Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błękitka

Okularnice

Polecane posty

Gość kamiczka
up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kamiczka
jest jakas odpowiedz na moje pytanie?

Hm tez jestem okularnica i to od wielu lat :) Nosilam soczewki wiele lat ale uwaga! pogorszyl sie mi od nich wzrok. Dlaczego?daltego ze bedac krotkowidzem nie widzi sie z daleka, ale z bliska tak(chodzi mi tylko o mniejsze wady, poniewaz majac -7 tak jka ja z blilska tez nei za bardzo sie widzi).Wiec czytajac, piszac cos, nie powinno sie uzywac okularow(albo miec slabsze, w przypadku wiekszych wad).Tymczasem noszac soczewki, to rzecz oczywisat, nie mzona isch sciagnac przy czytaniu lub pisaniu.W taki sposob moze sie poglebic wada.Owszem soczewki sa wygodne, ale lepiej uwazac z soczewkami.Wiaodmo , ze nie dotyczy to wszystkich.

Gość antekkk
A nie myślałyście o korekcji laserowej dziewczyny?

Gość antekkk
ale są chyba jakieś spraye, żeby nie zaparowywały?

noszę gogelki od dziecka, w sumie to już 23 lata jak nie rozstaję się z moimi szkiełkami, soczewek nosić nie moge więc musiałam przyzwyczaić się do okularów. Mam +1,25 i +1,75. I popieram, zaparowane szkiełka to zmora, włąsnie zliża sie ten okres kiedy non stop trzeba je wycierać bo szybko parują :-) Pozdrawiam wszystkie okularnice

ja noszę okulary od drugiej klasy podstawówki czyli prawie 9 lat zaczynałam od -0.25 a teraz mam -3,75:( ciagle mi sie pogarsza a chciałam zapytać jakie są ceny soczewek?

nie wiedzialam, ze sa zabiegi na zahamowanie wady wzroku,moze ktos cos o tym napisze i ile kosztuja takie zabiegi

Sa operacje na USUNIECIE wady, laserem. Wpisz sobie np. w google \"EYE LASER CENTER\" to adres kliniki okulistycznej we Wrocławiu i tam min. robią takie zabiegi. Cena zależy od wad. Poczytaj, tam troche o tym pisze - najdrozszy laser to LASIK ok 2400 zł za oko, ale sa tez tansze metody. I oni tam maja system ratalny dla studentow bez oprocentowania.

Gość -5 wada..
JA TAKŻE ZASTANAWIAM SIE NAD KUPNEM SOCZEWEK,MUSZE TYLKO POCZEKAC NA PRZYPŁYW GOTÓWKI;/ ZASTANAWIAM SIE CZY NOSZĄC OKULARY PRZEZ DOBRYCH KILKA LAT NIE BEDE WYGLADAC DZIWNIE BEZ NICH..

Gość -5 wada..
JA TAKŻE ZASTANAWIAM SIE NAD KUPNEM SOCZEWEK,MUSZE TYLKO POCZEKAC NA PRZYPŁYW GOTÓWKI;/ ZASTANAWIAM SIE CZY NOSZĄC OKULARY PRZEZ DOBRYCH KILKA LAT NIE BEDE WYGLADAC DZIWNIE BEZ NICH..

Gość -5 wada..

ja tez jestem okularnica :D nie mam duzej wady tj -1,25 w obu oczkach ale nie chce szkiel bo po pierwsze mam astygmatyzm wiec koszt wzrasta dwukrotnie a po drugie jak tylko zdejmuje okularki to wszyscy mi mowia ze 10000 razy lepeij w nich wygladam niz bez :D ja mam tylko jeden problem a mianowicie w doborze oprawek :) mieszkam w dosyc malym miescie i choc mamy tu 4 sklepy optyczne to ja i tak musze jezdzic do wiekszego miasta (np krakowa :P ) zeby cos kupic mam strasznie maly rozstaw i sad ten problem mam prawie 23 lata a pan okulista powiedzial ze rozstaw mam jak u 5-latka :P wiec zeby nie chodzic w dziecinnych rozowych okularach z lancuszkiem musze zwiedzic tysiac sklepow optycznych az wreszcie znajde swietne okularki na mnie pasujace niestety 2 razy drozsze niz te, ktore pasuja na osobe z normalnym rozstawem ehhh coz takie zycie :D

Gość do góry...

