Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula 1 2 3

tampony

Polecane posty

Gość agula 1 2 3

juz prawie od roku uzywam tamponow niekiedy wejda mi one glebiej niekiedy nie. niekiedy zdarza sie ze zaczyna mi cos przeciekac a kiedy wyciągne go to okazuje sie ze nawet nie ma polowy jego nasiąknietego. mysle nad tym ze moze by spróbował tamponow z aplikatorem? ale taki aplikator jest tylko na raz? bo ja osobiscie wole tampony ob i nie wiemc zy da sie je tam jakos wsadzic do tego aplikatora? jakie sa ceny takich tamponow z aplikatorem?

Gość marsylcia
aplikator jest oczywiscie jednorazowy sklada sie z 2 rurek z tekturki i jest totalnie do bani;)

Gość minori
Zgadzam się z przedmówczynią. Akplikatory są do bani heh... Ja mam wprawę, i jakoś mi idzie z tamponami. Nie wyobrażam sobie, że znów mogłabym zamienić je na podpaski. Ja też, owszem czasami się mylę, i nie "czuję odpowiednio" czy tampon jest całkowicie nasączony, ale cóż... muszę nabrać jeszcze lepszej wprawy :P

Gość kasiulka*
jejku ja tesh jestem strasznie zadowolona, że tampony wogóle istnieją, bez nich to bym chyba nie wyrobiła podczas okresu! zapewniają czystość,komfort, a nie jak podpaski - ochyda!!! dziewczyny, które używają podpasek na codzień moim zdaniem są niesmaczne i mało kobiece, która normalnie dbająca o siebie laska pozwala na takie obsmyrdolenie swojej 'małej' krwią ?!

Gość minori
zgadzam się z przedmówczynią :D.. to jest niehigieniczne... ale cóż, niestety są kobiety które nie mogą używać tamponów ze zwględów zdrowotnych =/

Gość i ja
tez uzywam tamponow i nie wyobrazam sobie, jakby moglo ich nie byc..wygoda, komfort,czysciutko i w ogole :D A co do tego ze przesiakaja, a po wyjeciu okazuje sie ze nie jest "pelny" (przepraszam za doslownosc) - to mysle ze albo musisz dojsc do wprawy w aplikowaniu albo masz za maly rozmiar tamponikow :) A co do tamponow z aplikatorem - tez uwazam ze sa do bani :D

Gość minori
Ale nie zapominajmy że przesiąkać mogą tampony za małe, ale też za duże :) pozdrawiam

Gość iren
nie wszystkie kobiety mogą używać tamonów a szczególnie te które dostają szybko zapalenie !!!!

Gość 2
ja uzywam ob i nie przeciekaja mi nigdy, tzn nie zdarzylo sie tak zeby tampon byl nieprzesiakniety gdy zacznie coś wyciekać poza jego obręb. Wiec nie wiem

Gość mega tampon
Hej dziewczyny!!! Uwazajcie z tymi tamponami.Przez wiele lat uzywalam bo tak jak Wy twierdzilam ze podpaski sa ble:( ale z czasem zaczely sie pojawiac problemy-zapelenie pochwy,dziwne uplawy,itp.Uwazajcie na siebie.Poczytajcie o endometriozie-nie chce straszyc tylko ostrzegam:)pa

Gość rakieta
żeby tamponik wżedł gładko i głęboko, nie zakładaj go zaraz po usunięciu poprzedniego. pochwa jest wtedy suchutka i trudno wsunąć tam jeszcze bardziej suchy tampon. zaczekaj pare minut aż spłynie tam trochę krwi, która nawilży pochewkę, przec co tamponik wślizgnie się tam bez oporów. nie zapomnij wcześniej rozciapierzyć tego końca, na którym jest sznurek, formując z tampona jakby rakietę - to będzie korek, dzięki któremu nie zacznie przeciekać, zanim tampon cały się nasączy.

Gość rakieta
wszedł, nie wżedł oczywiście

Gość uwazajcie na tampony
jak tylko mozna tzn. w domu i w nocy uzywajcie tylko podpasek, tampony sa bardzo wygodne, ale tez bardzo niezdrowe

Gość tamponiara
moze i nie zdrowe ale 1000000000 razy lepsze od podpasek!!! od paru lat juz uzywam tamponow i jak ostatnio załozyłam na chwile podpaske to nie moglam wytrzymac:/ tez mi sie zdarza ze tampon przecieka i jak go wyjme to jest suchutki, to chyba dlatego ze tworza sie takie skrzepy i one przedostaja sie na dół tampona

Gość agtsdfsg
Z tym ,że tampony są niezdrowe to bym się nie zgodziła,mój ginekolog twierdzi,że to niej jest kwestia tego co jest zdrowe a co nie ale tego co komu odpowiada.Ja tylko osobiście zastanawiam się jak niby mają podpaski być zdrowsze skoro,bakterie chorobotwórcze potrzebują do rozwoju dwóch rzeczy które podpska zapewnia czyli tlenu i pożywki,ale z kolei jak nie ma tlenu to tez są bakterie które sobie z tym radzą...A pozatym to słyszałam tylko jakieś opowieści na temat tego ,że tampon oprócz wydzieliny menstruacyjnej wchłamia również uboczny skutek fermentacji mlekowej balterii z gr Lactobacillus tworzących naturalną florę pochwy,ale na ile to prawda?

