Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Smutna i zrozpaczona jaa..

Asymetryczne piersi..

Polecane posty

Go艣膰 wspolczuje dziewczyny
trzymajcie sie :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 odsiwierz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 D.
Mia艂am dos艂ownie taki sam problem. Ostatnio schud艂am i moja lewa pier艣 by艂a o dwa rozmiary wieksza od prawej. By艂am za艂amana i prawie dosta艂am obsesji. Ale pomysla艂am sobie ze wole miec dwie symetryczne piersi i kupi艂am sobie balsam wyszczuplajacy. Efekty zauwazy艂am po kilku dniach. Podejrzewam ze by艂a to nagromadzona woda ( wg napisu na opakowaniu krem dzia艂a na tkanki o duzym nagromadzeniu t艂uszczow i wody). Smaruje dalej, mam do zredukowania piers o jeszcze jedne rozmiar.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pulijanna
tylko ze jak ja bym miala sobie wyszczupli膰 t膮 wi臋ksz膮 do rozmiaru mniejszej to nic by mi prawie nie zosta艂o:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna cholera
wracam do tematu... dziewczyny z asymetria.. znaczna podkreslam.. to jest niedorozwoj piersi i nie ma szans na doganianie.. czy jakies zabiegi masaze i tego typu akcje.. po prostu albo zaakceptujecie swoje cialo takim jakie jest albo zdecydujecie sie na zabieg powiekszenia.. i brednie wypisywane przez niektore osoby ze operacje sa dla smieci itp itd.. niektore babki z malymi biustami decydyuja sie na powiekszenie zeby sie lepiej czuc (pewnie wiele byscie daly zeby miec male ALE ROWNE!!) rozni ludzie robia rozne rzeczy zeby sie lepiej poczuc.. psychicznie i kazdy ma do tego prawo..jesli uzbiera odpowiednia ilosc kasy... ja jestem po takim zabiegu i powtorzylabym go bo o wiele lepiej i pewniej sie czuje .. ;] takze nie ma co szukac herbatek..masazy.. kremoow.. bo to sczasowe..nawet jesli zauwazysz efekt.. na czas stosowania zabiegoow.. masazy.. (pobudzanie gruczolu do wzrostu) i nic wiecej .. stanikiem .. gabkami mozna korygowac ..ale w psychice bedzie siedziec ze nago.. czy na basenie.. musisz myslec ze jest inaczej... nie chce robic reklamy chirurgom plastycznym..ale oni sa dla ludzi .. i niestety stworca nie jest sprawiedliwy.. owszem sa choroby.. ciezsze przypadki niz jakas tam asymetria ale zdrowa.. ale jak sie cieszyc zyciem jesli masz poczucie ze inne babki maja za friko rowne biusty a ty jestes INNA.. jest troche takich babek.. maly odsetek bo maly.. ale niestety jesli nie mozesz pogodzic sie z tym defektem to nie ma innej rady jak zabieg powiekszenia..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justysia 19
Witam panie... Ja te偶 mam asymetryczne pirsi, prawa 75b, a lewej wog贸le niemam. Jest mi cholernie trudno z tym 偶y膰. Wiem co to znaczy nie m贸c, za艂o偶y膰 wielu ubra艅 na siebie, puj艣膰 na basen saune pla偶e itp. Niedawno dowiedzia艂am sie jak sobie z tym poradzi膰, mianowicie: m贸j ginekolog powiedzia艂 mi 偶e mog膮 zrekonstruktowa膰 (operacja plastyczna) mi pier艣 w szpitalu, i to za friko na rzecz pa艅stwa. Jesli asymetryczno艣膰 piersi jest wada wrodzon膮, to w szpitalu publicznym w warszawie zrobi膮 operacje za darmo. oczywi艣cie trzeba sie naczeka膰 w kolejce z pare miesiecy zanim Cie przyjm膮 na wizyte a potem, potem ustal膮 z Tob膮 termin rekonstrukcji. Ja ju偶 czekam na wizyte w szpitalu kt贸ra odb臋dzie sie 4 kwietnia 2006r. Je艣li kt贸ra艣 chce dowiedzie膰 sie jaki艣 konkret贸w prosz臋 pisa膰 do mnie na e-maila mojego,: justyna-19-1986@o2.pl Napewno odpisze..... Pozdrowienia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justysia 19
