Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona 8

Jakie badania krwi wykonuje się w celu zbadania płodności.

Polecane posty

Gość zasmucona 8

Dowiedziałam się, że są takie, na podstawie których można określić stopień lub procent możliwości zajścia w ciążę. Wcześniej z tym zwlekałam, a teraz chcem mieć dziecko, ale coś nam nie wychodzi, a lekarza mam do d...., więc chyba będę musiała zmienić. Jeśli ktoś wie niech mi poradzi. Pozdrawiam serdecznie.

Gość na hormony oczywiście
a ty zmień lekarza. I tak będziesz potrzebowała fachowej diagnozy bo przyczyn może być masa, a to tyłozgięcie macicy, a to zrosty w jajowodach. Sama krew ci nic nie da.

to nie takie proste odpowiedzić, bo trzeba rzeczywiście przejśc szereg badań, np. badanie bakteriologiczne, zarówno Twoje jaki i nasienia męża...Następnie bada się też drożność jajowodów, HSG, jeżeli nie pomaga...ech...wymieniac by można, ale odpowiednie leczenie czy badania poda ci lekarz, na podstawie wywiadu. Nie am standardowych badan, kóre określą płodnosc, bo chwilowa, lub trwała bezpłodność moze mieć na parwde wiele przyczyn. Zmień lekarza, i zajmi sie tym problemem poważnie. Szkoda czasu. Czasem leczenie trwa wiele miesięcy. Jeżeli jesteś z okolic Śląska, polecam klinike leczenia bezpłodności PROVITA. Sprawdzona osobiście :-)

Gość zasmucona 8
Z tym jest wszystko ok. Chodzi mi tylko o nazwę profesjonalnego badania.

Gość zasmucona 8
Dzięki wielkie!!!

Zasmucona - zadem madry lekarz nie okresli Ci w procentach mozliwosci zajscia w ciaze - moze Cie skierowac na badania hormonow, meza na badania nasienia, Ciebie na szczegolowe USG i mase innych badan... Jesli chcesz pogadac z dziewczynami majacymi podobny problem, dowiedziec sie wiecej na temat leczenia nieplodnosci, badan itp. polecam forum mamo-tato http://www.mamo-tato.pl/phpbb2/index.php

Albo tez jest świetne forum: \"www.nasz-bocian.pl \" Pozdrawiam!

Gość zasmucona 8
dzięki wielkie!!!