Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inesss

Chcę zacząć używać tamponow.

Polecane posty

Gość Inesss

Niedługo jadę na obóz i sądzę że mięsciączka wypadnie mi wlasnie na obozie :/ i chciałabym zacząć uzywać tampnow. Mam dopiero 15 lat i nie wiem czy to jest zbyt zdrowe. Ale chcę się dobrze bawic na obozie, a bedzie to troche nie mozlwie gdyz bedziemy codziennie chodzi na basen a majac okres i uzywajac podpasek nie bede mogla :/ Mam kilka pytan. 1. Jakich tamponów powinnam zacząc uzywac? 2. Czy wlozenie tamponu jest tak proste jak wszedzie pisza? 3. Co jak nie bede mogla wyjąć tamponu ale urwie sie sznureczek? 4. Czy lepsze są tampony z aplikatorem czy bez?

Zaczęłam używać, kiedy miałam 14 lat. 1. Najlepiej rozmiar mini (świetne są o.b. Comfort) 2. Tak, ale u różnych rozmaicie wychodzą pierwsze próby i nie należy się zniechęcać. Jeśli raz się nauczysz - nie zapomnisz. 3. Wybieraj tampony dobrej firmy - praktycznie nie ma możliwości, żeby sznureczek się urwał, bo nie jest przyczepiony do końca tamponu, tylko przyszyty na całej jego długości. Używam tamponów od 13 lat i ani razu nic takiego się nie zdarzyło. 4. Na pierwsze próby - lepsze są te z aplikatorem. Łatwiejsze do założenia.

Gość dziwny jest ten swiat
1. najmniejszych light (ewentualnie pozniej normal) 2. jesli sie rozluzlnisz, to nie bedzie problemu (najlatwiej jest chyba zaaplikowac na stojaco z jedna noga oparta o sedes/wanne) 3. Uzywam tamponow jakies 6 lat i nigdy nie urwal mi sie sznureczek. Jesli tak by sie jednak stalo, to musisz kucnac i troche "poprzec". Wszystko opisane jest w uotce dolaczonej do tamponow. 4. Tu nie moge Ci odpowiedziec, bo zasze uzywalam bez aplikatora. PS. Nie mozesz porozmawiac na ten temat z Mama??

Aha - wyciągnięcie tamponu, który nie jest całkiem nasiąknięty może być nieprzyjemne, bo jest za suchy i stawia opór. Do każdego opakowania powinna być dołączona ulotka, tam naprawdę jest wszystko dobrze opisane. wg mnie najlepsze są o.b. Nie są najtańsze, ale raz na miesiąc nie zamierzam oszczędzać.

Gość zosiunia
nie wiem jak sie wklada tampony nie chca isc dalej jaby tam mial jakas zatore

Gość boooooo
nie mogę włożyć tampona a musze chodzić na basen.JAK SIę WKłADA TAMPON??????????

Gość w instrukcji dokładnie piszą
czytać chyba umiesz?

Ja tamponów używam od pierwszej miesiączki czyli już prawie 8 lat. nienawidzę podpasek i koniec czyje sie brudna... :/ najpierw używałam tylko OB ale ich cena jest naprawdę wysoka i kupiłam w aptece takie najtańsze... ale męka rozwalało się toto i nie chciało wyjść bo sie z nich robiła taka kulka... DONA chyba się nazywały ale głowy nie dam (pudełko w paski) wróciłam więc do OB... Ale moje drogie Panie !! koleżanka namówiła mnie na tampony z Biedronki - możecie nie wierzyć ale są genialne, porównywalne do OB bez otoczki \"silk touch\" (czy jakoś tak:) ) teraz cena 5.99 za 32 sztuki tyle kosztuje 8szt OB i to jest niby w dobrej cenie bo często jest drożej. Na początku byłam sceptycznie nastawiona no bo biedronka? kto by pomyślał, namówiłam wszystkie moje koleżanki i wszystkie są zadowolone a nasze portfele odpoczęły... Polecam choćby na próbę!! (czuję się jakbym miała kontrakt reklamowy z biedronką hihi)

jeżeli masz problem z założeniem tampona to proponuję świetny sposób - zamykasz się w łazience, stajesz jedną stopą na ziemi,drugą na wannie, sedesie po prostu czymś wyższym, delikatnie uginasz nogi w kolanach i aplikujesz tampon. zawsze działa! ja pomimo iż dziewicą nie jestem już ładnych 5 lat to nadal czasem mam problem z założeniem go na siedząco, a na stojąco nigdy :)

