Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

porod-bolalo????????

Polecane posty

Gość Strach dlategojest uroczy
bo ma bardzo wielkie oczy. Niech każdy decyduje sam o sobie. Jeden wytrzyma inny nie. Co się ma dziewczyna pałować i cierpieć jak nie musi? Jej sprawa.

Gość IWKA26
dziewczyny poród jest do przezycia i kazda kobietka przechodzi to inaczej ja w czasie ciazy czułam sie bardzo dobrze ale jednak bałam sie porodu a tu miłe rozczarowanie żadnych skurczy a juz prawie pełne rozwarcie i zaczyna sie porod:):)po chwili zaczeły sie parte jednak te bole sa do zniesienia no i minelo 20 minut i mialam synka przy sobie:):):)więc nie bójcie sie to nie jest takie straszne pozdrawiam

Gość schade
Szkoda, ze nie mogę sie przylaczyc do tych optymistycznych wypowiedzi. Mnie bolalo strasznie, rodzilam 14 godzin i nigdy sie nie spodziewalam, ze to moze byc cos tak okropnego:( Moja kochana coreczka ma juz 3 miesiace, a ja wcale nie zapomnialam, jak to bylo, niezla trauma. Polozna mialam cudowna, byl przy mnie moj kochany maz, ale porod wspominam jak koszmar. Chce miec jeszcze dzieci, ale na porod bez znieczulenia sie na pewno nie zdecyduje, choc na cesarke tez napewno nie. Na szczescie zdarzaja sie latwe porody, a drugi podobno jest lzejszy. Na to licze.

mnie wcale tak bardzo nie bolalo.dopiero na okolo trzy godziny przed koncem zaczely sie te najgorsze skurcze,kanape gryzlam na szczycie bolu,ale trwalo to pare sekund i juz -ulga na kilka minut.do szpitala pojechalam i okazalo sie,ze to juz osiem cm rozwarcia!czyli,ze koniec juz blisko.rodzilam w wannie,do ktorej weszlam o 7.po kilku bolesnych skurczach poczulam pierwszy party,mialam ich moze cztery czy piec,trwalo to jakies 15 minut(parcie).o 8.09-dzidzius! polecam porod w wodzie.najlepszym porownaniem jest straszny bol glowy i przylozenie zimnego kompresu na czolo.tak samo dziala goraca woda podczas boli porodowych.do tego -zadnych ciec,ew.lekkie pekniecia,a cala akcja idzie o wiele szybciej.nie mowiac o dziecku,ktore przezywa urodzenie sie bezstresowo.moja mala zaplakala tylko chwilke jak ja wyjeli z wody,ale zaraz lezala mi na piersiach otulona mokrym recznikiem. dodatkowy plus(moze mniej wazne,ale ktora z nas o tym nie mysli) to jesli rodzicie przy mezu,w wodzie nic nie wyglada tak strasznie jak na sucho.po prostu woda robi sie w pewnym momencie czerwona,nie ma zadnych srajek,dziecko nie wychodzi oblepione tylko czysciutkie,a zanim urodzicie,wasze grubiutkie cialko tez sie lepiej prezentuje pod woda.u mnie bylo nawet przygaszone swiatlo i swieczki wokol wanny,wiec juz w ogole-romantycznie;-)

Gość pytanie trochę inne
Mam pytnie do wszystkich które już rodziły czy przed porodem goli się krocze, jeśli tak kto wykonuje ten zabieg. Może głupie pytanie ale nie mam kogo spytać.

Gość Ninka35
Mnie goliła położna. Ale jeśli powiesz, że nie chcesz, to nikt Ci na siłę tego nie zrobi.

Gość magita
jak by nie bolało nie daj podać sobie dolarganu to bezpłatne znieczulenie podawane w szpitalach. Katastrofa! Jest sie naćpanym nieprzytomnym i boli nadal. W maju rodziłam drugie dziecko przy pomocy znieczulenia zewnątrzoponowego polecam niestety nie znosi koncowych skurczów ale da sie przeżyć

Gość nastOOlata
tak samo jak sex jest przyjemny (yyy...) tak samo porod bolesny....zdecydujcie- w koncu..... uprawiajcie seks i miejscie przyjemnosc a potem ogromny bol, albo nie mjscie przyjemnosci i bolu... ja wybieram (w przyszlości) przyjemnosc bez bolu, czyli seks i wkladke domaciczna na wieczność cała :P:P

Gość celebre23
mam bardzo wazne pytanie do osob ktore juz urodzily.otoz termin mam na jutro a u mnie nic sie nie dzieje.chodzi mi o ten czop ktorego u mnie nie widac.czy on zawsze jest najpierw a potem skurcze regularne???czy moze on sie dopiero pozniej przy porodzie pojawic.dzieki za odp

Gość Marta1974
U mnie było dokładnie tak samo....dzien przed porobem schiza , strach.Wszystko zaczęło się nagle i poszło jak burza , ledwo dojechałam do szpitala , cały poród to 15 minut, tak się wystraszyłam , że nawet bólu nie poczułam :) Tyle nasłuchałam się o pierwszym porodzie i co...wszystko to bardzo indywidualna sprawa więc nastaw się pozytywnie i uśmiechnij się będzie ok!

Gość celebre23
dzieki za odpowiedz.mam schize jak cholara. tylko brzuch mi trwardnieje czasem i jakies skurcze czasema tu wszystkie pisza a tym czopie i jak tu nieglupiec???

Gość nastOOOlata
nie, k.u.r.w.a wiesz, łaskotalo;/