Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asasasasa

Pigulki anty- Tri-Sprintec - znacie? Jakie opinie?

Polecane posty

Gość asasasasa

witam jesli cos o nich wiecie, to napiszcie. przebywam obecnie za granica i lekarka takie mi przepisala. Norgestimate and ethinyl estradiol tablets.

Gość Honorcia
a gdzie jestes za granicą? bo ja też biore dziwne pigułki i nikt nigdy o nich nie słyszał. Ja mieszkam w UK.

Gość asasasa
przebywam teraz w usa. Jest ich 28 sztuk, co mnie troche dziwi. Sa 3 rzedy po 7 pigulek, tzw. "active", z rozna iloscia hormonow (np. 1rzadek- 0,18mg norgestimate, 0.035 estradiol.) Ostatni rzadek jest bez hormonow, ale w instrukcji jest napisane, zeby brac. Czyli "ciagle" przyjmowanie tabletek. No i teraz nie wiem czy przyjmowac... Napiszcie jak cos wiecie ,pozdrawiam

Gość asasasa
Czyli te pigulki sa wielofazowe jak sadze. Czy moze je stosowac 20-latka ? i jakie sa najlepsze? jedno czy liklu fazowe ? w kilkufazowych ilosc hormonow wzrasta z wieksza iloscia tabletek "Firmy farmaceutyczne zaczęły więc produkować takie zestawy tabletek, w których ilość hormonów zmienia się w ciągu miesiąca, naśladując naturalne fazy cyklu. Takie pigułki określamy, jako: pigułka antykoncepcyjna dwufazowa lub pigułka antykoncepcyjna trójfazowa, w zależności od tego, czy w opakowaniu są dwa, czy trzy rodzaje tabletek. Odpowiednio mówimy – preparaty antykoncepcyjne jednofazowe, preparaty antykoncepcyjne dwufazowe, preparaty antykoncepcyjne trójfazowe lub preparaty antykoncepcyjne wielofazowe. W efekcie w ciągu miesiąca do organizmu kobiety trafia mniej hormonów niż w tabletkach jednofazowych" "

Gość dsfsdfsd
czy wiecie cos o pigulkach trojfazowych ?

Gość Ktos kto wie
W USA 80% (z biorących pigułki) nastolatek i kobiet w wieku do 25 lat bierze trójfazówki. Najpopularniejsze sa Ortho Tri Cyclen i Ortho Tri Cyclen Lo.

Gość mala19ny
Ja tez przyjmuje tri - sprintec. jestem juz na nich 2 miesiac. jak narazie czuje sie bardzo dobrze, nie zauwarzylam skutkow ubocznych. chociaz nadal nie wiem czy to sa pigulki jednofazowe, czy wielofazowe. jesli ktos znalby opinie, lub chcialby udzielic informacji na temat tych tabletek to piszcie.

Gość ola2000
ja tez przebywam za granica od roku lykam pigulki jest ich w opakowanie 28 sa podzielone dodatkowo kolorami pierwsz jest bialy potem jasno niebieski a na koncu kiedy ma sie pojawic okres sa zielone nazwe maja ortho tri cyclen czy ktoras z was to lykala piszcie czekam na odpowiedzi

Gość ola2000
teraz dopiero zauwazylam ze ta nazea ponizej tej glownej jest ona zapisana w nawiasie i zgadza sie z ta ktora podala asasas chyba dodrze napisalam czekam na wiadomosc od ciebie do na to wychodzi ze sa to te same pigulki

Gość ola2000
to znowu ja jak juz pisalam lykam je juz od roku nigdy wczesniej nie bralam zadnych pigulek ale jak dla mnie sa bardzo dobre bo najwieksza obawa byly dodatkowe kilogramy ktore na szczescie sie nie pojawily nie mialam nigdy migreny zadnych biegunek czy wymiotow ogolnie super no to tyle na dzis

Gość asasas
no dzis pojawil sie okres, nie wiem czy zxaczac przyjmowac. chyba sproboje 1 opakowanie. czy wiek -20lat- nie jest za niski na stosowanie 3fazowych pigulek ?

Gość asasas
do ola - gdzie przebywasz ? za granica ? w jakim wieku jestes>? czy przyjmujesz wszystkie 28pigulek (w tym 7 przyminajoacych bez hormonow) ?

Gość skoro w nazwie jest tri
to znaczy że są to trójfazowe tabletki. Mnie lekarka mówiła, że absolutnie się nie powinno ich barć w tym wieku, bo są przeznaczone głównie dla kobiet w wieku przekwitania, ale co lekarz to inna opinia, więc nie polecam i nie odradzam.