Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KICI2345

Problem - ZAPARCIA!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość KICI2345

Tak to moj problem od wielu lat probowlam juz chyba wszystkiego.Prosze o pomoc moze jakies tabletki lub inne sposoby .

Gość katerinaaaa
mi sie zaparcia skonczylu jak przestala brac tabletki antykoncepcyjne

Gość DDDDDDDDD
Ja nie bioore takich tabletek.

Gość DDDDDDDDD
Kurcze to ja pislam ze nie bore tabletek.!

Gość kkkkia
moze lewatywa....wczoraj o tym czytałam, podobno likwiduje te problemy...sama muszę spróbowac

Gość KICI2345
a gdzie to czytalas? I gdzie to sie robi ?

Gość robi sie samemu
ENEMA, kosztuje 5zł w aptece, robisz to sama w domu a jesli chcesz dokładniejszy zabiego to niektore gabinety robią jakąs nowa metodą, komfortową, nazywa sie hydro-coś tam i kosztuje 300zł...chyba lepiej samemu robic wyszukaj stare tematy na forum, wpisz lewatywa

Gość KICI2345
tylko ja mam jeszcze taki problem ze biore żelazo w tabletkach (masakra) teraz to dopiero problem musze brac przez 3 miesiace ,,,, a to dopiero powoduje zaparcia no ale bez tego i tak mam.

Gość Kiciuniaaaaa
KICI 2345 - a próbowałaś normosan ? Dosc drastyczny srodek , jest to herbatka ziołowa , jak wypijesz kubeczek wieczorem to rano lecisz na kibelek. Otręby , a ja własnie dzisiaj wypiłam łyzkę olejku rycynowego i juz byłam na długim posiedzeniu:) Pozdrawiam.

Gość KICI2345
tak pilam normosan chyba przez 2 tygodnie i ... kompletnie nic to nie dało 0 efektu,to za slabe dla mnie:(

Gość olejek r y c y n o w y
Hej Dziewczyny! Pójdę na łatwiznę i zapytam się Was , bo nie chce mi sie czytac całego topiku... Chodzi mi o olejek rycynowy , wiem ze ma działanie przeczyczające , ale czy mozna go uzywac tak bezkarnie , co ile? Czy ktoś z Was próbował? Bo ja własnie dzisiaj wypiłam łyzkę i efekt po dwóch godzinach , czuje sie taka lekka:) Chciałabym teraz tego uzywac , tylko nie wiem co ile mozna?...Pozdrawiam

Gość linkaaa
OCZYWIŚCIE NIE PIĆ TYCH TRZECH SZKLANEK ZA JEDNYM ZAMACHEM TYLKO ROZŁOŻYĆ SOBIE TO NA CAŁY DZIEŃ I NIE ZACZYNAJCIE ODRAZU OD TRZECH

Gość makowa panienka
Z tym lnem to prawda. Zwykłe 2 łyzeczki mielonego lnu zalać gorącą wodą, poczekac chwilę by zmiękł i wypić. Ale pić regularnie. KICI -> a może spróbuj wypić rano na czczo kawę? Nie musi być mocna. Pół na pół z mlekiem. Powinno pomóc ale to tylko doraźny środek powinien być. Warto też przyjrzec się bliżej swojej "diecie". Zmiejszyć ilośc spożywanych produktów mącznych, ziemniaków, a zwiększyć ilość tych zawierających sporo błonnika.

Gość kina
z błonnikiem nie do konca prawda. ja jem same ziarana zjogurtem, otręby itd a trawienie do kitu!podobno przy niektorych schorzeniach nalezy ograniczyc jogurt ze zbozami...nie wiem ja jak nie jjem jest w porzadku ale trudno mi sobie odmowic!

Gość Nie wolno pić kawy
na pusty żoładek!

Gość KICI2345
nie no bez przesady kawa na ZAPARCIA>?>>>>>>????????????? a co do jablek to mo w sumie pomagaly kiedys ale musialam zjescok 7 przez pare dni ale teraz ledwo 1 zjem tak tylko 1 i mam taki napuszony brzuch ze wiecej mi nic nie wejdzie!!!

Gość mańka_wstańka
Trzeba bardzo dużo pić, conajmniej 2 l dziennie, jeść surowe owoce i warzywa, pieczywo gruboziarniste. Nie radziłabym ci stosować tabletek bo mozesz sobie rozregulowac cały organizm.

Gość KICI2345
dlaczego woda z kranu jest lepsza na zaparcia niz mineralna?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
piszcie piszcie jakie znacie jeszcze metody wszystko sie przyda, A ja jeszce napisze ze kiedy wymieszalam maslanke ze sliwkami jablkami i czyms tam jeszce i nic:(

Gość zgadzam sie z dziewczyna
co pisala o siemieniu lnianym-lyzeczke na czczo zjesc i popic szkalnka przegotowanej wody-dziala

Gość Pij dużo wody
nie mam pojecia dlaczego, ale woda przegotowana z czajnika już od dawna znana jest jako środek na zaparcia

Gość manka-wstanka
jedz suszone sliwki

Gość KICI2345
jem suszone sliwki dzisiaj sobie kupilam moze mi teraz pomoga bo wczesniej juz jadlam duuuzo i nic

Gość Dorata
A ja polecam tabletki "Teavera" - to coś jakby zielona herbata w pigułce. Można również pić często zieloną lub czerwoną herbatę. Kapsułki są wygodniejsze. Mi to pomaga.Jest również taki środek Enzosystem. Kosztuje niestety około 30zł. Są to enzymy trawienne które likwidują też wzdęcia, zgagę. Żeby nie wyszło na to że tylko łykam tabletki to polecam również wszelkiego rodzaju otręby które dodaję do jogurtów

Gość KICI2345
woda z cytryna mi pomaga normalnie cud juz 3 dzien pod rzad i odrazu lepiej:):):)

Gość KICI2345
Czyzby skonczyly sie pomysly?:( piszcie prosze kazdemu sie cos przyda i podzielcie sie waszymi metodami

Gość Woda z cytryna Pierwsze slys
slysze.. Ja tez mam z tym problem... w sumie jedyne czego probowalam to forlax i xenna ale to wogole nie przynosi rezultatu. Ostatnio zastanawialam sie nad ta enema ale brzmi to jakos strasznie.. :/ Z kolei nie lubia ani suszonych owocow ani ziaren dlatego szukam czegos innego.. Moze skusze sie na ten len...

Gość to lepiej zastosuj
skoro pierwszy raz słyszysz, bo to na pewno zdrowsze niż faszerowanie sie świństwami z apteki, a na pewno skuteczne