Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia20

torbieljajnika-operacja

Polecane posty

Gość niunia20

TYdzien temu dowiedzialam sie ze musze miec operacje- torbiel trzykomorowa jajnika 6cm, termin- 26.07. Strasznie sie boje i denerwuje.Nie mam pojecia jak wyglada taka operacja, samopoczucie po niej, rehabilitacja itp. Staram sie o tym nie myslec ale jakos nie moge:( BArdzo prosze o wpisy.

Gość malunia
a jaka ta operacja ma byc???klasyczna laparotomia?czy laparoskopowo??

Gość niunia20
niestety czeka mnie normalna operacja, nie laparoskopia

Gość andre151
Cześć! Nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale ja miałam torbiel jajnika o 1cm większą. I, oczywiście, miałam już operację. Dokładnie 10 lat i 4 miesiące temu. Pamiętam dokładnie, bo to była moja pierwsza i mam nadzieję, ostatnia operacja. Teraz pozostała mi spora blizna w postaci poziomej kreski, ponieważ lekarze nie poinformowali mnie wówczas o takiej opcji, jak laparoskopia (co wtedy "trochę" kosztowało). Max po tygodniu wychodzi się do domu. Po jakimś czasie wyciągają 1 długi szew. Wiadomo, im młodsze ciałko, tym lepiej rana się goi, czy zabliźnia. Jeśli miałabyś możliwość wyboru operacji tą metodą bezinwazyjną, to myślę, że nie ma nad czym się zastanawiać. W każdym razie ja nie narzekam, tylko przypominam sobie o tej bliźnie, kiedy myślę, jak to będzie w ciązy. Ale wierzę, że będzie Ok. Czego i Tobie życzę!!!

Gość niunia20
Dzieki serdeczne, niestety nie mam wyboru podobno jest za pozno na laparoskopie, zobaczymy jak bedzie:(

Gość malutkaaaaaaaa
A jakie sa objawy takiej torbieli??/

Gość malutkaaaaaaaa
Acha, juz znalazlam odpowiedz torszke nizej :)

Niktorym osoba razem z torbiela lekarze sa zmuszeni usunąć jajnik , a wtedy juz troche gorzej o ciaze i tym samym o dziecko!! Ale nie martw sie , bedzie dobrze!!

Gość niunia20
Co do ciazy to mam zapewnienie ze wszystko bedzie oki, zadnych problemow.I mam taką nadzieje.

Gość bozena+kml
Mam obecnie 24 lata,dokladnie 4lata temu mnialam torbiela na lewym jajniku ktory niestety mi sie rozlal.Akurat wtedy szpitale w woj.pomorskim strajkowaly i bardzo ciezko bylo zeby jakas karetka laskawie chciala do ciebie przyjchac,ja czekalam 6godzin a gdy juz znalazlam sie wszpialuto kapletnie mnie olano.Po 3 godzinach wycia wkoncu wzieli mnie na usg,potem w locie biegli ze mna na blok operacyjny,krzycac na mnie ze jeszcze pol godziny to bylabym juz na tamtym swiecie,a ja caly czas bylam w szpitalu!!!Bylo ciezko ale wyszlam z tego i na moje szczescie uratowali mi moj jajnik.Powiem ci tylko tyle ze jest ciezko po operacji,przez 4 dni nic nie jadlam,dopiero potem cos mi dali,bylam slaba,ale musialam zaczac chodzic zeby nerki zaczely pracowac,dobrze by bylo gdybys mniala kogos przy sobie bo samemu to ciezko jest to przezyc.Obecnie mnieszkam w Szkocji juz trzy lata,ale dokladnie dwa tygodnie temu dowiedzialam sie ze mam znow torbiela tym razem na prawym jajniku 1,5cm.Jestem dobrej mysli wierze iz uda sie go zasuszyc!Zycze ci powodzenia,niech Pan Bog ma cie w swej opiece,daj znadz jak juz bedziesz po operacji:-)