Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia/////

mamy po 40

Polecane posty

Gość mamusia/////

czy sa tu jakies mamusie ktore urodzily dzidziusia po 40? sa w ciazy albo macie w rodzinie taki przypadek??? czy to normalne?? jak przebiegala ciaza itd....

Gość upupupupupupupup
odswiezam

Gość petra
witaj!wszystko zalezy od wieku biologicznego kobiety,a nie od metrykalnego//znam stare trzydziestki,które wygladałyby jak babcie własnych dzieci i nieziemsko fantastyczne starsze mamy(nawet po 40-stce!!),które w pełni swiadomie rozkoszuja sie macierzynstwem.To nie kwestia wieku!!! Zycie sie wydłuza,młodosc trwa jeszcze i jeszcze dłuzej niz kiedys,wiec do dzieła :-)

Gość Ninka35
No cóż. Nie jeste po 40, ale coraz mi bliżej. Rodziłam mając 35 lat, a w karcie na porodówce wpisywano mi 25, więc chyba z wyglądem u mnie nie jest najgorzej. Ale .... teraz, kiedy dziecko zaczyna się samodzielnie przemieszczać brakuje mi już chwilami sił. Hehehe. Nie nadążam za "młodymi kadrami". ;)

Gość petra
droga Ninko ja urodziłam mając 26 i tez ...nie nadążałam!!! Wychowywanie dzieciaczka to super fitness;-) w kazdym wieku!

Gość Ninka35
Trochę to pocieszające, ale mi chwilami już zupełnie brakuje sił i refleksu. Doniczka z kwiatkiem ląduja na podłodze zanim zdążę oderwać się od podłogi. Młodość, to młodość. Czy my też miałayśmy tyle energii jako dzieci? Jeśli tak, to współczuję rodzicom.

Znam dwie fajne dziewczyny po 40, które są swieżo upieczonymi mamami. Sa fantastyczne, mądre, z fantazją i radością życia. Te dzieci będą miały \"dobry\" start w życie.

hej matylde,miło Cie spotkac w innym miejscu:-)

Mnie również petro 🌼. Jeszcze dodam, że nie warto przejmować się negatywnymi komentarzami innych ludzi, bo one zawsze będą.

Gość kasiaC
❤️ dla was!!!

Gość mamusia///
up

Witam!🌼 Moj facet ma mame starsza o 43 lata i nigdy nie slyszalam zeby miala z nim jakies problemy ,albo zalowala tego.´Musze przyznacze ze maja dosc dobry kontakt.

Gość ja estem
takim dzieckiem i dzis mam juz 41 lat:)

Znam kilka czterdziestek- swiezo upieczonych mam, które tryskają energią i szczęściem. Zresztą na zachodzie to normalne, ze kobiety poźno zakładają rodziny i w konsekwencji późno rodzą.

Gość MAMUNIUSIA
SIUPPPP

Gość jddhsfdbusd
siuuup

Gość ko---bie----ta
Ja gdybym zdecydowała się na dziecko na pewno nie prędzej niż po 40-stce.

Gość Feeria de Paris
Mamusiu///, ja jestem dzieckiem urodzonym, kiedy moja wlasna Mamusia miala ukonczone 41 lat. I co?? Mame mam mloda, wyglada lepiej niz mamy kolezanek, ktore akurat teraz maja "czterdziesci i troche" (ale to u nas kwestia genow), ja mialam dobry start w zyciu, bo moja Mama jest kobieta powazna i jesli raz zabrala sie za wychowywanie dzieci, to do skutku. A ze ja z moim starszym bratem (ogromna roznica wieku miedzy nami, coz...) bylismy bardzo oczekiwanymi dziecmi i urodzonymi dosc pozno, naprawde niczego nam nie brakowalo. A kiedy ktos ze znajomych dowie sie, ze moja Mama to "pani po 60tce" nie chce wierzyc i zostaje wtedy oskarzona o klamstwo... :/ Jezeli wahasz sie z podjeciem decyzji, idz smialo, o ile Twoj lekarz nie jest przeciwnego zdania. Panietaj jednak, ze to nie pozne macierzynstwo przedluza mlodosc, ale to mozliwosc posiadania potomstwa w pozniejszym wieku lezy u podstaw tej niecodziennej mlodzienczosci u mam po 40. :)

Gość mamusia////
feria >>>dziekuje za twe slowa

Gość mamusia....
mamy 40 powiedzcie mi jak bylo u WAs z pierwszymi badaniami w ciazy??? po ktorej wizycie was lekarz skierowal itd???

Gość Ninka35
Chodzi o badania prenatalne?

Gość mamusia////
tak nika

Gość Ninka35
Mój lekarz odradził mi badania prenatalne, bo według cytowanych przez niego, badań ryzyko urodzenia w moim wieku dziecka z wadą genetyczną jest mniejsze niż prawdopodobieństwo poronienia po badaniach inwazyjnych. Zrobiłam tylko specjalne badanie usg dotyczące ewentualnego wykrycia zespołu Downa.

Moja lekarka tez mi odradzila inwazyjne ,zrobilam wiec test PAPA -z usg jest wszystko ok ,a na koncowy wynik wlasnie czekam ,powini do konca tygodna przyslac .Mam nadzieje ,ze bedzie wszystko w porzadku bo mam termin inwazyjnych na wszelki wypadek na 20 .

Gość mamusia//////
hmm....aleczy jak sie ma 41 lat sprawa wyglada tak samo???

Gość Ninka35
Sądzę, że najlepiej poradzić się w tej kwestii lekarza.

Gość mamusia///
nika>>>wlasnie chcialam sie dowiedziec czegos bo moj lekarz to jakis szkoda gadac...

Gość Ninka35
Nie potrafię Ci doradzić. Sama miałam ogromne obawy. Najpierw o zdrowie dziecka, potem o ewentualne poronienie, a następnie znowu o zdrowie dziecka. Zdecydowałam się tylk ona takie badanie usg robione w konkretnym tygodniu ciąży. Lekarz podczas usg dokonał pomiaru karku dziecka. Ponoć to badanie pomaga wykryś zespół Downa. Poszukam jakiś artykułów w neci i podrzucę adresy. Chociaż nadal uważam, że tylko lekarz może Ci najlepiej doradzić czy podpowiedzieć. :)