Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the Feelings

BRAK OWULACJI

Polecane posty

Gość the Feelings

Brak owulacji po tabletkach antykoncepcyjnych Czy owulacja wróci sama, czy sa metody, by jajeczkowanie nastąpiło naturalnie? Jak długo trwa ewentualne leczenie?

Gość Ster
Po co ty robisz ekspertymenty na własnym organiźmie. Dla wygody twoich facetów? Każ im naciągać prezerwaty.

Gość a jak długo nie bierzesz
już tabletek? i czy miałaś regularne cykle przed braniem hormonów? bo to wszystko jest indywidualna sprawa, nie da się okrślić jak długo by trwało ew. leczenie w Twoim przypadku. a do poprzednika/czki: nie moge mówić za innych, ale mnie do brania tabletek nikt nie zmuszał, sama zdecydowałam. biorę je DLA SIEBIE, bo mamuśką nie chcę zostawać (może nawet i nigdy, przezyję ) a seks bez gumki jest jednym z kilku pozytywnych aspektów stosowania hormonów, bo nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale kobieta też może nie lubić stosowania kondomów, i to bardzo:P

Gość Ewulka22
Dostałam już okres po odstawieniu tabletek,owulację z tego cyklu powinnam mieć kilka dni temu,mierzę sobie codziennie temperaturę i wiem że jej nie było,też jestem ciekawa jak długo będę czekac.Moja koleżanka drugiego okresu po odstawieniu tabletek nie dostaje juz od ponad 2 miesięcy,ma iść do lekarza.Mam nadzieje że mój organizm szybciej wróci do normy,czego i wam życzę :-)

Gość Ewcia83
Dziewczyny ja brałam tabletki MERCILON od trzech lat aż do 25 kwietnia tego roku(nie skończyłam ostatniego opakowania), dostałam okres z odstawienia a potem czekałam...mierzyłam temperaturkę i nic żadnej owulacji!Po 30dniach dostałam okres, ucieszyłam się bardzo!Potem czekałam i czekałam, cały czas bez owulacji okres kolejny dostałam dopiero po 130dniach!!!!I to po zastrzykach z progesteronem!Mam na obu jajnikach torbiele, które na szczęście maleją, bo od tej miesiączki poprogesteronowej zażywam tabletki trójfazowe MILVANE, ponieważ muszę się pozbyc torbieli, a potem dopiero wywoływać owulację....wiec powodzenia Wam, życzę i samej sobie też...

Ja biore od 2 lat microgynon i ostanimi razy po odstawieniu tabletek od razu dostalm okres czyli 3 dni po odstwieniu tabletek , wkolejnym miesiacy bylo tak samo..

Gość AAAAAAAAAjajajaj
A ja mam już dziecko i nie chcę drugiego. Też pewnie mam jakieś problemy z hormonami, plamię w środku cyklu aż do okresu to pewnie oznacza niedobór progesteronu.... ale nawet jeśli nie miałabym owulacji to nie będę robić z tego problemu bo nie zależy mi już raczej na macierzyństwie.... ale dziewczyny jak chcecie mieć dzieci - kiedyś tam, w przyszłości, radzę wam nie bierzcie tabletek latami bo możecie stać się bezpłodne.... bo dużo jest takich przypadków serio....

Cześć dziewczynki Mam takie pytanko, podchodzę do crio po nieudanym inv, lekarz przepisał mi leki na wywołanie owulacji ( mam PCO) te leki to euthyrox, dexamethason i luteina , czy możliwe jest że mino ich brania owulacja nie wystąpi?? mam się zgłosić do niego w 15 dc, dziś jest 10 dc . Jeśli któraś z Was wie coś na ten temat to piszcie proszę i pozdrawiam Was wszystkie