Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka___

zmiana tabletek

Polecane posty

Gość aneczka___

mam pytanie bo nie moge sie skontaktowac ze swoim lekarzem gdyz wyjechal. otoz mam zmiane tabletek i niewiem czy nowe opakowanie zaczac 1 dnia krwawienia czy tez po 7 dniowej przerwie a moze bez robienia tej przerwy tzn skobczyc stare a na 2 dzien zaczac nowe

Gość marta2
1 pierwszego dnia krwawienia,sprawdź w ulotce dołączonej do tabletek

Gość mrowkaZZZ
jeśli są to tabletki o podobnym składzie hormonalnym to bezproblemowo możesz brać po 7dniowej przerwie a jesli te tabletki różnią się składem hormonów to weź 1go dnia krwawienia :)))pozdrawiam

Gość ulotka
przeczuytaj ulotkę, ale raczej robi się normalnie 7dniową przerwę. czasem, jak przechodzi się na słabsze tabletki, to wtedy bierze się do razu nowe opakowanie, nie robi sie w ogóle przerwy. ale to wszytsko na 100% napisane jest w ulotce.

Gość aneczka__
zmieniam z harmonetu na novynette czyli w harmonecie jest 0,02 ethynyloestradiolu i 0,075 progestagenu a w novynette 0,02 ethynyloestradiolu i 0,15 progestagenu

Ja zmieniałam z silniejszych na słabsze i kazła mi zrobić normalnie 7 dniową przerwę a poza tym prawie na każdej ulotce jest napisane ze można robić przerwe lub nie robić, a ważne jest to aby przerwa nie przekroczyła 7 dni