Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aggattka

kto jedzie TYLKO na prezerwatywach?

Polecane posty

Gość aggattka

no, właśnie...napiszcie swoje doświadczenia z tego typu antykoncepcją: czy czujecie się bezpiecznie, czy też może ogranicza wam to radość z seksu i powoduje brak spontaniczności. jaka jest możliwość zajścia w ciążę gdy stosuje się tylko prezerwatywy(ale nie chodzi mi o wskaźnik Pearl'a tylko o konkretne przykłady). ja chyba jednak przerzucę się na piguły bo wkurza mnie konieczmność przerywania akcji w celu nałożenia prezerwatywy. czy też macie natym punkcie schizy? dodam, iż niestety z moim chłopakiem współżyjemy stosunkowo:) żadko, ze względu na powiedzmy "sytuację mieszkaniowo- życiową" i chyba nie opłaca się brać piguł(okresy mam regularne. jak sądzicie?

Gość beksalala
ja zabezpieczam sie tylko gumeczkami:)tak od pol roku.Bralam wczesniej tabletki prawie trzy lata.Nie ukrywam ze bez gumek jest super:)ale ja niestety mam przy nich mala ochote na seksik:(a co do wygody to tylko kwestia przyzwyczajenia a z zakladania mozna tez zrobic fajna zabawe:)

Gość aggattka
beksalala- z tą ochotą masz rację..kiedyś brałam harmonet i niestyty wchodziłam wkurzona na maxa- a na mojego chłopaka najbardziej i żaden seks nie zaprzątał mi głowy, tylko komu by tu jeszcze dokuczyć:)

Gość ja tezz

Gość beksalala
do aggattka mój facet to już nawet bal sie wogole poruszac temam sexu:)fakt ze przy gumka trzeba uwazac i nie mozna sobie tak w 100%"poszalec" no i niestety jak spoznia sie okres to juz jest panika:(wiesz,przyzwyczailismy sie ze przy tabletkach bylo jak w zegarku:)ale zawsze sprawdzamy czy nie pekla i nigdy jak do tej pory to sie nam nie przytrafilo(uzywamy durexsow extra safe)

Gość aggattka
do beksalala my też używamy durex extra safe- są świetne, jak na razie ani razu nie pękły ani nie zjechały, co przy np unimilach niestety 2 razy się zdarzyło...może kiedyś uda mi się dobrać pigułki, które nie wpłyną na moją psychikę, ale na razie nie ma sensu wjeżdżać z hormonami.

Gość beksalala
do aggattka a jak twoj facet??co mowi o doznaniach??macie wogole porownanie jak jest z gumka a jak bez??

Gość biancaneve
no ja chciałam mieć komfort psychiczny ze na pewno nie zajdę w ciążę więc zdecydowałam się na tabletki , no i pięknie się urządziłam, okres mi sie nie może skończyć, ochota na sex - własciwiej jej nie ma a weekend tuż tuż :(

Gość aggattka
mamy porównanie bo kiedyś brałam pigułki. na szcęście mój facet jest wyrozumiały i mówi, że jest świetnie i że nie widzi problemu, ale ja sobie wkręcam, że pewnie marzy mu się jazda bez trzymanki:) jeśli chodzi o moje doznania to przy gumkach są o tyle lepsze że po prostu mam ochotę iłatwo się napalam i rozkręcam a przy pigułkach gra wstępna zajmowała tyle czasu, że zdążyłam sę zmęczyć a ochota była średnia. a jak twój facet? też masz takie wkręty?

Gość beksalala
widze ze nasze czyli kobietek odczucia sa bardzo podobne:)ja tak samo jestem gotowa prawie odrazu a kiedys musielismy sie troche nagimnastykowac:)ale moj kiciu tez nie narzeka wydaje mi sie ze jest nawet bardziej szczesliwy i zadowolony bo to przeciez napewno krece go teraz bardziej :)bo jestem napalona i podniecona a nie leze tak jak kloda:)

Gość aggattka
w takim razie nic nam innego nie pozostaje jak tylko cieszyć się z seksu i nie myśleć ,że "on pewnie wszystko gorzej odczuwa, jak w gumowych rękawiczkach" :) pozdrawiam

Wtrące swoje 2 grosze. :) Ja byłam na pigułkach 2,5 roku. Niestety musze je odstawić przynajmniej na jakiś czas. Wracamy do gumek... Mój Misiek to rozumie i akceptuje, chociaż wiem że bez gumki dla niego jest fajniej!! Ale jak mus, to mus, nie:: :P

