Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

victoria08

UCZULENIE NA GUMKI, CO ROBIC??

Polecane posty

Gość kasia1981w
Ja tez mialam straszne uczulenie na lateks ale z pomoca przyszedl mi DUREX AVANTI ULTIMA, niestety w Polsce nie mozna ich nigdzie znalezc w aptece. Na allegro jeden pan sprzedaje te gumki , kupilam i jestem w 100% zadowolona, polecam : http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1350454

Gość antyreklama
dajcie sobie spokoj z reklamowaniem sie na allegro takie gumy sa w kazdej dobrze zaopatrzonej aptece

Gość marlowe20
Owszem, ale na Allegro naprawdę są te prezerwatywy tańsze. Nie chodzi tu po prostu o reklamę. Ja sprzedaję paczki po 10 sztuk Avanti za 40zl, a apteka paczki po 5 sztuk za podobną cenę. Te same gumki!

ja po 3 latach doszlam do wniosku,ze byc moze jestem uczulona na gumki bo mam ciagle zapalenia pochwy zaczelismy sie stara co dziecko i nagle mialam przez m-c spokoj z tym,ze uzywalam wczesniej vagical takze raczej tez gumek nie moge stosowac teraz to mi odpowiada ale co pozniej?hmm

Gość slonnkoooo
mam pytanko czy mozna dostac uczelnie na na prezerwatywy, ale dopero pod 5 dniahc, bo mi dopero po 5 dniach zaczelo swedziec i piec umoiwłam sie na wizyte u ginekologa ale to doepro za 1,5 tygdonia, , stasuje clotrimazolum , ale nie pomgaa pomocy

Gość sachmett
u mnie reakcja alergiczna następuje po kilku minutach albo jeszcze w trakcie stosunku, nie wiem czy może mieć aż takie opóźnienie, a jesli chodzi o clotrimazol to też mnie uczula więc nie polecam, zwykle biorę po prostu tabletki antyalergiczne Telfast lub Atarax, ale równie dobrze może to być jakiś Zyrtek czy coś w tym stylu tylko w podwójnej dawce (co najmniej podwójnej)

Gość slonnkoooo
no mnie tez sie tak wydaje ze takie opoxnienie to mało prawdopodobne, ale nic mi innego na mysl nie przychodzi, bo gdyby to było jakies baterie lub grzybica to by po tej masie zeszlo, o kiedy tez miał infekecje i wtedy tak masc pomogła ale cóz ide w takim razie czym predzej do apteki po zyrtek i mam nadzije ze pomoze, jaknajszybciej dzieki

Gość marlowe
Słyszałem, że są kobiety, które po zażywaniu pigułek antykoncepcyjnych, mają zaburzenia hormonalne. Objawiają się tym, że nawala nawilżanie w środku i przez to za każdym razem po stosunku z prezerwatywą (po kilku dniach) zaczynają się objawy grzybicy pochwy. Warto skonsultować się z lekarzem ginekologiem zanim zaczniesz w siebie wcierać wszystkie leki po kolei. Za długo musisz czekać? Znajdź innego prywatnego lub cokolwiek. Nie lekceważ zdrowia, a już bynajmniej nie sugeruj się opiniami na forach internetowych, jeśli chodzi o lekarstwa. NIGDY. Każdy przypadek jest inny i każdy wymaga opinii specjalisty.

Gość shaka
ja tez mam uczulkenie na latex :( byłam u ginekologa i zapisał mi tabletki, jeszcze ich nie wykupiłam i tak właśnie czytam wasze opinie... U mnie objawy występują po kilku dniach, czasem wcześniej Będe szukała jakiś sposobów i jak znajde coś skutecznego bez skutków ubocznych to dam wam znać :) My kobiwty to mamy przerąbane :(

Gość w górę

Gość Kajakaaaa
czt takiego uczulenia można nabawić się po jakimś czasie ? Zawsze używaliśmy durexów, wszysko było ok, ostatnim razem w czasie seksu czułam strazne pieczenie, nadmieniam że nie mam infekcji bo niedawni bylam u ginekologa mialam robiony wymaz i wszystko było ok.

