Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KICI2345

Problem - ZAPARCIA!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość KICI2345
len naprawde pomaga . nie pozalujesz

Gość KICI2345
odswiezamy:)

Gość plum12345
pic duzo wody, toma active z blonnikiem tez nie zaszkodzi,

Gość hmm........
dla mne lekarz-gastrolog zalecil wlasnie forlax - bo przywraca rownowage w jelitac h i nie uzaleznia, no i oczywiscie otreby wieczorem i rano kawa :) bez tego ani rusz

Na zaparcia proponuje systematyczne picie jogurtu naturalnego moze byc t tego koktajl owocowy. Najlepiej tuz przed snem pol litra. Po dwoch, trzech dniach efekt murowany. Nie polecalabym gdybym sama wlasnie go nie wyprbowala a pije juz jakis czas i czuje sie swietnie!!!!. Sedno polega na tym aby odbudowac flore bakteryjna, a jogurt naturalny posiada wlasnie zywe kultury bakterii. Sama od kad pamietam cierpie, raczej cierpialam na zaparcia. Bron Boze leki przeczyszczajace gdyz uzalezniaja, lewarywa tym bardzie nie!!!! W ciagu dnia polecam rowniez jabluszko, i zamiast slodyczy rodzynki i rano mussli. Platki owsiane posiadaja duza zawartosc blonnika. Powodzenia :))))))

Gość na czym polega
hydrokolonoterapia?

Gość ale czy jest to szkodliwe
dla organizmu?Czy mogą być jakies powikłąnia po tym?

Gość aneczka1972
Witam moje drogie.Polecam wam sprawzony sposób na zaparcia bo chyba wypróbowalam juz wszystko.Jakis czas stosowalam lactulozum syrop b. dobry smakowy po lyzce 3 razy dziennie super skutkowalo ale jak to lek balam sie stosowac na dluzsza mete.Aktualnie wypijam wieczorem 4 lyzki oliwy z oliwek i poijam sokiem z cytryny rozcienczonym i rano 2 do 3 lyzek oliwy to samo.Ponadto na wzdecia stosuje ocet jablkowy wypijam 2 lyzeczki na szklanke wody rano na czczo.Oliwa i ocet jezeli nie pomoga napewno nie zaszkodza a oliwa z oliwek ponadto oczyszcza wątrobe i woreczek żólciowy.Pozdrawiam

no wiec stuprocentowe bo podaje to mojemu dziecku jak ma problemy-lyzeczka lub dwie cukru mlecznego , lub tez nad czczo 2 lyz. siemia lnianego ziarek wypic ze szklanka wody przegotowanej! Powodzenia!

Gość Wiecie co...
Tak czytam i czytam te wypowiedzi, podajecie różne leki na zaparcia, ale one działają przecież tylko doraźnie, no bo co jak dziewczyna stale męczy się z tym problemem to wciąż ma te oleje i inne gówna pić??? Słuchajcie, jest o wiele lepszy sposób i nie trzeba żadnych nalewek i głupot robić. Po prostu - zmienić diametralnie dietę!!! Ja też miałam problem z zaparciami, ale okazało się że wystarczyło odstawić mięso (wszystkie rodzaje mięs, poza rybami!!!), a problem odszedł w zapomnienie!!! Czuję się lekko i doskonale, jem to co chcę poza mięsem, jem też czasem coś słodkiego, często normalny biały chleb, i naprawdę nie mam problemu z zaparciami, a kiedyś jak jadłam mięso to miałam i to wielki!!!

Gość nadmair mięsa może
powodowac zaparcia:-oA więc mięsko jedzmy z umiarem.Nie trzeba z niego całkowicie rezygnować,wystarczy tylko je ograniczyć;)No i duzo pić wody oraz soków;)

Gość eheeee
Tak-róbcie lewatywe a juz nigdy sie same nie wysracie. Ja jestem od roku uzalezniona.Bez tego sama nie zrobie kupy:/Polecił mi lekarz i sprawy zaszły za daleko.Juz nie raz próbowalam sie oduzaleznic i nic.Bralam Colon C,Lactulosum,zmienilamradykalnie diete.na marne.

Gość Tanja
ja mam wzdecia.... espumisan nie dziala...co robi a zaparcia swoja droga, mecze sie zaby raz na tydzien cos zrobic:/

Gość LLLLLMMMMMMM
:>:>:>

Gość wyszlam z tego
pewnego dnia postanowilam sie odchudzac malo jadlam a do wc co 3-4 dni ! ..zaczelam sie przeczyszczac - wpadlam w nalog ktory trwal pol roku :( przestalam brac jadlam normalnie znow wrocilo do normy ale znow chcialam sie odchudzic i to samo ..zaczelam dzien od - szklanki (pol litrowej:P) wody o ctem .. po pol godziny sniadanie - duuzo otrebow jogurt + banan czy jagody ..duzo wody troszke ruchu kilka innych owocow w ciagu dnia ... ran na miesiac zjem Activie zeby innych bakterii dostarczyc jelitom :P i dzisiejszy skutek ??? codzien kupka 2 razy dziennie!!! :D:D:D musialo to trwac jednak kilka miesiacy i calkowita rezygnacja z senesu oleju parafinowego !!!! czasem namoczone sliwki na noc ...naprawde PRZESTANCIE LYKAC I PIC PRZECZYSZCZACZE ! bo wasz organizm jest od tego uzalezniony :0

Gość Napisz prosze
dokladniej jak i co jadlas i ile tego octu i wogule please?