Gość aggattka
rozmydlona- pewnie- lepszy sex z prezerwatywą niż WOGÓLE:) pozdro

Gość Kasieńka1983
do aggattka Ja miałam podobną sytuacje "mieszkaniowo życiową" tweraz jeszcze wyjeżdzam na 2 miesiace za granice i mialam dylemat brac tabletki czy nie. Odkad pekła gumka przy tych samych durexach powiedziałam KONIEC. Zdecydowałam się i to są pierwsze tabsy jakie biore. Yasmin. Jestem zachwycona...naprawde!!!Zero jakich kolwiek dolegliwości, bóli głowy a ochota na sex taka sama:))) Trzymam kciuki za mądra decyzje i pozdrawiam:)

Gość a ja tam uwazam
ze z prezerwatywą jest bardzo ok to zaden stres z zakladaniem i tylko napalone malolaty jak nie umieją tego szybko sprawnie zrobic mają z tym problem i oklapniecie zaletą gumki jest to przede wszytkim ze "po" nic z nie wycieka po nogach, tylko, ciach supełek i do kosza a odczucia są wlasciwie takie jak bez gumki a ci co mowią ze jest inaczej (faceci zwlaszcza) podkolorywuja rzeczywistosc, bojąc sie porazki - ze to niby od przerwy na zakladanie gumki a to lezy w psychice, jak sie jest na fali erotycznych przezyc to zadna przerwa (tym bardziej tak krotka) nie przeszkadza w niczym a jak kto lubi wytrrysk "nie w gume" to przeciez mozna sie dopiescic jak partnerka juz "po"

Gość a powiedzcie
powiedzcie prosze, czy używając gumek wasz facio kończy w środku, czy wolicie jak kończy na zewnątrz???

Gość jasne że w środku
jaki miałoby sens kończenie na zewnątrz!!

Gość a powiedzcie
no bo ja mam wrażenie że bezpieczniej jest kończyć na zewnątrz... ale to chyba głupie myślenie, co?

Gość yyyeeee
oj głupie głupie-ja tez uzywam od roku samych D.Extra safe-ani jedna nie pekla i oststnio odwazylam sie nawet w dni plodne-i jest ok:)

Gość jasne że w środku
"odważyłam się w dni płodne" dziewczyny czy Wy pogłupiałyście, gumka daje taka sama pewność co tabletki (oczywiście prawidłowo używana), więc spokojnie mozna współżyc w dni płodne!!!

Gość yyyeeee
no ale ja zawsze mialam lekki lek-a ostatnio sie odważyłam i było super bo w te dni chce sie bardziej:)

Gość Buffalo
Jeżeli ktoś regularnie współżyje to taniej wychodzą anty bo dobre gumki nie są tanie:)No i jakie korzyści z pigułek są:)

Gość lew kon ja
no są korzyści jak leci ci potem po nogach .....

a czy nie wiecie o tym ze kazda gumka czy ta za 2 czy ta za 8zl ma i tak dziurki ktorych nie widac golym okiem i plemniki sa mniejsze od nich i potrafia przejsc.Naliczylam juz 8 przypadkow,które tak wpadly , a gumka nie pekla i byla prawidlowo nalozona.!!!!!!!!!!!!!!!Zapytajcie ginekologa .Kazdy to powie!!!!!!!!!

Gość oooo
nie strasz!!

Gość wiesz Kasiu 950
prezerwatywa jest zalecana jako ochorna przed wirusem HIV, który jest nieporównywalnie mniejszy od gigantycznych przy nim plemników.

Gość takka jedna
no tak ale nawet na ulotce od prezerwatyw jest napisane ze zadne zabezpieczenie nie chroni w 100% przed ciązą i chorobami:(

Gość aggattka
a po za tym producent musi się jakoś asekurować , bo gdyby ktoś nieprawidłowo używał prezerwatyw to potem w razie wpadki mógłby zaskarżyć producenta. a poza tym swego czasu(w dzieciństwie:)) chłopcy na podwórku wlewali do prezerwatyw wodę- całe widro weszło!!więc są wytrzymałe i nie przeciekają

Gość aniku
ale to były "Erosy" prod przez Stomil i zawsze byly testowane przez kioskarke niezawodne