Gość belleza
hej hej hej!! gdzie można kupić w Wawie fajne opraweczki??szukam i szukam i d.... mam drobną buzie więc muszą być malutkie te oprawki ;/

Gość ZDROWEOCZKA123
DZIEWCZYNY ZRUBCIE ZABIEG JAK MOŻECIE JA ZROBIŁAM I TERAZ TO JEST ŻYCIE!!!! HURA JAK BYM DRUGIE DOSTAŁA

Gość melamela
zdroweoczka: napisz coś więcej o zabiegu... Wadę mam, sama się jej dorobiłam, niestety:( Noszę soczewki na zmianę z okularkami, których się wcale nie wstydzę, a nawet przeciwnie: czuję się w nich świetnie i takoż wyglądam:) ale nad korekcją i tak nieustannie myślę... wydatek to spory, ale jak sobie przypomnę, jak to było widzieć wszystko ładnie bez wspomagaczy... Opowiedz...

Gość ripli
a ja nosze okulary . Sa swietnie dobrane i juz wielu mezczyzn mi mówiło, ze sa wyjatkowo seksowne. Wczesniej miałam brzydkie to tez sie wstydziłam w nich chodzic, ale teraz to co innego. Naprawde czuje sie w nich atrakcyjna.

Gość melamela
aha, ale nie zgodzę się z La mariposa: nie widzę bezpośredniego związku pomiędzy noszeniem soczewek a pogarszaniem się wzroku. U mnie było wręcz przeciwnie: przez 2 lata noszenia okularków wzrok pogorszył mi się o 1,25 dioptrii. Soczewek używam dokładnie tak samo długo (2 lata), a wada ani drgnęła (odpukać...)! Najprawdopodobniej pierwsze szkła okularowe miałam źle dobrane (za mocne) i stąd pogłębienie. Soczewki natomiast powinny być nieco słabsze niż wada sama w sobie, żeby oko się nie "rozleniwiło".

Gość up................

Gość Alcia xD
siemka!! mam -2,5...od którego roku można nosić soczewki???

hAYy dziewczyny m nosze okulary od drugiej klasy ccaly czas wada mi sie poglebia ..i niestety szkla sa coraz grubsze najszczescie mozna zrobic z nich ciensze ale kosztuje to kupe kasy :(( wade mam -5 po dwoch stronach oczu chodze do pierwszej gim. chcialam juz nie jeden raz soczewki ale niestety nie wloze ich zaBradzo sie Boje :(( w okularach jest mi nawet ladnie no ale wiadOme jak jest w-f albo opalanie sie plywanie to czuje sie slepa :(( chcialabym jakas operacje no ale cos :(( takie juz mam zycie zle sie czuje w tych okularach

Gość ewka_m
boisz się wkładania soczewek a nie boisz się operacji? bez sensu :)

Gość 4trrtrr
a czy stosowałyści ejakieś leki na poprawę wzroku. Np strix, optix czy inne z borówką. Czy to w ogóle cos daje??

Wadę wzroku mam od początku podstawówki - trochę przez własną głupotę (siedziałam bardzo blisko telewizora) a duży wpływ miało to, że mój ojciec też nosi okulary. Wada to - 4,5 w prawym i - 4.0 w lewym. Dopiero niedawno przerzuciłam się na soczewki. To było to! :)W ogóle ich nie czuć (no chyba, że się je założy złą stroną). I uważam, że o wiele ładniej mi bez okularów. Mama mówi, że teraz dopiero widać jakie mam niebieskie oczy :D W okularach to było trochę zamaskowane. Polecam soczewki - super sprawa :)

Gość anela
witam serdecznie wszystkie okularnice :) mam pytanie do tych z astygmatyzmem. Czy jak chodzicie bez okularów boli was głowa? bo mnie potwornie boli a mam tylko -0.5 :| i tak sie zastanawiam czy to od oczu czy może od czegoś innego :/ i pytanie drugie czy nie nosząc okularów narażam się na pogorszenie wady? pytam bo jeden okulista powiedział mi że muszę nosić okulary cały czas (mimo tak małej wady) a inny że w moim wieku (24 lata) wzrok już się nie pogorszy :| kogo tu słuchać :))) pozdrawiam