Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feta

prosze o przepis na sałatkę z serem feta

Polecane posty

Ja robie tak: Kapusta pekińska, pomidory, ogórek świeży, kukurydza, może też być rzodkiewka - wszystko pokroić, dodać ser feta pokrojony w kwadraciki. I polewam to sosem Knorra takim z torebki paprykowo-ziołowym. I jest pycha.

Gość Sałatka grecka
Składniki na 3 - 4 osoby. 20 dkg sera feta, 2 pomidory, 1 ogórek surowy, 1 cebula, 10 dkg czarnych oliwek, 1 zielona papryka, 2 łyżeczki octu winnego, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz Warzywa umyć. Pomidory pokroić w ósemki. Następnie pokroić cebulę i ogórka na grube plasterki . Paprykę pokoić w paski. Oliwki na połowki. Wszystko wymieszać w misce razem z solą pieprzem, oliwą oraz octem winnym. Na końcu dodać pokrojony w kostkę ser feta i delikatnie wymieszać

Gość to się nazywa sałatka grecka
właśnie stoi u mnie w lodówce, pyyycha. Kroimy ogórki w grube plastry, pomidory w piramidki (czyli pomidor na pół, potem te połówki jeszcze raz na pół i potem te ćwiartki w poprzek). Czerwoną cebulę kroimy w plastry, paprykę w paseczki, powinno się dodać czarne oliwki, ale ja nie lubię i w ogóle nie daję (możesz wrzucić zielone są smaczniejsze), ser feta kroimy w kostkę mniej więcej 2x2 cm, skrapiamy wszystko octem winnym, posypujemy oregano, świeżą natką pietruszki, solą i pieprzem i polewamy oliwą z oliwek

Gość i taką sałatkę je się z
chlebem. Smacznego

Gość prosze bardzo.
20 dag fety, 4 pomidory, jedna biała i jedna czerwona cebula, ogórek wężowy, puszka kukurydzy, parę listków sałaty, 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki octu winnego. Ser, pomidory i ogórka pokroić w dużą kostkę, włożyć do miski i zalać 3 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie dodać odsączoną kukurydzę i, porwaną na kawałki, sałatę. Ze zmiażdżonego czosnku, octu, pieprzu oraz soli przygotować zalewę, polać nią sałatkę i wymieszać.

Gość feta
nie spodziewałam sie takiego odzewu:) dzieki

a ja dziś robiłam na działce - do grilla : ser feta, pomidory, ogórki małosolne, szczypiorek, rzodkiewki, żółta papryka; kukurydza, kiełki fasoli plus sos sałatkowy + sól ziołowa + jogurt naturalny wszystkim smakowała ta \"śmieciówka\" ;)

Gość marcik_
lepiej salate zwykla czy jakas lodowa np? a jaki ogorek? swiezy czy kiszony? chce zrobic z pomidorem, ogorkiem, salata, serem feta, cebulka i polac sosem z knorra jakims

Gość kasia81
ser feta czarne i zielone oliwki czerwona fasola kukurydza z puszki i oregano,oczywiscie sól i pieprz naprawde polecam

Gość conis
Widziałam kiedyś przepis na sałątkę z fetą i kalafiorem. Ostatnio w ogóle jestem zachwycona wszelkimi sałatkami, w których jednym z głównych składników jest ser. Szukam dobrego przepisu na jakąś potrawę ze specyficznym kozim serem :)

Gość gość
ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!! ANCYgóóóóóóóóóóóóówna, spamerska kretyńska piczo ty! WON!!!