Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

QQRYQ

opalanie w czasie ciazy.

Polecane posty

Gość 536475
Zgrozo jak czytam wypowiedzi takich głupich bab jak wy.Ludzie w polsce są tacy zamknięci.Wogóle nie wychodz na słońce bo poronisz.Myj sie w lodowatej wodzie,nie myj włosów bo złe toksyny trafią do dziecka.Leż przez całą ciaże bo też możesz poronić.Ludzie z skad sie to u was bierze?jestem w 4 miesiącu w ciąży i nie traktuje jej jak choroby paraliżujacej>trezba zacjhować zdrowy umiar.

Gość Mari20
Dokladnie tak,zgadzam sie z przedmówczyniami ;] To sie nazywa zdrowe podejscie do ciazy.

Gość Plażowiczka...
Dziewczyny, powiem tylko tyle; mieszkam w Hiszpanii nad Morzem Sródziemnym, ze słonka trudno tu nie korzystać,( wiadomo że siedzenie godzinami w pełnym upale odpada) więc robię sobie dziennie dwie 20minutowe "sesje słoneczne" i to wystarcza dla pokolorowania ciała, a moja dzidzia ma się całkiem nieżle, jedynie krem z filtrem i woda schodzi mi hektolitrami... Pozdrawiam i udanych wakacji życzę!!!

na solarium nie, ale na sloncu oczywiscie, ze tak. mi lekarz nawet pozwolil wystawiac brzuch na slonce-smarowalam brzuch wysokim faktorem i lezalam naprawde prawie caly dzien na sloncu, a brzuch wystawialam na gora 15 minut, pozniej przykrywalam. i nic sie nie stalo, a polepsza to na pewno samopoczucie:) aha- bylam wtedy w 26 tygodniu

Gość Iska80
A ja mam okropny problem!...Mamy wykupiony wyjazd do Egiptu na poczatku lipca a ja wtedy bede w 9-11 tygodniu ciazy.Wiadomo jakie sa tam wtedy temperatury...:/I teraz nie wiem co zrobic???Nie chce zeby cos sie stalo poza tym sam lot -nie wiem czy jest wtedy wskazany?Pomozcie....(Oczywiscie pogadam za troche o tym z Ginem ale poki co czekam na Wasze opinie)

Gość kasiad-s
A mój mąż koniecznie napalił sie na wyjazd do Bułgarii - samochodem. Mam przejechać 1200 km w końcówce pierwszego trymestru. nie mam sumienia mu odmówić bo i tak nie będzie wakacji o jakich marzył. Ale z drugiej strony przeraża mnie fakt jazdy 24 godzinnej.

Gość Aguskkkka
Czesc!!!wszystkim ja jestem w połowie 6-stego miesiąca dopiero co zaczynają sie gorące dni nie jestem zbytnio opalona bo jeszcze nie mialam okazji korzystac ze słoneczka::))zawsze co roku bylam spieczona jak kurczaczek hhehna brazowiutko ...i w tym roku nie zamierzam biała jak wmpirek byc ale oczywiscie nie przesadzac wydaje mi sie ze jezeli ktos potrafi z umiarem korzystac to nic zlego sie nie stanie):):bardzo nie podoba mi sie smiertelnie biala skóra wyglada to wprostu huj... ale kazdy zyje jak chce wydaje mi sie ze troszke słonca nikomu nie zaszkodzi*:*

Gość mlynkowa
Współczuję koleżance ,która ma jechać samochodem 24h i to bardzo.Początek ciąży to niezbyt miły okres.Mdłości,brak apetytu i co najgorsze bardzo częste oddawanie moczu powoduje ,że długa podróż staję się uciążliwa.W 2 trymestrze sytuacja wygląda już dużo lepiej.

