Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

only

e-learning

Polecane posty

hej, chciałam się dowiedzieć co sądzicie o e-learningu czyli nauce przez internet. Myślę o podjęciu takich studiów ale zastanawiam się czy to dobry pomysł. Mieszkam w małej miejscowości i nie stać mnie na studia np. w wawie...napiszcie co myślicie

Gość 128
Miom zdaniem to bardzo fajny pomysł , szczególnie dla osób pracujących albo mam, które siedzą z dziecmi w domu ale chciałyby zrobić coś dla siebie:)

Gość zuczek
a gdzie mozna tak studiować??? Na jakich to odbywa się zasadach??

Nauka przez internet ma wiele plusów, szczegolnie dla tych osób które pracują, mają dzieci i nie mogą się dopasować do zwykłego trybu studiów. Ostatnio widziałam ogłoszenie w gazecie o takich studiach niestety jest tam mały wybór kierunków, ale mam nadzieje, że w krótce to się zmini. Ja chciałabym studiować turystykę. Jeżeli ktoś coś wie o możliwości studiowania tego kiernku przez internet to proszę niech da znać!!!!:)

Gość tomato23
No własnie, no właśnie ja też bym chciała tak studiować!!!!! Administrację Ale mieszkam w Wilamowicach - taka mała wiocha na Sląsku :( i na razie pozostaje to w sferze marzeń. Dla mnie studia przez internet byłyby najlepszym rozwiązaniem, bo nie mam kasy zeby studiowac i żyć w innym mieście. Wiem tez (patrząc po swoich znajomych) ale też na to co się dzieje ogolnie , to wiem ze mnośtwo osób chciało by uczyć się własnie w ten sposób. Niestety niewiele wiem o możliwościach takiego studiowania w Polsce. Postaram się jednak dowiedzieć jak najszyciej i dam znać wszystkim zainteresowanym:)

Gość ja tez bym chciala
ja tez bym chciala, poza tym zauwazylam ze sa chyba nieco tansze??

Gość Glowny problem z takim
studiowaniem to motywacja o ktora latwiej gdy spotykasz sie z innymi studentami i nauczycielami. Musisz miec duzo samodyscypliny. Poza tym to swietna mozliwosc studiowania wtedy kiedy masz na to czas, czyli gdy masz inne obowiazki ktore nie pozwalaja na dzienne czy tez wieczorowe studia.

Zgadzam się, że motywacja i dyscyplina w takiej formie studiowania są bardzo istotne. Dlatego taka forma nauki jest lepsza dla nieco straszych osób, które umieją dysponować swoim czasem i którym zależy na skończeniu studiów, zdobyciu umiejetności a nie na \"wiecznym studiowaniu\". Taka rodzaj nauki na pewno przypadnie do gustu tym osobom, które już pracują a np. skończenie studiów lub ich uzupełnienie może przyczynić się do awansowania w pracy na wyższe stanowisko, lub też przy zmianie stanowiska czy też charakteru pracy.

A ja jestem młodą mamą, 3 miesiące temu urodziłam ślicznego synka:):):)!!! Postanowiłam z mężem, że do 2 roku będę wychowywać malucha sama, nie będę pracować itp. Kikla lat temu nie dokończyłam studiów ponieważ znalazłam pracę, nietety częste wyjazdy nie pozwoliły mi uzyskać dyplomu:( Dlatego myśle o rozpoczęciu studiów przez internet. Jestem dość zorganizowana i mimo, że maluch jest bardzo absorbujący to każdego dnia potrafię wykroić dla siebie 2-3 godziny, pomyślałam jednak sobie, że warto byłoby przeznaczyć ten czas na coś bardziej pożytyecznego niż pseudo relax przed telewizorem. Wydaje mi się, że tzw. \"studia on-line\" to świetne rozwiązanie dla energicznych, pozytywnie myślących mam, które chcą zrobić coś dla siebie jednocześnie nie rozstając się ze swoimi ukochanymi pociechami:)

Mi też bardzo się podoba pomysl studiowania przez internet. Wprawdzie jestem już po studiach i pracuję ale chcialabym rozpocząć drugi kierunek, nachętniej psychologię albo pedagogikę. Studiowanie przez internet ma moim zdaniem wiele plusów…… Jest tańsze, samemu można wybrać czas nauki i nie trzeba się ruszać z domu i wbrew stereotympom można nawiązać znajomości z innymi studentami na czacie. A co do motywacji, jeśli ktoś jej nie ma to nawet studia dzienne i sztab wymagających profesorów nie pomoże;)!!!!!!