Gość to nie problem
Nie wiem czy ktos juz tego nie pisal, bo nie chcialo mi sie wszytskiego czytac, ale mam na zaparcia niezawodny i tani sposób. Moja babcia mi go polecila i dziala na 100% a wiec wystarczy wypijac przed snem szklaneczke letniej przegotowanej wody i rano przed sniadaniem tez wypic szklanke przegotowanej wody(letniej) Ale nie pic jej duszkiem tylko saczyc:) Efektu nie ma odrazu, ale za okolo tydzien-moze dwa problem zniknie ;) Ale trzeba ta wode przegotowana pic regularnie

Gość OCET JABŁKOWY
polecam, moja mam stosowała i mowi ze bardzo dobry, mozna go zrobic samemu albo kupic. Pije sierano na czczo, a przygotowuje poprzedniego dnia wieczore. Do szklanki z przegotowana woda dodaJE SIE DUZA LYZKEI ... TO WSZYSTKO:) eFEKTY JUZ PO KILKU DNIACH.... wYREGULOWANA PRZEMIANA MATERII I CZASAMI NAWET NA wadze troszke mniej:) ps. sorki za czcionke:)

Gość nie wiem
odswieazamy:)

Gość kici 0987654321
a co sądzicie o piciu normosanu(herbatka) Czy herbatki tez uzależniają? Nie czytałam topiku od poczatku , wiec sorki jesli była juz o tym mowa.

Gość znak zapytania
tak, i to bardzo, ja sobie przez to zepsułam straszliwie jelita, teraz jestem na specjalnej diecie, biore tabletki, debridat, jak dla mnie drogie bo 28 zl, staracza na dwa tygodnie, po dwoch tygodniach w połączeniue z dietą jest ciupinke lepiej, ale nie taka jak powinno być, przez te herbatki bede musiala teraz leczyć sie tak minimum 2 miesiące...

Gość KICI2345
herbatek nie polecacie??? hmmmmm ..no piszcie piszcie bedziemy wiedziec co pomaga a co nie

Gość KICI2345
odnawiam moj topik :( niestety bo nic mi nie pomogło na stałe a probowalam wielu metod , nawe polubiłam len z woda :) chyba juz sie z tego nie wylecze, ja mam zaparcia chyba od urodzenia i juz mi tak zostanie :( moze po tym czasie znacie nowe metody , NATURALNE !! razcej?? przyda sie kazda rada, help me !!!! :( dzisiaj to juz masakra dawno tak nie mialam ze od 4 dni probuje zrobic kupe i nie moge :(

Hej czasem warto sprawdzić czym mogą byc powodowane te zaparcia mogą być one tez na tle niedoczynności tarczycy sprawdź sobie ją czy jest ok badania krwi na TSH a co na zaparcia mogę polecić siemię lniane w każdym sklepie powinno być reguluję pracę jelit mi pomaga jest jak kisiel ale da sie wypic i jest to naturalny środek nie powoduję gwałtownego przeczyszczenia ja osobiście to najbardziej polecam jest jeszcze jeden środek ale to już troszkę kosztuję słyszałam ze jest bardzo dobry http://www.drnatura.pl/colon_c.htm Colon c ale drogi;/ tam masz link poczytaj wiele dobrego o tym słyszałam Życzę dużo zdrowia

Gość KICI2345
dzieki , no wlasnie len pilam przez 2 tygodnie , napozcatku bylo spoko , a wczoraj musialam wziac tableke przeczyszczajaca :/ (po ktorej kiedys siedzialam godz na kiblu) i ledwo mi pomogła ale pomogla

Gość KICI2345
odsiezam :(

Gość zestresowana bidulka
nie czytałam całego topiku.. ale jeżeli nic Ci nie pomaga może masz złe nawyki żywieniowe... Każdy organizm jest inny i może nie wszystko Ci służy.. ja też od zawsze miałam problemy zaparciowe...a do tego ostatnio odkryłam, ze ma to związek z moją psychiką... Np. nie mogę załatwić sie jak jestem u kogoś... albo jak mam gości .. Jak są tydzień, to ja tydzień nie odczuwam potrzeby .. a później koszmar.. Musisz się z tym uporać.. Mnie chyba dopadły hemoroidy...

Gość KICI2345
podnosze

Gość proszę napisz mi

Gość proszę napisz mi
ups sorry ale mi urwało coś... Swój dzienny jadłospis przykładowy Np co jadłaś przez cały dzień dzisiaj , lub wczoraj czy też przedwczoraj (wszystko dokładnie). Co piłas i ile też(w miarę tego czy pamiętasz) . Zaparcia mogą strasznie zepsuć humor , wiem z autopsji. Teraz juz od kilku lat nie mam żadnych problemów... spróbuje pomóc.