Witam panie... Ja te偶 mam asymetryczne pirsi, prawa 75b, a lewej wog贸le niemam. Jest mi cholernie trudno z tym 偶y膰. Wiem co to znaczy nie m贸c, za艂o偶y膰 wielu ubra艅 na siebie, puj艣膰 na basen saune pla偶e itp. Niedawno dowiedzia艂am sie jak sobie z tym poradzi膰, mianowicie: m贸j ginekolog powiedzia艂 mi 偶e mog膮 zrekonstruktowa膰 (operacja plastyczna) mi pier艣 w szpitalu, i to za friko na rzecz pa艅stwa. Jesli asymetryczno艣膰 piersi jest wada wrodzon膮, to w szpitalu publicznym w warszawie zrobi膮 operacje za darmo. oczywi艣cie trzeba sie naczeka膰 w kolejce z pare miesiecy zanim Cie przyjm膮 na wizyte a potem, potem ustal膮 z Tob膮 termin rekonstrukcji. Ja ju偶 czekam na wizyte w szpitalu kt贸ra odb臋dzie sie 4 kwietnia 2006r. Je艣li kt贸ra艣 chce dowiedzie膰 sie jaki艣 konkret贸w prosz臋 pisa膰 do mnie na e-maila mojego,: justyna-19-1986@o2.pl Napewno odpisze..... Pozdrowienia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aniaaaaa
PYTANIE DO D. A jakiego kremu wyszczuplaj膮cego u偶ywa艂a艣? Bo ja ostatnio zauwa偶y艂am podobny problem u siebie :( Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem tylko
ze znam kobiete ktora miala bardzo duzy biust (nie wiem dokladnie ale F na bank) i przesz艂a operacje zmniejszenia piersi i co najwazniejsze zabieg byl refundowany! powodem doo tego bylo monstrualne wrecz obciazenie dla kregoslupa (odjeto po 2,5 kg z kazdej piersi!) ale wiem tez ze stan psychiny pacjenta rowniez moze byc przyczyna refundacji operacji plastycznej i nie tylko. musicie sie dowiedziec dokladnie. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem tylko
przed swoja ostatnia wypowiedzia nie czytalam calego topiku. widze ze Justysia napisala praktycznie to samo. ale to i dobrze- nadaje to wiarygodnosci naszym wypowiedzia ;] powodzenia na zabiegu!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Estera 艁. KE Krak
Ja te偶 mam swego rodzaju asymetri臋. Jedn膮 pier艣 mam B a drug膮 C. W normalnyum 偶yciu mi to nie przeszkadza, lecz kilku ch艂opc贸w ze starszej klasy robi sobie ze mnie 偶arty :( Fakt w艂a艣nie ko艅cz臋 gimnazjum, i jeszcze nie jestem w pe艂ni dojrza艂a - wi臋c, mam nadzieje 偶e problem sam si臋 rozwi膮ze. :) Problem asymetrycznych piersi nie psuje mojego 偶ycia seksualnego kt贸re jest ca艂kiem udane, tylko m贸j ch艂opak w czasie stosunku cz臋sto si臋 na艣miewa 偶e mam "asymetryczne cyce" :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Esteraprawdziwa
to powyzej to nie jest moj tekst.. i nie mam asymetrycznych piersi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ovidia
dziewczyny, kt贸re pisa艂y o refundowanych operacjach da艂y mi troche nadziei!!! By艂am na konsultacji u chirurga, ale cena zwali艂a mnie z n贸g. Herbatki, masa偶e, balsamy nie pomagaj膮, je艣li jest to wada wrodzona. Ja mam spadek po babci, podobnie jak moja kuzynka. Popytajcie w rodzinie, cho膰 raczej babcie i ciocie nie b臋da sie chwali艂y. Ale z genetyk膮 nie wygrasz.Przynajmniej w tej sprawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ovidia
jeszce co艣 - moja dysproporcja jest na prawd臋 du偶a. Radz臋 sobie jak mog臋. Kupi艂am przez internet proteze piersi, do tego specjalny staniczek. Wszystko w sklepie dla amazonek. Obmierzy艂am si臋 dok艂adnie, zaryzykowa艂am i....jest nie藕le, choc dziwnie. A ja chcia艂abym, 偶eby by艂o normalnie. Pisz臋 o tym, bo mo偶e dla niekt贸rych dziewczyn b臋dzie to jakie艣 wyj艣cie. Mnie jest 艂atwiej.Pa!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zlota rozyczka
ja ma 18 lat i te偶 mam asymetryczne piersi: jedna miseczka A a druga B.nie za艂amuj臋 si臋 bo moj ch艂opak kocha mnie za to jaka jestem a piersi te偶 kocha takie jakie s膮.

