Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragnąca dziecka

Sposób na ciąże?? Pomocy

Polecane posty

Gość obojętna123987
Hmmm, skąd ja to znam. My z mężem staramy się o dziecko 5 lat, badania wzorowe, diagnoza laparoskopijna pozytywna, a do tej pory nic. Sama miewam obsesje na punkcie dzieci (chociaż teraz chyba mniej) i często o tym myślę, nie potrafię całkowicie wymazać tego z mojej głowy. Staram się organizować już nawet czas na same przyjemności, ale są dni gdzie znowu nie mogę przeboleć tego, że coś jednak jest nie tak skoro się nie udaje zajść w ciąże. Do tego coraz częstsze pytania rodziny, znajomych "A kiedy wy się o coś wystaracie?" KOSZMAR.

Gość trzeba uprawiac seks a nie
robic z siebie pokrake na kafeterii :o

Gość ahhhhhhhhhhhhhhhm
Ja tez mam tylozgiecie macicy i zaszlam w ciaze bez problemu.

Od 3 lat staramy się o dziecko, ale bez rezulatów. Najpierw po 12 miesiącach podawania Clomidu(tabletki wspomagajace owulacje) okazało się że lekarz nawet nie kontrolował mnie czy pomagają mi czy szkodzą, następnie gdy zgłosiłam u lekarza że mam silne bole w podbrzuszu stwierdzili ze to naturalne przy zespole PCO , dwa tyg pózniej wylądowałam w szpitalu z kamieniem i usunieto mi takze woreczek żółciowy, gdyby ktos poinformował mojego lekarza ginekologa który mogłby jednoczesnie sprawdzic drożność jajowodów nie było by problemu, jednak nikt tegop nie zrobił. po tej zwyłej operacji która powinna trwac 40min, zamieniła sie w koszmar . mieli problemy zeby mnie wybudzic ponieważ nikt mnie nie zważył i nie pytał o swzrost i podano mi końska dawke środków usypiających. obudziłam sie po 6 godz pełna bólu . gdy zaczełam dochodzić do siebie BOOM...straciłam przytomność w domu miałam podobno atak padaczki , której nigdy u mnie nie rozpoznano i starania o dziecko były co raz to dalsze . szereg miesiecznych badań i dalej nic , w końcu zgłosiłam sie do kliniki SWISSMED w gdańku ... lekarze od razu się mną zajęli tydz po pierwszej wizycie miałam laparoskopie okazało sie ze wczesniejsze bóle to nie PCO (bo jak sie okazało nawet go nie miałam) tylko torbiele wielkości piłek golfowych utworzyły sie przy jajowodach. nawet tam lekarze nie wiedzieli co to jest i jak to sie utorzyło. badania torbieli nie potwierdziły komórek rakowych ale też nie pomogły ustalić przyczyne i pochodzenie tego zjawiska. Jajowody okazały sie niedrożne ,po całym zabiegu udało się udrożnić tylko jeden, dzis mineło 3 miesiące od zabiegu i mimo starań , prób z testami ona owulacje nie ma rezultatów. tydz temu trafiłam do irlandzkiego szpitala niedaleko miejscowości gdzie mieszkam, lekarz prowadzący podczas rutynowej kontroli wyczuł guz w okolicy jajnika z niedrożnym jajowodem i wysłam mnie natychmiast na usg, jednak po 6 godz w poczekalni szpitalnej po badaniu krwi odesłano mnie poprostu do domu. kazano mi zamówic wizyte ponownie i czekac na list z data na usg. Czasem płacze i myśle ze to wszystko to jakiś żart . Moj partner to aniol i dzielnie wsyzstko znosi ,ale mi brakuje juz sil i nadzieji na naturalna droge zaplodnienia.... CZYZ JEST KTOS KTO MOZE POMOC DOBRA RADA ????prosze o pomoc

pragnąca dziecka - a może kup testy owulacyjne? u mnie zadziałały... może nie trafiacie w dni płodne? albo zaczynacie za szybko i kiedy są dni płodne plemniki "nie mają już mocy"?

