Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co nie umie

jak zalożyc TAMPON!! POMOCY!!

Polecane posty

Gość ta co nie umie

jak zalozyc tampon by nie bolalo? Wlozylam i CZUJE go..i boli... jestem dziewica....allaaaaaaaaaaa...

Gość 4nna
a moze kupilas zbyt duzy tampon? polecam te najmniejsze. I koniecznie sie rozluznij przy wkladaniu! pozdrawiam

Gość ta co już umie
Udalo sie! Poprostu włozylam go zbyt plytko.. hmm...a swj droga nie wiedzialam ze tak glęboko mozna wsunac go :)

Bycie dziewicą może mieć znaczenie przy zakładaniu i wyciaganiu tampona, ale gdy już jest w środku - nie ma. A tampon najłatwiej (moim zdaniem) wchodzi gdy : stoisz sobie normalnie, tylko jedną nogę opierasz na wannie, sedesie....

Gość niedziewica
polecam tampony z aplikatorem na początek zdecydowanie łatwiej i bardziej higienicznie je się zakłada:)

Gość ta co nie umie
Chyba jeszcze nie tak do konca umiem, bo jak pozniej chcialam go zmienic, to tez troszke bolalo... W ktora stronę trzeba posunac palcem, moze glupie pytanie, ale zauwazylam ze ma to znaczenie przy w kladaniu.... Jak popychalam w tyl, strone kregoslupa to jakos latwiej...nio i gleboko oddychalam...i bylam po goracym prysznicu... Czy to ma jakies znaczenie?

Gość najlepiej na lezaco
tak wkladalam na poczatku.teraz juz moge obojetnie jak

Gość BiedroneczkiSaWkropeczki
najlepiej jedna noge postawic na czyms, rozluznic sie, kup male tampony np ob (moje pierwsze) i najpierw kieruj tampon prosto, a jak sie juz nie da, to do gory powiem ci, że moje pierwsze doswiadczenia nie były zbyt dobre, ale dało sie przyzwyczaic no i bardzo przydaly sie w ekstremalnych syt ;) - typu zaliczenie na basenie, w dodatku dobrze mi poszło i nic nie czulam :) jednak preferuje podpaski

Gość upupup
ja też zakładam tampony na leżąco najczęściej, oczywiście gdy jestem w domu :P w innych pozycjach mnie boli :( ale i tak nie wrócę już do podpasek

Gość a nie wystarczy sie podnie
cić może będzie łatwiej?

Gość elibeli6
Ja zazwyczaj to prosze o to mame ale ty tego nie próbuj po prostu ukucnij rozluźnij sie i popchnij go powoli...Pozdrawiam

Gość kikkkka
PROSZę MAMę, łOJEZUUUUUUUU:/

Gość elibeli6
A co w tym dziwnego.... Mamę można poprosić o wszystko

Gość OLGAAAAA
Używasz moim zdaniem za dużych tamponów kupuj najmniejsze dla dziewic! Uważaj bo ja używalam wiekszych jak bylam dziewica i przebilam sobie blone dziewiczatamponami!!!!!

OLGAAA a skąd przerpaszam wiesz, że się \"rozdziewiczyłaś\" z tamponem? Przeciez w ciągu miesiączki i tak leci Ci krew więc co, ta z błony dziewiczej ma inny kolor?

Gość elibeli6
błony dziewiczej nie mozna przebić tamponem

Gość mala83.
a nie lepiej kupic tampaxy z aplikatorkiem? wlasciwie sie samo zaklada. ja innym trafic nie moge:)

ja dzisiaj włozyłam drugiego tampona. Włożyłam go normalnie, wstałam, lecz gdy usiadłam strasznie zaczeło mnie piec. Więc poleciałam do toalety, próbując go włozyc jeszcze glebiej, ale go nie czułam, i poprostu pociagnełam za sznurek i wyciągnełam. Czy to normalne? I co mam robic?

Gość Kaja Lewrowicz
Mi się udało za pierwszym razem przy pomocy poradnika http://kobieco.pl/jak-zalozyc-tampon/ myślę, że nie ma co się męczyć, przeczytajcie poradnik przed włożeniem tamponu!!!