Udost臋pnij ten post

:( ja tez mam asymetryczne piersi, lewa jest duzo mniejsza, ma mniejszy sutek, a druga jest wieksza to widac)i ma duza tarcze i wiekszy sutek od lewej:( co ja mam robic mam 18 lat. to widac w bluzkach, a co dopiero jak mam sie pokazac w stroju kapielowym:(

Udost臋pnij ten post

prosze pomozcie,boje sie isc do lekarza, nie chce tego, wstydze sie rozebrac przed chlopakiem:( co ja mam zrobic????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madziu
EEe tam nie przejmuj si臋... ;-) ja te偶 mam podobnie, du偶o os贸b tak ma , moja przyjaci贸艂ka jed膮 pier艣 ma naprawd臋 duzo wieksza od drugiej i sie nie martwi bo to z czasem powinno ustapi膰 zalezy tez ile masz lat.... nieraz to jest juz na zawsze wtedy trzeba kupowac na ta mniejsza piersc specjalne wkladki silikonowe a kostiumy tez sa takie specjalne na jedna piers mniejsza a druga wieksza.... don't worry

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwr
ja te偶 mam ten problem... Mam tego dosy膰 aby si臋 zamaskowa膰 ci膮gle chodz臋 w lu藕nych bluzach bo to wida膰 w samej bluzce. Z ch艂opakami staram si臋 nie mie膰 do czynienia ale to bardzo trudne i przykro mi 偶e natura jest taka niesprawiedliwa;(

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny !!!! Mam taki sma problem jak Wy i wiem dok艂adnie co to jest za b贸l :( Mam ca艂kowicie rozne piersi : jedna miseczka A,a druga D. Ogromna asymetria doprowadza mnie do rozpoczy. Zdecydowa艂am sie na operacje lecz wiem,ze z tak膮 asymetri膮 jest kilka sposobow - powiekszyc jedna lub obie, albo zmniejszyc wieksza.Poz zastanowieniu sie chcialam zmniejszyc t膮 wieszka ale ponoc jest to najbardziej skomplimowana i niebezpieczna operacja , powiekszenie nie jest az tak grozne.Juz niem co mam robic.W tym miesiacu chce isc na konsultacje do kilki specjalistow.Zobaczymy co powiedz膮. Taka asymetria to wada wrodzona - poczytajcie o Zespole Polanda !!!! Bardzo wazne informacje !!! Uwazacie ze taka wada moze byc dofinansowana,a gdzie sie ubiegac o zwrocenie kosztow za operacje? Zabieg mam na razie w planach. Boje sie,ale niechce juz zyc z takim biustem. Pozdrawiam wszystkie kobietki i G艁OWA DO G脫RY !!!! Piszcie na moje maila - ZAWSZE odpisze ;))) woman87@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabcia1948
hmm ... chyba mam problem ... wczoraj przed lustrem zauwazylam ze jedna piers jest wieksza od drugiej (zawsze mialam roznice ale nie tak bardzo widoczna) ... a zaczelo sie od tego ze troche mnie bolala na samym poczatku ale myslalam ze to chwilowe i teraz w niedziele zauwazylam ta roznice ... jutro ide do lekarza ale chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z pan miala cos podobnego mam 21 lat i boje sie najgorszego prosze o pomoc ... z gory dziekuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kate111
zabcia1948 powiedz co powiedzia艂 lekarz i czym wkoncu wywo艂any byl ten b贸l, gdy偶 mam podobny problem:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja lozezanka miala asymetryc
zne i zrobili jej operacje za darmo ;) Z tym, ze wtedy robi膮 jedn膮 pier艣...teraz zastanawia si臋 nad drug膮 (powi臋ksza艂a mniejsz膮), bo niust ma spory i kr臋puj臋 j膮 偶e gdy si臋 rozbierze to jedna klapie a druga...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nenyaa
a jak jej sie udalo zalatwic refundowana opercje??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa_bbb_ccc
@kate111, ja te偶, napisz, je艣li wiesz ju偶 co to, bo nie 艣pie po nocach :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaoja
tez mam taki problem . 1 miseczka ma艂e B a druga C. mam 18 lat. asymetryczne piersi mam od poczatku gimnazjum,wiec mi chyba nie \'minie\' .koszty operacji sa bardzo duze. okazalo sie,ze to refunduja.a jak byla u lekarza to powiedzial,ze sa osoby,ktore maja powazniejsze asymetie i ,ze sie nie kwalifikuje. co robic ? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 casals
DZIEWCZYNY!!!!! czym wy si臋 przejmujecie? moja dziewczyna te偶 ma r贸偶ne piersi, tzn jedn膮 troch臋 mniejsza... i co ? NIC!!! KOMPLETNIE NIC!!!! KOCHAM J膭 TAK SAMO MOCNO

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdagda
te偶 mam asymetre piersi. nie jest ona wrodzona. mia艂am zapalenie jednej piersi, gdy karmi艂am mojego dzidziusia. pier艣 by艂a bardzo nabrzmia艂a, mia艂m ci臋cie, wyla艂a si臋 ropa, ale powi臋kszenie piersi pozosta艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 15-latka...
Mam 15 lat i problem mianowicie mam jedn膮 pier艣 o du偶o wi臋ksz膮 od drugiej :( Jest wi臋ksza, bardziej wyci膮gni臋ta i rozklapcia艂a wr臋cz a druga jest mniejsza i smuklejsza ... czy s膮 mo偶e jakie艣 膰wiczenia na to by uj臋drni膰 piersi ? Prosz臋 o pomoc ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bri偶it
dziewczyny ja te偶 mam asymetri臋 - rozmiar A i B. Czy wiedzie co dzieje si臋 z piersiami w ci膮偶y w takich wypadkach? jak jest po karmieniu dziecka? czy po ci膮偶y wracaj膮 do tego samego stanu czy nie daj Bo偶e:) jest jeszcze wi臋ksza r贸偶nica?

Udost臋pnij ten post