Gość ===
UWAGA. STOSUJĄC TAMPONY PRZEZ DŁUŻSZY CZAS NA BANK NABAWICIE SIĘ NADŻERKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość szyszuniaaaaa
a rzeczywiscie gnicie od srodka to bardzo higieniczne juz chyba lepiej zeby ci sie ta krew wylałą z cibie niz zebys gniął od srodka bo co mylsisz ze co ta krew robi paruje ??? GŁupota :-/ pozatym ja sie juz nabawiłam nadzerki znacyz juz ywleczona ale za tampony dziękuje :-/

Gość muciusia
ja uzywam tylko i wyłącznie tamponów z aplikatorem ... ehhe może do tych zwykłych mam za krótkie palec czy coś :-P ale jakośnie chcą wchodzić tam gdzie powinny ;-) używam tampax compak ... ale generalnie wolę chyba belle ... te tampaxy jakieś takie dziwne są ... nie chłonądo środka tylko jakoś tak po zewnętrznych ściankach ... tampony z aplikatorem wbrew pozorom nie są AŻ tak drogie .. ale do tanich też raczej nie należą ... standardowe opakowanie zawiera 8 tamponów i kosztuje około 8 zł

Gość marsylcia
ja preferuje jednak podpaski, oczywiscie pod warunkiem ze sie pomywasz czesciej niz przy tamponach tamponow uzywam przy specjalnych okazjach typu basen itd szczerze mowiac nie przepadam za nimi z tego co mi wiadomo zreszta od ginekologa faktycznie nie sa najlepsze do stosowania na okraglo a z ten problem przesiakania to ma prawie kazda osoba uzywajaca tamponow-zreszta co robicie zeby np bielizny wam w takim przypadku nie pobrudzilo?zakladacie dodatkowo podpaske(z tym juz sie spotkalam)-dla mnie bez sensu...

Gość zwolenniczka tamponow
ja uzywam podpasek na noc, ale tak poza tym nie wyobrazam sobie zycia bez tamponow. wyprobowalam juz kilka i dla mnie wlasnie tampaxy sa najlepsze, czyli wlasnie tampony z aplikatorem, na ktory niektore z Was tak najezdzaja:P no, ja sobie bardzo chwale i tylko raz w zyciu mi sie zdarzylo zobaczyc plamke na bieliznie - bylam na dzialce i mi sie przysnelo na prawie 3 godziny w hamaczku, a jako, ze tampon zalozylam tez jakies 3 godziny wczesniej.... no, ale to byl raz generalnie uwazam, ze tampaxy sa super, aplikator mi nie szkodzi, tylko pomaga.... i nie zauwazylam, zeby jakos dziwne nasiakaly, jak to pisze muciusia

Gość a ja nie moge
uzywac tamponow bo jestem za waska:( boli mnie przy wkladaniu i wyciaganiu:( sam ginekolog mi to powiedzial:( a tak to musze z podpaskami sie meczyc :o buuuuuuuuuuuuuuuu

Gość alya
ech, niemozliwe ze nie mozesz uzywac tamponów;)) wiec kup sobie te z apliaktorem, ktory pomaga wlozyc tampon,marka tampax chyba, sa ponoc rewelacyjne w takich sytuacjach. pozdrowienia

Gość ....14....
hej:) po przeczytanych wypowiedziach mam mętlik w głowie.Nno to w końcu lepsze są tampony z aplikatorem czy bez? pomóżcie mi bo jade na wycieczke i nie wiem co zrobić.czy na pewno bd mogła pływać na basenie???Z góry txn piszcie na E-maila plissss

Gość Pti
ej dziewczyny ale macie problemy.....!!!!ja osobiscie uzywam podpasek, oczywiscie tamponow tez probowalam..ale po tym co uslu=yszalam od mamy i od ginekologa nie chce miec z tamponami nic do czynienia..pozdro.;*

Gość hhmm . .
Szkoda, ze oceniasz na podstawie teorii... Ja mam blisko 10 letnią praktykę z tamponami i złego słowa powiedziec nie mogę...

Gość pstychao2.pl
mam 16 lat i do tej poty uzywalam podpasek i uzywam ale zazdroszcze moim kolezanka ze one uzywaja tamponow ja tez raz ich uzylam i czulam sie komfortowo tylko do czasu kiedy nie wydostalo sie wszystko na wkladke ..od tego czasu boje sie uzywac tamponow :(ale chce ich zaczac uzywac prosze doradzcie mi jakie sa najlepsze..czekam piszczie na moja poczte podanie macie do gory

Gość kakkak
ja przez pierwsze trzy dni używam tamponów a do tego podpaski to i to z naturelli a w resztę tamponów i wkładek też z naturelli

Ja tam wole podpaski, tampony tylko na specjalne okazje i jest ok. Ale ja po 3 dniach juz moge wkladki nosic, wiec wytrzymuje.