Gość mamcia:*
czEsc wam wszytkim ja tez balam sie na poczatku isc na basen odkryty gdzie caly czas jest sloneczko a woda wkoncu przyciaga slonce :) ale lekarz powiedzial mi ze jesli czuje sie dobrze na sloncu to oczywiscie ze moge chodzic , sprawdzilam poszlam raz na caly dzien na basen odkryty bylo straszne sloneczko , oczywiscie mialam zasloniety brzuszek i glowe czesto wchodzilam do wody sie zamoczyc i wszytko bylo ok :) bylam zadowolona milo spedzilam ten piekny sloneczny dzien :)

Gość skinSPRAY
Tym z Was, które wolą nie ryzykować dluższego opalania na słońcu, czy szybkiego na solarium, a mimo to chciałyby być pieknie opalone, polecam opalanie natryskowe :) Bez przegrzewania i promieni UV. Bezpieczne dla skóry i dla dzidziusia. Taki kompromis :)

Gość juszkaaa
ej no bez przesady... kilk dni temu bylam nad woda a jestem w 7 miesiącu ciązy i sie opalałam i nic sie nie stało. wystaczy po prostu schładzac brzuch i go czyms przykrywac jak sie siedzi na słoneczku, dużo pic i wszystko bedzie ok :)

poczytajcie co na ten temat piszę lekarze światowej sławy a póćzniej się wymądrzajcie. Dodam jeszcze, że jest to artykuł o solarium a nie o naturalnym słońcu. A w solarium jest przecież większa dawka promieni UV niż w słonku http://www.solarium.pl/index.php/aktualnosci/66/ciaza/152/czy-kobiety-w-ciazy-powinny-korzystac-z-solarium http://www.solarium.pl/index.php/aktualnosci/35/przeciwwskazania/56/opalanie-podczas-ciazy

zgadzam się z tym, że ciąża to nie choroba, można wszystko robić z umiarem. Faktem jednak jest, że w gorącej wodzie kąpać się nie wolno. Moja koleżanka dostała od tego skurczy i miała rozwarcie prawie do porodu w 6 miesiącu ciązy. WSZYSTKO Z UMIAREM A BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE :)

Gość ............iron man
Dzień dobry wszystkim . Witam Może nie na temat ale mam pytanie czy jest możliwe , że nie jestem Ojcem dziecka?Już wyjaśniam moja była żona uważa ,że to ja jestem Ojcem lecz wiem ,że spot się w między czasie z kimś innym .Oczywiscie wykonalismy badanie na Konflikt serologiczny... cZy ono moze wykluczyc badz potwierdzic Ojcostwo? Proszę o Pomoc

Gość coz
Oczywiście, że można - rozsądnie: nie w godzinach największej ekspozycji słonecznej, nie w największe upały, nie cały dzień ; z zasłoniętym brzuchem i wodą na podorędziu.

Gość annaa87
Na pewno skonsultuj to z lekarzem, poczytaj też o opalaniu w ciąży w Internecie, ja znalazłam dużo bardzo przydatnych rad i wskazówek.

Gość gość 37
Moja żona miała kompleks, ma bardzo małe piersi. Ma bardzo filigranową urodę i 170 cm wzrostu. Na ostatnich wakacjach byliśmy w Chorwacji, żona była 8 miesiącu ciąży i byliśmy w miejscowości na granicy plaży dla naturystów. Udało mi się ją namówić aby pójść na plażę dla naturystów. Moja żona najpierw z pewnymi oporami rozebrała się całkiem do naga. Na drugi dzień zrobiła sobie makijaż, ciemne powieki, duże kolczyki w uszach i bransoletki na rękach i na stopach i na dodatek ubrała sobie szpilki i tak poszliśmy na deptak wzdłuż plaży dla naturystów. Nie było faceta, który by się nie odwrócił za nią . Żona mówiła mi, że widziała chłopców, którzy ją podglądają kiedy była na tarasie nago i musiała się zakryć bo, kilku chłopców tak się onanizowało, że bała się że pourywają sobie napletki na siusiakach.