Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makku

poród w toruniu

Polecane posty

Gość makku

czy któraś z pań rodziła w toruniu i mogłaby podzielić się swoją opinią na ten temat?dziękuję

Witam:-) Ja rodzilam w Toruniu, na Bielanach.W sumie nie bylo az tak zle, tylko polozne nie sa zbyt mile.Byc moze sa wsord nich i te mile, ale ja na nie nie trafilam:-( Jestes z Torunia, czy bedziesz tylko tu rodzic?? Jesli masz jeszcze jakies pytania to wal smialo:-) Pozdrawiam Torunianka:-)

Gość karusia
czesc ja jestem z Torunia i tez proszę o jakies porady nt porodu. Tyle sie nasłuchalam o Bielanach że aż mi ciarki przechodzą a za bardzo chyba nie ma wyboru co do miejsca. Czy ktoś może wybrał tam poród rodzinny i jak tam w ogóle jest? co z lewatywą, znieczuleniem, itp? Bardzo proszę o podzielenie się cennymi spostrzeżeniami i wskazówkami. Mam termin na luty 2006. Pozdrawiam serdecznie

Gość majaca nadzieje
ja jestem z Torunia i rodziłam na Bielanach dwa lata temu (no i teraz będę rodzić w pazdzierniku :) ). na porodówce nie jest tak zle. położne są miłe i pomagają dużo (oby tylko nietrafić na dr.Baryłe -okropna baba). miałam poród rodzinny na specjalnej sali (ale jak wiesz można też rodzić z partnerem na sali ogólnej i to jest za darmo,lewatywy już teraz nierobią,a co do znieczulenia to nic niewiem bo go niemiałam(miałam dość lekki poród). natomiast jak mnie z dzidziusiem przewiezli na odział położniczy to szok!!! tam położne od dzieci były bardzo niesympatyczne i młode matki są zdane tylko na siebie!!! :( a jak już o coś spytałam to mi tak odpowiedziały że włos się zjeżył!!!!!!!!!!!!!! (może i miłe też się tam zdażają). poprostu niemożna dać sobie w kasze dmuchać i jak one ostro do Ciebie to Ty też naskocz na nie!!!!!

Gość uuuu
cześć,ja też rodzę w Toruniu w październiku,ale pierwszy raz.mam pytanie.czy można wczesniej ustalić z konkretną położną ,aby była z rodzącą w dzień jej porodu?/oczywiście domyślam się,że nie za darmo/.drugie pytanko:ile jest tych pojedynczych pokoi porodowych/przecież wszystkie moga być w danej chwili zajęte/,czy trzeba go zamówić wcześniej,mimo tego iż nie znamy dnia ani godziny,raczej nikt nie rodzi w terminie:)dziękuje z góry za odp. i pozdrawiam

Gość torunianka 123
Cześć, też jestem z Torunia. Rodziłam w maju br. Zamiast na Bielanach wybrałam szpital W Chełmży:) Może to dziwne ale bardzo dużo dobraego słyszałam o tym szpitalu. I szczerze mówiąc to prawda. Jestem bardzo zadowolona. Opieka super!! Warunki również. Tak więc wcale nie trzeba rodzić w Toruniu:)

uuuu -ja też bębę rodziła w pazdzierniku w Toruniu więc może spotkamy się w szpitalu!!! :) -co do położnej to się nieorientuje -a pojedyńcza sala porodowa jest tylko jedna i płatna (chyba z tego co pamiętam to ok. 400 zł.) no i niestety niemożna jej zamówić wcześniej,ale na ogólnej też można rodzić z osobą toważyszącą. ja z poprzednim porodem miałam akurat szczęscie i sala pojedyńcza była wolna!! mam nadzieje że teraz też tak będzie bo większość pań wybiera jednak poród za darmo (no i też z partnerem). a tak wogóle to jesteś z Torunia,czy tylko zamieżasz tu rodzić???

Gość uuuu
mieszkam w toruniu 7 rok,mam kilka koleżanek,które rodziły na bielanach i słyszałam od nich wiele sprzecznych informacji na temat tego szpitala.i lepszych i gorszych.szczególnie źle każda wypowiadała się właśnie o położnych,ale słyszałam,że można sie z którąś umówić,by była przy porodzie. o chełmży również słyszałam dobre opinie,więc kto wie? pozdrawiam

Gość karusia
mam termin na luty, ale jak się pytałam mojego gin. to nie można teraz opłacać położonych, ekipa rządząca się zmieniła. I podobno zmieniło sie nastawienia na pozytywne dla kobiet rodzących. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, ale też martwi mnie tylko ta 1 sala rodzinna.

Gość miriam_88
o widze ,ze duzo bedzie nas w pazdzierniku i ja tez mam nadzieje ze ta salka bedzie wolna.a wiecie moze jak jest na salach POporodowych?ile matek z dziecmi?

hej miriam_88 Ty też na pazdziernik????? co do sal poporodowych to są to sale dwu, trzy i cztero osobowe. i to niezależy od Ciebie na którą trafisz.łóżka wysokie i skrzypiące a szafki małe.dzidzie są przy mamach,ale pomocy położnych niebardzo można się spodziewać!!! :( a na którego masz termin???

