Gość DUPHASTON
NAM TEN LEK BIORE GO 2 LATA ,ALE Z KOLEI NA SKROCENIE KRWAWIENIA I PROFILLAKTYCZNIE NA ENDOMETRIOZE I RAKA SUTKA ! WIDAC MA SZEROKIE SPEKTRUM DZIALANIA !

Gość brałam duphaston na
nieregularne cykle. Odstawiłam , bo pojawiły się krwawienia międzymiesiączkowe. Cykle nadal mam nieregularne. Duphaston bierze się także, gdy ma sie problem z zajściem w ciążę i żeby ją potem donosić.

Gość ten lek bierze się również
na podtrzymanie ciąży - jak widać, ma baardzo szeroki zakres działania!

Gość gosc2005
czy to prawda ze zastosowanie jednej kuracji tym lekiem w kilka dni po zapłodnieniu spowoduje wywołanie okresu?

Gość sidek
okolo miesiaca temu lekarz zalecil mi branie tego leku przez 5 dni po dwie tabletki ale niestety nie wywolalo to miesiaczki:( jestem w tej systuacji iz od 2,5 roku nie mam okresu (caly okres ciazy i do tej chwili,) karmie jeszcze piersia i chcialabym zajsc w druga ciaze ale w tej sytuacji jest to niemozliwe, wczoraj odebralam wyniki na poziom hormonu E2 (estrogenu) jest bardzoo niski (tak jak u kobiety w okresie menopauzy) jestem zdezorientowana i troszke przerazona:(

Gość sidek
aaa nie wiem czy jest to istotne ale mam dopiero 29 lat

Gość do gosc2005
zazywanie duphastonu po zaplodnieniu podtrzyma ciaze. wlasnie po to bierze sie duphaston w ciazy aby nie poronic