Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tekila 19

cytologia II stopień

Polecane posty

Gość Tekila 19

z cytologi wyszło mi ze mam zapalenie II grupa ze nadzerka podoba nie jest taka zła jak by sie wydawało Chciałabym sie zapytac kobiet które tez to przechodziły o kres leczenia czy trudno z tego "wyjść" dodam ze mnie to dosyć przeraza bo ja mam dopiero 19 lat :( Pozdrówka dla was kobietki

Gość mimi...
ja przez to przechodzilam 2 lata temu. Podczas badania lekarz juz mi powiedzial ze jest nadzerka:( Potem cytologia wskazala II stopien:( Po leczeniu wszystko sie zagoilo :) i juz cytologia robiona rok pozniej byla ok:) Wszystko bedzie dobrze:) Nie martw sie (ja mialam 21 lat podczas leczenia)

Gość ciocia dobra rada
Nie przerażaj się! Nadzerka to w dzieiejszych czasach choroba cywilizacyjna... tzn. że mają ją nawet dziewice, a kiedyś uważało się, że to dolegliwość rozwiązłych kobiet.. Lekarze leczą to różnie.. jedni przepisują recepty na globulki.. inni stosują metody bardziej skuteczne, np. zamrażanie ciekłym azotem.. to zupełnie bezbolesne i po 2 tyg. jesteś zdrowa.. Mój lekarz tłumaczył mi, że jest to najlepsza medoda, bo z nadżerką jest tak, że na szyjce macicy twożą się komórki, których nie powinno tam być.. to jest tak, jakby rąbek czerwieni z ust przeskoczył ci na nosek :) Czyli tabletką tego nie usuniesz.. a przynajmniej żadna z moich koleżanek, która stosuje tabletki dopochwowe się jeszcze nie wyleczyła.. a ja po zamrażaniu od 2 lat nie mam śladu po niczym, żadnej nadżerki.. Każdy lekarz ma największe przekonanie do własnych metod leczenia, czyli jeśli Twój przepisze ci tabletki, a zamrażanie chorej tkanki uzna za barbarzyństwo, to bęcie cie leczył farmakologicznie.. Ja zaufałam mojemu lekarzowi i jestem z tej decyzji zadowolona. Buziaczki!

zgadzam się z MIMI...również to przechodziłam i to nie jest nic strasznego,po wyleczeniu cytologia będzie OK.Głowa do góry. Pozdrawiam

Gość tratwa
a II grupa to w ogole standard, nie znam laski, ktora by nie miala wlasnie II grupy, łacznie ze mną :)