Gość sachmett
ja alergie mam mniej więcej od połowy liceum, nie miałem jej zawsze, i mówię tu ogólnie o alergii (bo niestety nie tylko na lateks jestem uczulona) no i niestety można alergię nabyć, gorzej że trudno się jej pozbyć

Gość sachmett
właśnie przejrzałam forum i zauważyłam, że jeszcze wam nie napisałam czego dowiedziałam się od mojego alergologa, więc tak: lateks należy do substancji uczulających w reakcji krzyżowej (reakcja krzyżowa występuje, gdy alergen inny, niż ten, który wywołał uczulenie, prowadzi do reakcji alergicznej) LATEKS krzyżuje się z: -pyłkami brzozy (znaczy że w okresie pylenia brzozy prędzej nastąpi reakcja organizmu na lateks, itd. do pozostałych ) -pyłkami trawy i zboża -pyłkami bylicy -pyłkami ambrozji -owocami pestkowymi (śliwki, brzoskwinie) -bananami -kiwi -mango -melonami -papają -awokado -ziemniakiem (surowym) -selerem (również przyprawą) -pomidorem (surowym) -orzechem ziemnym (arachidowym) -kasztanem jadalnym -fikusem

Gość sachmett
...więc jeżeli jesteś uczulona/y tylko na lateks to teoretycznie wystarczy unikać spożywania w.w. artykułów i powinno być OK; osobiście doradzam udać się do alergologa na testy, bo można być również uczulonym na kosmetyki do podmywania, żele nawilżające, globulki, jak również już wspomnianą na forum spiralę antykoncepcyjną (mnie niestety uczulają)

Gość shaka
U mnie już ok!! :D Biorę tabletki, na początku jak zaczęłam brać to źle się trochę czułam wieczorem ale potem przeszło! Teraz jestem właśnie w trakcie 7-dniowej przerwy i jest ok, czekam na miesiączkę. Jestem w siódmym niebie że nie muszę liczyć dni płodnych i używać gumek... nie wspominając o tym jak mój kochany Miś się cieszy. Moje tabletki to koszt 40zł miesięcznie więc spoko :) W razie co służę pomocą :) (piszcie na maila) Pozdrówki i całusy kobitki :*

Gość Lilka202
Witam Sama mam uczulenie na prezerwatywy lateksowe, syntetyczne związki zapachowe (także te zawarte w żelach nawilżających), oraz mój organizm nie toleruje przyjmowania hormonów (czyli pigułki antykoncepcyjne też odpadają). Od razu mówię że jeśli chodzi o nietolerancję hormonów to na plasterki organizm reaguje tak samo jak na hormony przyjmowane doustnie. Metody naturalne w moim przypadku odpadają ponieważ mam bardzo nieregularną miesiączkę (raz na dwa trzy miesiące) - nie uregulowana, bo hormony powodowały objawy nietolerancji (wymioty, zawroty głowy, złe samopoczucie). Spirali także nie mogę stosować ponieważ nie byłam jeszcze w ciąży. Jestem przed pierwszym zastosowaniem Durex Avanti, lecz boję się że tylko lateks został wyeliminowany, a sama prezerwatywa może zawierać jakieś substancje nawilżające lub zapachowe które wywołają u mnie odczyn alergiczny. Zawsze to bardzo odchorowuję:( Czy naprawdę pozostaje mi tylko stosunek przerywany?

A jakie tabletki brałaś i czy miałaś badania przed ich przepisaniem? Skąd tak jednoznaczna informacja, że źle na nie reagujesz? Przy tak nieregularnych cyklach potrzebne są dokładne badania, często leczenie metodą najmniej inwazyjną to właśnie tabletkami, niestety. Musisz mieć zdiagnozowaną przyczynę tego, że masz okres co 2-3 miesiące. Poza tym już może istnieć prawdopodobieństwo, że masz cykle bezowulacyjne (sprzyjają temu właśnie nadmiernie długi cykle). A potem prosta droga do bezpłodności lub problemów z zajściem... Nie przejmuj się lateksem i prezerwatywami tylko idź do DOBREGO LEKARZA!