Gość miriam_88
ja mam termin na połowe pażdziernika .moze sie wszystkie spotkamy:) chcialam miec porod na tej salce,gdyz znajoma tam rodzila i mówiła ,ze warto było wydac te 400 zl .czy to prawda ,ze w cenie tych 400stu zlotych wliczona położna,ktora jest od poczatku do konca?

do miriam-88: czy rodzisz na tej sali czy na ogólnaej to \"bierze\" Cię jedna położna i ma pod swoją opieką aż do końca. no może się spotkamy bo ja też mam termin około połowy miesiąca :) a może już się znamy z widzenia????? :) :) :)

Gość miriam_88
hej no moze sie znamy.ostatnio widuje mnostwo kobiet w ciazy.a wiesz moze jak wyglada sprawa ze znieczuleniem zzo? slyszalam ,ze jest bezplatne,ale czy wykonuja go tylko we wskazaniach czy kazdej rodzacej?

hej miriam_88 -mnie nikt niepytał czy chcę znieczulenie!! :( zresztą niemiałam ciężkiego i długiego porodu :) . ale z tego co ja wiem to podobno kobiety pracujące w służbie zdrowia go sobie serwują jak rodzą a zwykli śmiertelnicy pewnie muszą się o nie gorąco upominać bądz mieć ku temu wskazania!!! mieszkasz może na Rubinkowie??

Gość miriam_88
czesc! mieszkam w dzielnicy mokre. troszke sie boje gdyz to moj pierwszy porod i obawiam sie ,ze nie zniose bolu.lezalam juz na odziale w 4 miesiacu ciazy i nie mam zbyt dobrych wspomnien.w ciazy chodze do Matopatu i zaluje ze nie ma tam porodow.a jak wspominasz lekarzy z bielan?

też chodzę do Matopatu i naprawdę zapłaciłabym żeby tam urodzic!!! a co do lekarzy z bielan -niema się z nimi zbyt często do czynienia bo podczas porodu jest na ogół położna. lekarz przychodzi już na same bóle parte (no chyba że są jekieś komplikacje) no i jak by nacinali krocze to je zszywa. no i oczywiście jest przy przyjęciu na odział bo robi badanie (obyśmy tylko nietrafiły na dr.Baryłe (okropna baba)) :( . a tak pozatym to niesłyszałam nic złego na temat lekarzy z położnictwa. co do porodu to naprawde nieobawiaj się!! dasz radę!! to wcale niejest takie straszne!!! :)

Gość karusia
witajcie ja tez chodzę do matopatu i wieeele bym dała aby tam urodzić. Może przy następnym dzidziusiu. Ja słyszałam że na Bielanach jak przyjmuja to od razu trzeba powiedzieć że się chce ZZO, bo potem to podobno za późno. Takie to wszystkie dziwne, ale widać że niedoinformowanie jest spore. A skąd ja mam wiedzieć czy wtedy właśnie chce ZZO? a jak później będzie mnie bardzo bolało to mi już nie dadzą? dziwne...nie wiecie może jak to jest z tym nacinaniem krocza? czy każda kobieta ma nacicnane krocze? pozdrowienia

witam!! karusia -jeśli chodzi o nacinanie krocza to nienacinają wszystkim.to zależy od tego jak naciągnie się Twoja skóra.czasami nacinają i kobieta jeszcze dodatkowo pęka. ja niemiałam nacinanego ani nie pękłam i dlatego niecałe 3 godziny po porodzie mogłam spokojnie i bez bólu iść do toalety i pod prysznic. a Ty też na pazdziernik??

Gość karusia
dzięki mająca nadzieję :) nie, ja na luty także jeszcze troszeczke. Zastanawiam się czy rzeczywiście aby nie musieć mieć nacinanego krocza pomagają ćwiczenia mięsni Kegla.Czytałam że są bardzo pomocne. Stosowałaś je może przed porodem? pozdrawiam serdecznie

Gość miriam_88
ja tez mam pytanko! jestem wlasnie w trakcie pakowania sie do szpitala.jak to jest z ubrankami dla dziecka? zabrac tylko na wyjscie ze szpitala czy wiecej?

witam was!!! co do ubranek -to ja miałam swoje ubranka dla dzidzi (ale jak ktoś niema to podobno są szpitalne) :3 koszulki, 3 kaftaniki i 3 śpioszki,skarpetki,cienką bawełnianą czapeczkę no i oczywiście rzeczy na wyjście ze szpitala.kocyk,rożek,cieplejszą czapeczkę i pieluszkę do przykrycia buzki dziecka

Gość chyba coś nie działa...

Gość Len
Właśnie interesuje mnie wyprawka szpitalna obowiązująca na Bielanach. A co z kosmetykami dla maleństwa? Trzeba jakieś zabrać? Czy trzeba zabrać pieluszki?

Gość Len
podnoszę temat i proszę o odpowiedź.

Gość o rany jejku
Nikt więcej nie rodzil w Toruniu? Ile koszul nocnych powinnam wziąć? Czy do porodu udostępniana jest koszula szpitalna, a jeśli tak, to czy zakłada sie się ją odrazu po wejściu na oddział, czy też w momencie wjechania na salę porodową?

Gość Agnieś 26
Witam wszystkie przyszłe mamy i juz mamy! Ja mam termin na 5 maja. Chciałabym wiedzieć jak to jest z porodem rodzinnym, kiedy sie go zgłasza i ile kosztuje. W 2007 miało być za darmo no i w nowych salach. Może któraś z was miała niedawno poród i wie coś na ten temat...

Gość na bielanach
jest dobrze. Trzeba trafic na położną bo nie wszystkie są niemiłe. ja miałam szczescie, polecam!

Gość a ja to słyszałam
Ostatnio czytałam, ze najlepsza renome na ten szpital w Chełmzy. Ze i z Bydgoszczy i Torunia tam jezdza kobitki. Bo niby w Toruniu to taka masówa- taki był artykuł, ale nie pamietam juz z jakiej gazety bo mama mi mówila.