Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bera

jeanine - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

jestem po pierwsym opakowaniu, krwawienia nie ma, co mam robić??????????

ile dni temu skończyłaś opakowanie???? ile dni do rozpoczęcia drugiego??????

Gość luuuuuuzik
to normalne!!!!! jak chcesz się uspokoic na 100% zrób test ale właśnie jeanine ma to do siebie, że plamienie jest bardzo skąpe albo tez nie ma go wcale, tez tak miałam, zresztą w ulotce jest napisane, że może wystąpić "okres bezobjawowy" ale nie denerwuj się, na pewno jest wszystko okej!!!:)

Mój ginekolog powiedział, że to najlepsze pigułki, jednak mam obawy, że nie ma krwawienia, zawsze przy innych było!

no to wszytsko jest okej, jak najbardziej!!! nie będziesz miała normalnego okresu przy tabletkach, a już przy jeanine w szczególności, tylko właśnie takie brązowe plamienia i w dodatku bardzo skąpe, uszy do góry!! wszystko jest w porządku!!

do luuuuuzik po którym opakowaniu miałaś normalne krwawieniw???

Gość ika ERA
PO TRZECIM , A JAK WY???

Gość ----------------------
ja biorę cztery miesiące i tylko plamienie, zastanawiam się czy to normalne?

Gość ninia
ja mam obfite i 4 dniowe, wiec pewnie jestem ewenementem

Gość MARTYNA MAR ***
jA MAM CZTERY DNI I SKĄPE.

Gość ARKA
Ponoć jeanine słyną z tego , że z miesiąca na miesiąc krwawienie jest słabsze, tak jest u mnie.

Gość liss
a co jeśli plamienie wystąpi kilka dni przed skończeniem opakowania? traktować to jako okres? jeśli potem właściwy się nie pojawi? Miałyście takie przypadki? odpowiedzcie, proszę!

Gość mink
plamienie przed koncem opakowania miesci sie chyba w ramach normy, mialam tak kilka razy i doczytalam sie, ze to sie zdarza przy braniu tabletek, po prostu pod koniec cyklu spada poziom kóregos z hormonow (chyba estrogenu) i dlatego tak sie dzieje. Brakiem krwawienia sie nie martw, u mnie tez tak jakby stopniowo zanika, w zasadzie teraz to nawet juz nie sa krwawienia, tylko brazowe plamienia... na pewno wszystko w porzadku, po prostu wszystkie reagujemy troche inaczej, a jednak jest to pewna dawka hormonow. Wydaje mi sie, ze wszystkie te objawy sa po prostu 'wliczone' w ryzyko.

Gość nmnmmm
Czesc ja tez stosuje jeanine i ma pytanie: czy oprocz tabletek stosujecie np. stosunek przerywany albo gumki? Niby wiem, ze tabletki to jedne z najskuteczniejszych srodkow, ale mimo to mam jakies opory przez takim zupelnym zaufaniem.Powiedzcie co o tym myslicie! W koncu chodzi o to, zeby sie kochac bez stresu, no nie? :-)

ninia- chyba faktycznie jestes ewenementem;) bo jescze nie spotkałam kogoś, kto po jeanien miałby noermanle krwawnienie, najczęściej właśnie jest to albo bardzo skąpe plamienie, albo tez prawie nic. u mnie jet różnie, czasem prawei nic, a czasem małe plamienie jest, teraz kończę 5. opakowanie, to zobacze jak będzie. heheh, po pierwszym opakowaniu tez spanikowałam i poleciałam do kumpeli, która już jakiś czas brała jeanine i na moje pytanie jak wygląda jej okres odpowoedziała \"wcale nie wygląda\" czyli to raczej normalka :) jeżeli chodzi o zabezpieczenia, to ja stosuje teraz tylko tabletki, jak do tej pory mnei nie zawiodły, i harmonet działał i teraz jeanine tez działa ( za parę dni się dowiem czy na pewno;) )

Gość kobietka30
zaczęłam 2 opakowanie i też ani kropli krwawienia. nie ma się czego obawiać, pewnie taka ich specyfika względem naszych układów hormonalnych.

Gość amerika
a co jesli krwawienie/plamienie wystąpi przy 15 tabl.? biorę J. od paru m-cy i do tej pory bardzo sobie chwaliłam, ale teraz wzięłam jedno opak. po drugim i przy 15 tab taka niefajana i niepojąca niespodzianka, czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? help

Gość ***c***
wiecie co dziewczynki? mi sie teraz tez zaczely wczoraj brazowe plamienia pomieszane z krwia (koncze 1 opakowanie yasmin za 4 dni). zaczelam szukac w google jak to jest z tymi plamieniami, a tam mi wyskakuje, ze to przy poronieniach - no to sie z lekka zestresowalam "jakie poronienie?". ale szczesliwie trafilam tutaj - czyli brazowe plamienia to wzgllednie normalna rzecz przy braniu tabletek? biore po raz pierwszy, plamienie wystepowalo zaraz po okresie tak, ze wkladka wystarczyla. pozdrawiam:)

Gość siqo
Przy Jeanine mam skąpy, ale 4 dniowy okres.Przy pierwszym opakowaniu zniknął, pojawił się w trakcie, a potem znowu w przerwie, później było ok. Teraz jak zaczynam brać po przerwie biorę w 5 dni, jak się okres kończy żeby uniknąć anomalii.

Gość tez mam problem
a ja mam z troche inny problem. ponad 2 lata bralam microgyron, lekrz zalecil przerwe, a poniewaz w ogole nie mialam ochoty na seks chcialam tez zmienic tabletki. Ginekolog przepisala mi wlasnie jeanine. wiec po 2 mc przerwy kiedy zaczal mi sie okres wzielam 1 tabletke. generalnie caly okres byl troche skapy,ale... nadal trwa! jestem juz przy 10 tabletce i nadal mam krwawienie, musze zabezpieczac sie tamponem, wkladka nie wystarcza! normalnie wszytsko rozgrywalo sie u mnie do 4-5dni,wiec sie juz denerwuje. Czy podpisac to pod ten okres przyzwyczajania sie organizmu czy jak? bede miala caly mc taki niby okres???

Biore pierwsze opakowanie novynette do konca zostaly mi 2 tabletki a dzis dostalam lekkiego plamienia nie wiem o co chodzi ktoś może maił tak?

Gość yakusoku1990
Witam was dziewczęta, jestem własnie po pierwszym opakowaniu janinki i troszeczkę jestem zdezorientowana. Nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się żebym nie dostała 'okresu' po cilescie, który brałam wcześniej mogłam czekać na niego z zegarkiem w ręku i zawsze dostawalam o tej samej porze a z jeanine jak go nie było tak nie ma. Po 2 dniach od odstawienia miałam tylko coś mniej wiecej jak kurze białko tylko, ze koloru brązowego. I co i już? To był mój okres? Czy mam zacząć się martwić i szykować spioszki?