Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiralka

moja młodsza koleżanka miała pytanie, a ja jej nie pomogłam

Polecane posty

Gość spiralka

sprawa dotyczyla zabezpieczenia. mam 20 lat, ona 18 rozmawiałyśmy o zabezpieczeniu [przed niechciana ciaza]. Ja biore tableki. Spytala sie mnie czy spirale dopochwowa można zakładac kobieta ktore nie rodzily [ale pierwszy raz maja za soba], a ja nie umialam jej odpowiedzieć. Jesli ktoras z pan moglaby mi pomóc Pytanie moje brzmi: czy spirale moga używać kobiety w ciaży, jeslibym np. poszla do lekarza to czy mogłby mi zalozyć spirale ginekolog a jeśli nie to czy jest jakies inne trwałe zabezpieczenie - nie mowię tu o tabletkach tylko o czymś na dł€zszy okres wewnatzr ciała? dziękuje za rzetelne odpowiedzi

Gość łomatkoooo
"czy spirale moga używać kobiety w ciaży" :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gość spiralka
łoł zwrócilas uwage na blad merytoryczny wiec sie poprawiam: czy spirale moga tylko uzywak kobiety Po ciazy - czyli te ktoe już rodziły. Wybaczcie, ale dzis widze się z moja kumpela spiesze się a nigdzie nie zasięgne jakiejś porady niz tu :) dzieki i czekam

Gość spiralka
mam tylko nadzieję, ze nie bedzie wiecej odpowiedzi tylko i wyłacznie pokazujacych mój blad:( oby znalazl się ktoś kto mi odpowie :)

Gość kobiety które nie rodziły nie
moga uzywać spirali. Kazdy lekarz Ci to powie, oczywiście jesli jestes juz dorosła i wqiesz ze nie planujesz wiecej dzieci lub wogóle ich nie palnujesz to tak...mozesz ..ale w Twoim i kolezanki przypadku NIE !! a ryzyko jest duże jesi by jakis lekarz zdecydował sie na załozenie Ci tego, popatrz: 1/ uszkodzenia ściany macicy (nawet przebicie macicy), 2/ bezobjawowego wypadnięcia wkładki, 3/ bólów skurczowych, 4/ plamienia międzymiesiączkowego, 5/ obfitych miesiączek, 6/ zakażenia wstępującego, 7/ zapalenie przydatków (4 x częściej), 8/ bezpłodności, 9/ poronienia septycznego, 10/ ciąży pozamacicznej,

Gość spiralka
hmm ok dzięki Ci :) nigdy wczesniej nie 'interesowałam' sie tematem pt. spirala. Dzięki za dojrzałą treściwa odpowiedź:)

Gość nie ma za co
kto pyta nie blądzi :)