Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domowa zupka

zupki domowe -

Polecane posty

Gość domowa zupka
a jak sie robi ogorkowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na poprzedniej stronie Mumi podawała przepis na zupę ogórkową. Zajrzyj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mój przepis na szybką zupkę ogórkową: Do zwykłej kartoflanki (bulionik + warzywkaa rosołowe + ziemniaczki) dodać przecier ogórkowy ze słoika - taki ze sklepu :-) Oczywiście dopiero jak te ziemniaczki się już ugotują

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebebeee
Dlaczego kazda zupe przyrzadzacie na wywarze z mięsa.? FUJ!!! a takie pyszne sa lekkie bezmiesne zupki na lato. Ja tam kazda zupe gotuje na wodzie , duza ilosc warzyw , przypraw i PYCHA!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie każdą. Spójrz na szczwiową i zupę-krem z groszku. A są zupy, które muszą być ugotowane na wywarze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Loissa
a wiecie ze wywary mięsne są bardzo niezdrowe i tuczace???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anitkaK
Bardzo dobra zupka : gotuje wywar z włoszczyzny z dodatkiem kilku suszonych grzybków dodaje ziemniaczki pokrojone w kosteczkę i troszeczkę makaronu zaprawiam to zupką Biały Barszcz z torebki i na koniec śmietana , posypuje natką ..Pycha!.. POLECAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnbvcxzlkjhgfd
zupka wisniowa dostalam przepis na forum ;-) do garnka wlewam kompot z wisni i podgrzewam az zabulgocze potem zmniejszam ogien , do kubka wlewam 2 lyzki smietany i 1 lyzke maki wszystko razem mieszam i dodaje troche tego ugotowanego kompotu znowu mieszam i wlewam wszystko do garnka z gotujacym sie wczesniej kompotem gotuje jeszcze przez 5 min podaje z makaronem swiderki niby banalne a ja nie wiedzialam ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Powyzszy przepis jest mojego autorstwa i zastrzegan sobie do niego prawa ;) Ps. Jak ktos lubi slodka, mozna doprawic zupke cukrem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Powyzszy przepis jest mojego autorstwa i zastrzegan sobie do niego prawa ;) Ps. Jak ktos lubi slodka, mozna doprawic zupke cukrem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kawaler
witam drogie panie dawno mnie tu nie bylo czy macie przepis na zupke o nazwie kapusniak ? lub fasolowa z taka zielona fasolka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowa zupka
a co moge zrobic jak mam kostke bulionowa winiary? Jak sie robi zupy z takiej kostki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja z kostki robie szybką zypkę jak nie ma czasu. Na maśle podsmażam cebulę albo pory, dodaję to do rozrobionego bulionu. Na koniec serek topiony. Pyszności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowa zupka
ale czy da sie z tej kostki zrobic jakas taka 'solidna' zupe tzn nie zupe-krem czy jakies inne chodzi mi o taie proste zupy tzn tradycyjne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spróbuj zrobić zupę z serkiem topionym a przekonasz się jaka jest pożywna. A tak swoją drogą to z kostki chyba można zrobić wszystko. Dodaj warzywa i gotowe. Ja bym tak zrobiła. Chociażnogdy nie próbowałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sara 13 ---- a dlaczego niektore zupy MUSZĄ byc ugotowane na wywarze i jakie to zupy? Pytam z ciekawosci, bo nie wiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zupy nie muszą być gotowane na wywarze mięsnym ale wtedy są smaczniejsze. Takie jest moje zdanie. Aleniektóre zupy gotuję bez tego wywaru, np. szczawiową czy kalafiorową z lanymi kluskami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sara13 - cytuję: \"A są zupy, które muszą być ugotowane na wywarze. \" Jakie to zupy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To takie sformuowanie :), ale nie wyobrażam sobie zupy z brukwi bez wywaru, albo rosół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karolina - a moglabys dac przepis na barszcz?... chodzi za mna ostatnio :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Buraczki obrane z łupinek i pokrojone w mniejsze kawałki zalewam wodą i gotuję ze skrzydełkiem z indyka aż będą miękkie. Wyjmuję je i doprawiam wywar solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Dodaję też ok. 1 łyżki barszczu czerwonego w proszku Winiary. Osobno gotuję ziemniaki. Byraczki ścieram na tarce (grubość oczek zależy od Ciebie, ja wolę mniejsze). Na talerz nakładam rozgniecionego ziemniaka, buraczki i zalewam wywarem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowa zupka
dziewczyny a barszcz ukrainski? mniam ..... macie przepis bo ie wiem co tam sie daje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
buraczki, fasola (najlepiej z puszki czerwona) i trochę włoszczyzny ale tylko odrobina. Wszystko kroję na drobne kawałki i gotuję na jakimś wywarze. Przyprawiam i gotowe. SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowa zupka
a jak to jest bo podobno do barszczu ukrainskiego dodaje sie ocet - jak wy go pryprawiacie ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×