Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksiu

przykurcz u mojego synka

Polecane posty

Gość aleksiu

Witam.Jestem mamą czteromisięcznego dziecka z przykurczem szyji.Jest ktoś kto zna ten temat?

rozumiem ze sie musisz strasznie martwic, ale dlaczego szukasz pomocy na forum a nie u lekarza? Nie wiem co to jest przykurcz, ale moj maly jak sie urodzil, to mial stopke krzywą, w kostce wygietą do wewnątrz, na szczeście jak wyszlismy ze szpitala, to juz prawie byla wyprostowana, potem ta \"krzywizna\" w ogole zniknęła. podobno byl zle ułozony w brzuchu. ale minęło. Napisz cos więcej, na czym to polega. Z tego co powiedzilas, rozumiem ze trzeba to rehabilitowac po prostu. moze przejdzie?

Gość gosiasamosia
Byliśmy już u lekarza i pierwszych ćwiczeniach.To było okropne.Dziecko darło się jak opętane i sprawa jest poważna.Chce tylko żeby ktoś opisał swoje spostrzeżenia bo jestem z tym sama.Problem jest znany ale jakoś nikt z mojego otoczenia tego nie miał.Głowka dziecka jest znikształcona i to mnie też martwi

Gość Agnieszkaa
moja córka miała niewielki przykurcz szyi. masowałam jej szyjkę, nie byłyśmy nawet u specjalisty bo sprawa była drobna. kiedy zaczęła się rozwijać i podnosic główkę, przykurcz zaczął znikać. myślę, że regularne ćwiczenia pomogą twojemu maleństwu, zniekształcenie równiez powinno się wyrównać.

Gość ula28
Witam! Znam temat gdyz moja kolezanka tez miala taki problem z synkiem.Moge tylko pocieszyc , ze po kilkumiesiecznej rehabilitacji w domu wszystko ustapilo a maly ma dzis 3 latka i rozwija sie prawidlowo.Napewno sie uda trzeba bardzo chciec i nie poddawac sie!!!

Gość nic strasznego
Aleksiu, też miałam przykurcz zaraz po urodzeniu. Wiem, że teraz stosuje się masaże, rehabilitację i inne, nieinwazyjne sposoby. Ja miałam operację. Jest wszystko w najlepszym porządku :-) Idź z synkiem do lekarza. Sama tego nie wyprostujesz, ale nie jest to nic, czego nie można "naprawić" :-)

Gość polecilabym
hej mnie to osobiscie niespotkalo ale mojej przyjacilki dzieciak mial rowniez to i jej lekarz polecil chodzenie z dzidziusiem na basen i zeby plywa tzn ruszal sie w wodzie sa takie specjalne kursy dla rodzicow z dzieciaczkiem..polecam bralam rowniez udzial ale nie z powodow leczeniowych...ale u mojej znajomej pomoglo BARDZO!!!! i teraz ma 3 i pol roku i wogole nic nie widac a juz jak mial ok 6-7 mieciecy to to zaniklo!a wiec polecam basenik!!a osoba ktora to prowadzi moci wiedziec ktore cwiczenia polecac!!!!!!!!!!!!!!i dzieciaczek ma frajde w wodzie sie pluskac!!!papa powodzenia

Moje dziecko mialo rowniez \"krecz szyi\".. Jest to uciazliwe ale do calkowitego wyleczenia . Tylko rehabilitacja , masaze i inne zabiegi ktore juz wymieniono daja efekty .Ja chodzilam przez 6 miesiecy do masazystki .Do tego moj syn bral aguaterapie . Sama tez masowalam w domu zeby nie bylo za dlugiej przerwy miedzy zabiegami . Jesli moge ci cos doradzic to najlepszymi masazystami sa osoby niewidome ..maja niesamowite wyczucie w palcach i ich masaze daja lepsze efekty szczegolnie u dzieci ! Pozdrawiam

Gość konicznie rehabilitować
Nie wiem na czym polega przykurcz ale mój synek miał napięcie mięśni barkowych i układał się w łuk. Rehabilitowaliśmy go taką metodą, że nawet ani razu nie zapłakał i bardzo lubił te ćwiczenia. W takiej sytuacji najważniejsza jest rehabilitacja my zaczęliśmy swoją w lipcu a w październiku już było po wszystkim. Oczywiście w domu kilka razy dziennie też z małym ćwiczyłam. Jeśli jest konieczność mogę polecić rehabilitantkę z okolic Warszawy (Międzylesie). Pozdrawiam i życzę zdrowia.