Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na obiad

co na obiad?

Polecane posty

Gość Zapytajka68
W piątek to tylko mięso, żeby na weekend człowiek był pełen energii, nie rozumiem, czemu w tak ważnym dniu dla organizmu, który musi się zacząć regenerować rezygnujesz z mięsa?

Ostatnio jadłam bardzo dobre pierogi w krakowskiej restauracji U Romana. Nie wiedziałam, że znajdę takie miejsce gdzie ciasto na nie będzie prawie tak dobre jak u mojej mamy. Dzisiaj miałabym na nie ochotę :)

Gość moje ulubione bezmięsne
obiady to: jajko sadzone + ziemniaki + mizeria placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym zupa jarzynowa z dużą ilością różnych warzyw makaron z sosem serowo śmietanowym spaghetti carbonara (bez boczku) różnego rodzaju sałatki zapiekanki z pieczarkami i serem jajka faszerowane pieczarkami, szczypiorkiem i czym tam mam ochote zupa pieczarkowa Ogólnie uwielbiam pieczarki i mogłabym każde mięso czy cokolwiek polewać sosem pieczarkowym :p Nawet do frytek robie sos pieczarkowy :D

Ja uwielbiam ryby, więc pewnie wybrałabym grillowany stek z łososia. Niestety, ale nie potrafię gotować, dlatego pewnie bym poszła na taki obiadek do Le Scandale na krakowskim Kazimierzu - serwują tam coś takiego i jest naprawdę smaczne.

Kocham Łososia :) w każdej postaci. Nawet wędzonego na kanapkach, grillowanego, duszonego, gotowanego. Łosoś jest ekstra. Grafica wybierz się w takim razie jeszcze do Krakowskiego Przedmieścia w Zabierzowie koło Krakowa. Tam dają pyszne jedzenie :)

Gość famala
Łososia chętnie bym zjadła - ale najlepiej przyrządzonego w jakiś egzotyczny sposób. Niestety, ale w domu nie ma na to czasu, żeby robić coś wykwintnego, co nie zmienia faktu, ze czasem ma się wymówkę, żeby wyjść do jakiejś restauracji na coś smacznego i nieco bardziej odmiennego, niż to co w domu.

Gość po Kuchennych rewolucjach
nie mam ochoty ajdac w restauracjach. Dzięki temu programowi widać jakim syfen nas karmią. Miałam ochotę na gofra z bitą śmietaną, pytam czy to prawdziwa bita śmietana? usłyszalam, że owszem prawdziwa. Niestety okazało się, ze to było badziewie z puszki, nie dało się tego jeść

Gość wolnaGienia
Dlatego fajnie jest przygotowywać posiłki w domu:) Ma się wtedy pełną świadomość tego co się je. Za mną chodzą racuchy , mam nawet fajny przepis http://www.facebook.com/pages/Sklepinternetowamamapl-delikatesy-internetowe/163592520361087?sk=wall zrobienie ich nie zajmuje dużo czasu. MUszę się w końcu zmobilizować. Takie racuchy z cukrem pudrem to jest coś przepysznego

Gość tfu tfu.....
racuchy z ogromem cukru i biala maka sa faktycznie bardzo zdrowe ;) no owszem, sa troche zdrowsze niz slodycze z esklepu, ale tylko troche ;)

Gość gość
każdy pomysł na obiad jest dobry!

Gość gość
Nasze potrawy obiadowe opierają się na produktach mięsnych, oferowanych przez Wołex z Czernichowa. Od pysznych wędlin po kaszanke,czy kiełbase - wszystkie te elementy są podstawowym wyposażeniem naszego stołu. Zdecydowanie polecam!

Gość przypalanymirek
Dzisiaj prosto, ale smacznie, kurczak z przyprawą do zlotego kurczaka z knorr. Sprawdzone i dobre ;)