Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błękitka

Okularnice

Polecane posty

Gość lala15
a ja uwielbiam siebie w okularkach jest mi w nich 100 razy ladniej niz bez i kazdy tak mowi i ja tez traktuje je jak bizuterie bez nich nie czuje sie soba :) one w ogole nie przeszkadzaja w niczym

Gość annna23
witam. musze sobie kupic okulary mam wade +3,5 i +4 jakie szkła do okularów proponujecie? astygmatyz mam czy szła kontaktowe z taka choroba sa bardzo drogie?

Gość marceliona
pisalam to na innym forum ale nikt nie odp,wiec moze tu mi ktos doradzi : rozwalilam moje okulary.przez przypadek ,lezaly na tapczanie,a ja na to plecak rzucilam i chyba potem usiadlam albo sie oparłam o to,i efektem sa polamane szkla i krzywe oprawki.byly bardzo delikatne,az za bardzo,bo zawsze wystarczylo ze jak sie podpieralam reka i dotykalam tych bokow to juz tak sie troszke krzywily.ale takie chcialam bo ladnie mi w nich bylo,mialy takie jakby bordowe ramki,na dole nie bylo oprawek,szkla u gory nawiercane byly.no i naprawa bedzie kosztowala tyle,ze bardziej oplaca sie nowe okulary wyrobic,bo te nawet po naprawie nie beda stabilne wiec nie ma co kasy wyrzucac.i wybieralam dzis dlugo nowe oprawki,spodobaly mi sie takie na zylce,ramka tylko u gory,a boki maja w taki wzorek jakby czarno biala kratka,ale wiecej jest czarnego.nie sa szerokie,takie posrednie sa.bo juz chcialam takie bardziej uniwersalne bo te bordo nie do wszystkiego pasowalo.mam ciemne brazowe wlosy,i w sumie wyglada to ladnie.myslicie ze taki wzor(ramka u gory jest czarna) bedzie pasowal do kazdego stroju? i jaki makijaz moge robic?mam piwne oczy,jestem krotkowidzem.brązy i beze wchodza w gre?rzesy chyba mocno wytuszowac?a kredka do oczu nie pomniejszy ich?

Gość up.. .. ...

Gość No to jak Ty się leczysz
Nie kupuj zadnych,szkieł,chcesz popsuc sobie oczy????masz swietne okularki

Gość No to jak Ty się leczysz
oczy pszczoły,ktore naprawde lecza wzrok a nie jakies sztuczne szkla co tylko rozleniwiaja oczy i psuja wzrok:)

Gość to jak to w końcu jest
niszczą soczewki wzrok czy nie?Bo mama już miała mi kupića tu parę osób jej nagadało,że dostaje się od nich zapalenia oczu,jaskry,wzrok się bardziej pogarsza a nawet można go całkiem stracić :( Sama nie wiem co o tym myśleć,ale nienawidzę okularów....

Gość No a czy wy zapominacie
ale Ty tez nie musisz nosic okularów,po co Ci one kup sobie specjalne okulary do cwiczen tkz,oczy pszczoły cwicz po 2 godziny dziennie w domu i wzrok wróci do normy:)

Gość okularniczka1112
Witam! bylam ostatnio na badaniu i okulista przepisal mi okularki +0,5 . W dodatku powiedzial ze mam zeza.Chyba ukrytego,bo go nie za bardzo widac;) nie pytalam na tych badaniach, bo wczesniej nie wiedzialam ze sa rozne rodzaje zezow. Mam pytanie: czy moge w tych okularach chodzic czy tylko do czytania? Bo slyszalam ze okularki dobrze dzialaja na zeza.Dodam ze jak w nich chodze to widze wszystko dobrze.Tylko czy plusy nadaja sie do chodzenia?

Gość masażysta
a oc Ty juz chcesz chodzic w okularach i niszczyc sobie wzrok????hmmmm

hej ja naosze niestety okulary od 5 roku zycia i juz mam do nich obrzydzenie a mam teraz 20 lat niepoodbam sie sobie moze dlatego ze mam dosc grube szkla i niemoge sie doczekac na zmienienie oprawek lub zalozenie soczewek oczywiscie jesli bede mogla okulary to jest dla mnie tragedia ciagle sie brudza paruja a nadodatek to jest moj jedyny kompleks znajomi mowia ze i tak jestem ladna ale ja niejestem tego samego zdania te okulary mnie szpeca siostra tez ma slaby wzrok i grube szkla ale zeszlifowala soebie tylko szlo o 30% i tak niema efektu niema wielkiej roznicy niepotrzebnie tyle kasy wydala ponad 100zl tez bym chcial sie zajac modelingiem tylko niewiem gdzie sie zglosic najgorsze co mnie w zyciu spotkalo to ze na radce pierwszej i ostatniej z tym chloapkiem powiedzial mi ze bym byla w jego typie ze jestem atrakcyjna mam wszystko na swojim miejscu gdyby nie ta grubosc szkiel w okularach bo go to przeraza:(ham od tej pory brzydze sie chlopakow fajne masz wypowiedzi -PAPIEROWE_NOZYCZKI

Gość em_15
ja też nosze ojulary czy ktoś z was wie czy można wyleczyć krótkowzroczność -0,25 i -0,5 jeżeli moi rodzice ani nikt z rodziny tego nie miał anie nie ma ja w okularach wyglądam okropnie pomóżcie błagam

Gość pablo1984
nokasia6 podeślij mi fotke jakas to Ci powiem czy jestes ładna czy nie. Zwykle okulary nie mają na to wpływu!

Gość prawieslepa
Papierowe nozyczki moge prosic o fotki w okularach ? prawieslepa@o2.pl (ja mam -10 na prawym a -8 na lewym, nosze denka od butelek)

Gość prawieslepa
nokasia6 przeslij mi tez zobacze czy mam wieksze denka od twoich :-/

Gość pablo1984
nokasia6, nie daj się prosić, prześlij kilka fotek. pablo1984@wp.pl

Gość kayka98
Cześć wszystkim! ja mam wade -2dioptrie. i mam 14 lat. jak myślicie czy ta wada będzie się pogłębiała?? ja myślałam soczewkach ale wszyscy mi mówią zebym poczekała ze3 lata az będę starsza.... co o tym yślicie?? czy -2d. to wasdzym zdaniem grube okulary?

Gość sibi
czy ktos z was ma cienkie szkła moze przy np -3?? bo ja słyszałam o cienkich szkłach nawet dla osób z głębszą wadą,to ponoc są włoskie szkła,bo ja mam 3,5 i mam troche grube :(

Gość sibi
już poczytałam tu was sobie i widzę że są takie no ale jaka cena,faktycznie straszna:( może kiedyś przyoszczędzę i zakupię.w dzisiejszych czasach takie cienkie to powinien byc standard.pozdrawiam

Gość sibi
nokasia6 nie przejmuj się chłopami niektórzy to osły,tez kiedys w szkole miałam z nimi problemy że nosiłam gogle,mój mnie uwielbia z okularami i mówi że wyglądam jak jegoprofesorka:) i taka uczona he he.znajdziesz i kiedys takiego co nie bedzie patrzył na twe wady a zalety i pokocha taka osóbkę w okularach,a raczej poprostu cała ciebie.ale sie rozpisiałam:)

Gość sibi
a z tego co wiem do 30 roku zycia się pogłębiac może krótkowzrocznść czyli ,,-''potem się zatrzymuje

a wiecie moze co zrobic z oprawkami ktorych nie nosze?bo mam 2 pary,niezniszczone,kiedys w przychodni zbierali takie cos dla biednych a teraz juz nie a szkoda wywalac