Gość sachmett
durex avanti nie są dodatkowo nawilżane i środków zapachowych raczej też nie mają, ja osobiście nie wyczuwam ich zapachu, za to spotkałam się już z różnymi rozmiarami, w zależności od źródła (z angli lub z usa), zwykle kupuje na allegro, może i są drogie ale warto.

Gość lilka202
Byłam już u wielu lekarzy ponieważ początkowo z powodu silnych upławów i innych objawów lekarze sądzili że to ciągłe infekcje, więc przez okres około 4 lat z pewnymi przerwami leczyłam się na grzybicę i inne... Zawsze mnie tylko dziwiło że nigdy te leki nie pomagały, ale skoro lekarze twierdzili że to infekcja to nie miałam powodu nie wierzyć, tylko dziwiło mnie zawsze dlaczego na posiewach nigdy nic nie wychodziło....a piekło i bolało nadal... ...jeden lekarz nawet powiedział mi że problem może raczej leżeć w mojej psychice... ...teraz już wiem że to po prostu uczulenie na gumki.... które stwierdzili po wspólnej konsultacji dermatolog i ginekolog (oboje bardzo cenieni w środowisku lekarskim) jeśli chodzi o hormony, to próbowałam około 4 rodzajów zwykłych, jeden rodzaj plasterków i dwa rodzaje delikatnych hormonów na uregulowanie miesiączki, wszystkie dawały te same objawy, jedne silniejsze inne delikatniejsze, sle nie zmieniało to faktu że po wszystkich miałam zawroty głowy, bóle brzucha i ogólnie złe samopoczucie.... Właśnie od niedawna trafiłam do bardzo dobrego ginekologa i zobaczymy co z tego wyjdzie PS. Pracuję od niedawna w medycynie i trafiłam już do dobrych lekarzy:)

Mam podobny problem... Uczulona na lateks :( Żadne hormony nie wchodzą w grę - moja wątroba ich nie toleruje i od razu mam 30-stokrotnie powiększone transaminazy. Zakaz stosowania antykoncepcji hormonalnej (pigułki, plastry, spirala hormonalna) i kuracji hormonalnych (np. podczas menopauzy) do końca życia ;( Metody naturalne też odpadają - mam cykle po 30-45 dni (czasem zdarzają mi się 2 owulacje podczas cyklu). Globulek nie mogę, bo mam częste infekcje pochwy. Zostaje mi tylko spirala z miedzią i gumki nielateksowe. Mimo, że już rodziłam (mam dwoje dzieci) nie palę się do tej spirali - ona dopuszcza do zapłodnienia, nie dopuszcza tylko do zagnieżdżenia się zygoty w macicy, a ja traktuję zapłodnienie jako początek życia i miałabym dylemat moralny, czy nie zabijam życia... Spróbuję tych gumek nielateksowych. Jak znam życie pewno na nie też będę uczulona :( Wtedy się chyba zaszyję i do końca życia tylko petting ;)

Gość d0min1ka
W przypadku uczulenia na lateks nie ma innej możliwości niż rezygnacja z prezerwatyw lateksowych. Można je zamienić na prezerwatywy wykonane z silikonu. Niestety ten rodzaj prezerwatyw jest trudniej dostępny, ale jednak osiągalny. Zabezpieczanie się podczas kontaktów seksualnych jest bardzo ważne. http://nuclearts.pl/leczenie/uczulenie-na-lateksowe-prezerwatywy-co-to-jest-objawy-zapobieganie-leczenie/

Gość mmmmammmm
do kkkkkkk sama polej sobie łeb wodą.........

Gość gość
Problem na pewno rozwiążą prezerwatywy nielateksowe, które nie uczulają. Można takie kupić w sklepie http://sexshop112.pl/121-prezerwatywy-nielateksowe Ceny przyzwoite, szybko wysyłają i pełna dyskrecja. Poza prezerwatywami nielateksowymi mają ciekawy wybór różnych innych rzeczy, nie tylko prezerwatyw :P

Gość gość
Po co du/pczysz sie w gumie.Po to masz piz.a aby ja naturalnie konsumować.