Testy owulacyjne to podstawa cały czas ich używam , pokazuja mi najważniejsze dni płodne które zawsze przypadaja mi w 12 i 13dniu od pierwszego dnia cyklu ale i to zawodzi. Tyle już przeszłam i boje się kolejnych zabiegów:(

Czasem ciężko jest doczekać się potomstwa, a to, czy będziemy szczęśliwymi rodzicami zależy od wielu czynników. Podobnie, jak jest trochę sposobów na to, żeby zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Czytałam, że specjaliści z Vimedu opracowują specjalną dietę w oparciu o kod metaboliczny rodziców, co ma pomóc w zajściu w ciążę. Może dieta to dobry sposób, żeby cieszyć się potomstwem ??

Gość mamaizy
Ja używałam testów owu, dodatkowo kwas foliowy, pozycja od tyłu (głębsza penetracja), po pół roku zakupiłam jeszcze cyclotest baby - monitor cyklu...dzięki tym przyjaciołom jestem mamą 2 miesięcznej Izuni :)

Gość poradopedia
Mi wystarczył tester owu na ślinę i kwas foliowy. Przede wszystkim nie można się martwić że nie wychodzi bo to jeszcze gorzej :) na spontanie moje panie, na spontanie wszystko :)

Gość rowniez tylkozgieta
Najlepiej i gina. Powie Ci to od razu. Ja wiedziałam już wcześniej, bo przy niektórych pozycjach seksualnych odczuwałam ból. Ale tyłozgięcie nie powoduje problemów z zajściem :) Wiem coś o tym bo sama mam :) Stosowałam tylko tester owu (Afrodyta) i kochaliśmy się w dni płodne od tyłu (głębsza penetracja) i zaszłam szybko

Gość sandraFormacjaTV
Witam wszystkie Panie, jestem dziennikarką i chciałabym zrobić program (tv) o tym jak zmienia się seks kiedy podejmujemy decyzję o posiadaniu potomka. Chciałabym nawiązać kontakt z osobami, które starają się o dziecko i podporzadkowały temu swoje kontakty intymne. Jeśli kochasz się z partnerem w kalendarzem w ręku napisz do mnie! Rozmowa nie zobowiązuje do niczego! kontakt do mnie: sandraadamczyk@formacjatv.pl

Gość Zula3e
Pomocny w zajściu w ciążę może być Inofolic. Podnosi szansę o 5%

Gość gość
To sporo jak na suplement a jaki ma skład i działanie?

Gość gość
Hey dziewczyny, my staralismy sie w zasadzie prawie 2 mce to niby malo, ale tez sie stresowalismy. Duzo przez ten czas czytalam, liczylam dni plodne, mierzylam rano temp, ale glownie to: 1) seks co drugi dzien, czasami co 3dni 2) najszybciej plemniki dotra w pozycji od tylu (ale nie anal) 3) zwykle po bralam nogi do gory 4) nie zaszkodzi lampka czerwonego winka od czasu do czasu 5) badalam tez sobie szyjke macic i sluz 6) dieta - np. sezam, ananas, razowe pieczywo, cynk do faceta, poza tym kwas foliowy, warzywa, owoce 6) wyczytalam tez, ze pomaga syrop na kaszel zawierajacy skladnik gwajafenezyna, ktora ponoc zwieksza obejtosc sluzu 7) podobne dzialanie ma olej z wiesiolka 8) pilam duzo wody 9) i co ważne a nie wiem czy wiecie, seks w 1 i ostanim dniu miesiaczki Bo ja zaszlam wlasnie po miesiaczce. A i jeszcze, plemniki są w stanie przeżyć do 5 dni. Pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Gość Zula3e
gość 2014.06.24 w składzie jest tylko kwas foliowy + inozytol

Gość gość
Bardzo fajny podstawowy skład, bez żadnych niepotrzebnych składników