Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewa

nie moge

Polecane posty

stosowac TABLETEK ANTY ... poradzcie mi jakas inna metoe antykoncepcji. z gory dzieki

prezerwatywa i próba obliczania dni płodnych. Globulek nie polecam bo to jest stara metoda.no może kiedy koniecznie chcesz nieplanowanej ciąży. Spirala też chyba jest skuteczna ale dla kobiet które jeszcze nierodziły nie jest zbyt dobra.

jestem w podobnej sytuacji, mam 20 lat, od 2 lat stosowałam tabletki, ponieważ lekarz zalecił przerwę, zaproponował mi spirale, mówił że to jest świetne rozwiązanie, prosty zabieg... co sie okazało...zdecydowałam sie założyć tą spirale, zapłaciłam za nią 200 zł, bo to jest ta bezchormonalna. Lekarz spiepszył sprawę, poniewaz zabieg nie przeszedł tak jak powinien był wyglądać, bardzo bolało.. to było miesiąc temu, do tej pory jeszcze krwawię, i boli czasam. Mój lekarz unika mnie, więc pare dni temu zgłosiłam się do innego. i okazało się że w zyciu nie powinam była tego zakładac gdyż jestem za młoda, a pozatym okazało się że jestem chora, tamten lekarz nie wykonał żednych badań.. mam nadżerkę oraz zapalenie lewego jajnika (biore teraz antybiotyk) chociaż to ostatnie może być wynikiem tego zabiegu... spirala którą ja mam jest na 5 lat, cieszyłam sie że 5 lat będe miała z głowy, ale ten drugi lekarz powiedział, że jeśli kiedykolwiek chcę miec jeszcze dzieci to po roku najpóźniej musze sie jej pozbyć. więc nie popełnij tego błędu co ja i nie daj sie namówić na spirale, chyba że nie ma do tego przeciwskazań. zrób dokładne badania.

Gość de9
dlaczego nie możesz stosować tabletek anty? ze względu na skład? uczulenia? napisz coś więcej, bo póki co to faktycznie tylko prezerwatywę możemy zaproponować, poza tym najlepiej skonsultować się z lekarzem ginekologiem - on powinien Ci doradzić co stosować.