Gość Biinniiuusiiaa
Odpowiem na twoje pytania gdyż ja sama już bardzo długo używam tamponów.. 1. Jak na pierwszy raz polecam Ob Normal Pro Comfort, ponieważ są najmniejsze... Potem będziesz mogła używać już tych większych Ob Super Pro Comfort... 2.Oczywiście że jest proste...Musisz tylko być rozluźniona i nie panikować czy włożysz czy nie.. Jeżeli nie będzie ci dobrze wchodził wystarczy tylko że zmienisz troche kat wkładania tampona... Nawet na ulotce ci to wszystko dokładnie pisze i jest opisane..:) 3.Nic się nie martw...:) Sznureczek się napewno nie urwie i spokojnie go wyciągniesz z siebie..:) Musisz tylko pamiętać o nim jak juz ci sie miesiączka skończy..:):) 4.Ja osobiście nie używałam tamponów z aplikatorem.. Ale bez aplikatora są superowe... Myślę, ze lepiej żebyś używała tamponów bez aplikatora..:):) Powodzenie i niczego sie nie bój... Wiem jak to jest bo ja też sie bałąm na mój pierwszy raz z tamponem..:):) Pozdrawiam papa...!!

Gość karolina2210
Ajć, mam dokładnie ten sam problem i jestem w tym samym wieku. Jadę na wakacje nad morze no i tak nie bardzo... :/ Pomyślałam że warto spróbować i kupiłam sobie tampony o.b.

Gość Zuzka114
mam 14 lat i chce zaczac uzywac tamponow ale mam problem z wlozeniem ich - tak jakbym miala tam jakas zapore.

Gość Lousie
Na tej stronie dowiecie się wszystkiego o tamponach :)

Gość lolda
ja mam 13 lat tampony zaczełam używać e wieku 10 lat i zaczełam od mini

Gość strachliwaa...
Dziewczyny powiedzcie mi jak sie używa tamponów z aplikatorem????? Z góry dziękuje...

Gość draculaaaa
będziesz miała wszytsko na ulotce. z obrazkami włącznie. odwagi:)

Gość Grooszek
również słyszałam, że tampony z Biedrony są ok., moja mamcia też ich używa i z tego, co wiem jest z nich zadowolona, ponieważ używa ich już od dłuższego czasu; zastanawiałam się nad używaniem tamponów, bo jak dotąd używam wyłącznie podpasek...

Gość Kasia16666
mam 14 lat miesiaczki dostalam miesiac temu 1. ile ma sie miesiaczke?? wiem ze jest nieregularna2. u was jak bylo??? gdy juz sie wyluzuje wkladam tampon ale gdy wstane dalej go czuje boje sie wlozyc go glebiej bo go nawet nie widac a jeszcze mnie kuje!! odpiszce plisss

Gość PuliśKaaa
hejOoo waM MaM Pytaniee ja MaM Już 14 LaT NIEE maM Okresuu (Ciotyy) niee o oo to KaMaN ZEE z jednej stronyy to mi dziewczyny gratuluja mam sie cieszyc wolnosca a z drógiej strony to sie nie czuje kobieta i Kupiłam sobie Tampony ob mini i spróbowałam zaplikowaac chodz nie MaM Okresuu spróbowałam i mi weszedł CaŁyy i Sobiee Myślęę ze jak dostaee 1 okresuu to bedee uzywałam tamponów bo podobniesz zee jak zaczne w 1 miesiaczce używac to zaplikowanie bedzie mniej bolałoo i MaM Pytanie czyy dobrze zrobiiłam ze spróbowałam zaplikowc mogłabym sobie coś uszkodzic czekam na Odpowiedz z Góryy dziękujęę Kochaniii

Gość L o L a_16
hey...kobietki:D mam 15lat i z jakies 3 lata mam okres...nigdy nie uzywalam tamponow...;/ no bo jakos sie tego boje;/ nie wiem czy bd mi wygodnie... 1czy to sie czuje jak sie nosi?? 2co ile trzeba je zmieniac?? 3i jak na pierwszy raz to jakie uzywac?? thx;*

Gość fasolka...
mam pytanko a czy po sznureczku nie cieknie?czy przez ten sznureczek nie pobrudze sobie bielizny?

Gość Ola_171215
Mam pytanie....Jestem już po dwóch próbach założenia tamponu. Jestem rozluźniona i robiłam to na siedząco. Zdawało mi się że już go włożyłam ale kiedy siadłam lub schylałam się strasznie mnie bolało. Nie wiem dlaczego??? Czy mogłybyście mi pomóc....Ola

Gość Ola_171215
Nie fasolko...Po sznureczku nic nie cieknie:)

Gość samasobie
za płytko włożony :) na siedząco? tak nie próbowałam. spróbuj przykucnąć i dopochnąć palcem, tak na długość palca prawie

Gość Eliza82
Dziewczyny, ja tampony OB kupuję na Allegro, z Niemiec, 56 sztuk za 25zł, kiedyś udało mi się kupić 48 sztuk za 12 zł :) Są świetne, poniżej daję link do listy z aukcjami, można wybierać :) http://allegro.pl/search.php?string=tampony&sg=1

Gość Ola_171215
Dziękuję bardzo za odpowiedź..Okazało się że lepiej mi poszło na stojąco i już nic mnie nie boli.