Zgadzam się z powyższą opinią stduiowanie w necie, nie oznacza wcale, że jest się samotnym studentem zagubionym w cyberprzestrzeni ;) , który jest zdany tylko na siebie:) Na tych studiach też są zaliczenia, kolowfia, dyskusje... Egzaminy zwykle odbywają się w jednak na uczelni.

Gość oxygeen
Fajne też jest to, że jak się studiuje w "sieci" to ma się takie same prawa jak zwykli studenci Czyli zniżki, ulgi, można brać kredyty studenckie itp:)

Gość Kayy
A czy może ktoś orientuje się czy te studia pozwalają także uniknąć kamaszy???????????????

Gość echooo
Tak jak już ktoś pisał tu wcześniej, studia przez internet jezeli chodzi o przywileje i prawa w niczym się nie różnią od studiów dziennych czy zaocznych. Więc poza zniżkami, kredytami, omija cię automatycznie obowiązek tak przez nas wszystkich ukochany służby wojskowej:)

Gość zebra00
A może jest ktoś wśród was kto już studiuje w internecie????? Fajnie byłoby poznać opinie takiej osoby na temat wad i zaleta nauki w takiej formie.... Nie ma to jak informacje z pierwszej ręki ;)

.Mam prawie czterdziestkę i dopiero teraz kończę studia zaoczne ( obrona w pazdzierniku), zamierzam też pomyszkować w e-lerningu, może znajdę jeszcze coś ciekawego dla siebie na stare lata! Zajrzyjcie tutaj- pewnie Wasto zainteresuje i rozwieje niektore wątpliwości: http://studia.edulandia.pl/ Pozdrawiam!

Gość fistaszek
Mam koleżankę która w ten sposób skonczyła studia w Australii, kierunek - politologia i bardzo sobie chwali taką formę. U nas takie studia są dobiero w powijakach ale myśle, że powoli coś już się rusza w tym temacie. My niestety jesteśmy jak zwyklę nieco opóźnieni:(

Gość 128
Na Uniwersytecie Warszawskim są podyplomowe studia on - line ale tam mają (miom zdaniem) marny wybór np. psychologia odchudzania-temat może i ciekawy ale raczej jako kurs a nie studia podyplomowe...:(

No własnie .... ja też to wiedziałam, jakoś kiepsko to wygląda ...może ktoś z was zna jakieś innne uczelnie gdzie mozna studiowac za pośrednictwem internetu?????

Gość taccoo
Ja widziałam ostatnio jakies reklamy takich studiów chyba w metrze alebo gazecie wyborczej, niestety nie pamiętam szegółów:) wiem tylko tyle, że za granicą takie studiowanie jest bardzo popularne, więc u nas pewnie niedługo też będzie:)

Gość ojjj
ja też pamietam to chyba był jakiś wirtualny uniwersytet ale niestety też nie pamietam szczegółów:( Mam chyba coraz gorszą pamięć

Gość Polski
Uniwersytet Wirtualny???? ma takie studia ale chyba sredniej jakości:(

Gość PUW
no wlasnie, niby tak się reklamują ale ja też slyszalam, ze coś nie tak jest z tą szkolą

Gość PUW
a moze ktoś kto korzysta z PUW by się wypowiedzial?????

Gość uczę się online
Uważam, że e-learning jest świetnym sposobem na zdobycie dodatkowej wiedzy i umiejętności. Forma nauki czyni ją bardzo przystępną i przyjemną, szczególnie dla osób pracujących i wychowujących dzieci. Niektóre kursy nie wymagają nawet pojawienia się na prowadzącej je uczelni, tak było na przykład na kusie Psychologii, w którym uczestniczyłam w Centrum Otwartej i Multimedialnej Edukacji Uniwersytetu Warszawskiego -> http://www.come.uw.edu.pl W pozostałych przypadkach przyjeżdża się tylko na egzaminy. Tak jest w Policealniej Szkole E-Biznesu, do której uczęszczam teraz i jestem bardzo zadowolona -> http://www.adamka.pl/?t=1193 Polecam każdemu tą formę kształcenia!