Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedlonecka

białe plamy.. bielactwo?

Polecane posty

Gość biedlonecka

na ciele pojawily mi sie takie biale plamy, ktore nie dadzą sie opalić.. nie musze mowic ze to okropie wyglada tym bardziej ze jedna mam na brzuchu i nie moge sie opalac bo wszedzie mi sie ładnie opali ale zostanie taki mały biały placek :( Zrobilo mi sie to juz 2 lata temu, myslam ze moze samo zniknie ale nie.. Ktoras miala podobne problemy? jest na to lek? Moze to bielactwo? Jak sie to leczy? Nie wiem, poradzcie cos, cokowiek prosze!

Gość gora
upupupupupupupu

Gość sa dwie mozliwosci
albo rodzaj grzybicy albo bielactwo. aby odroznic jedno od drugiego nalezy udac sie do lekarza. nie ma sensu leczyc bez prawidlowego rozpoznania.

Gość łaciata
takaJedna21 wejdź na stronę www.naatali.webpark.pl.

Gość Judi1987
Mi plamy pojawiły się jakieś pół roku temu. Mam 23 lata. Lekarz oznajmił mi, że to bielactwo - przepisał Protopic. Poza tym zalecił unikanie słońca i takie tam. Maść wogole nie pomagała szkoda pieniędzy - kosztowała 60 zł. Wtedy miałam 3 małe plamy na twarzy (koło oka, na brodzie i czole) i jedną pod pachą. W tej chwili mam ich coraz więcej - kilka na nogach, pod pachą mi się powiększyła, sporo na biodrach. Codziennie się przeglądam w lustrze z nadzieją że nie będzie nowych. Plamy nie są jakoś bardzo widoczne, bo mam jasną karnacje - nigdy nie byłam miłośniczką słońca czy solarium - z czego w tej chwili jestem zadowolona - bo ciemniejsza opalenizna = bardziej widoczne plamy. Nizoral oczywiście też nie pomaga - próbowałam. Już nie wiem co mam robić :/ Jest to bardzo wstydliwe - co chwilę się obawiam, że ktoś to zauważy. Chyba trzeba będzie się z tym pogodzić :(

Gość Izabelakuc
wiele lat chorowałam na bielactwo, z roku na rok było tych białych plam coraz więcej, różni lekarze mówili że mnie wyleczą ale jakoś nikt nie dał rady Kiedyś jechałam autobusem do Warszawy i jedna kobieta dała mi adres do prawdziwego specjalisty który mnie wyleczył Wyleczył też moją przyjaciółkę i dziecko od znajomych. Podam wam adres do niego o.seweryn2141@interia.pl Iza

Gość Agnieszka Tredowicz gosc
Ale nad czym wy tu sie tak zastanawiacie . ja lecze teraz bielactwo bo moja siostra przede mna chorowala i leczyla sie u Bourion i Majewskiego na Towarowej w Warszawie . Majewski pracuje w szpitalu na koszykowej wiec przyjmuje tylko wieczorami a ja nie moge bo jestem z Lowicza wiec chodze do Bourion tak jak moja siostra Ale co wy za sredniowieczne bzdury piszecie ze nie wyleczalne. I tylko dlatego ze ktos wam na odczepnego walna taka wariacka hipoteze dacie sobie zmarnowac to jedno jedyne zycie . Ja wiem zeby znalezc kogos komu by sie chcialo nas leczyc - TO JEST TRUDNE ALe raz jak trafisz na kogos kto zna sie na temacie i ma czas dla ciebie i chce mu sie toba zajac to sie trzymaj Ja sie trzymam tej Bourion bo ona wyleczyla moja siostre i tak jest ze mna Tylko trzeba tez mic dla nas cierpliwosc Jak ktos ma pokore w sobie to ona moze duzo. Z tego co moja siostra mowila to ma duze doswiadczenie w naszej chorobie i ja to tez widze Jej ojciec tym sie zajmowal a wczesniej jej dziadek. Razem z Prof Majewskim Slawomir chyba maja duze mozliwosci leczenia Ona z Paryza a on lekarz z Koszykowej po A M W Polsce ale tez ma duze doswiadczenie leczenia w swiecie . Dobrzy skromni i chce im sie > Moja konsultacja trwa godzine ale mnie wypoca. A teraz na czas az sie calkiem wylecze te plamy co jeszcze mi zostaly smaruje tym dermotanem tonikiem a po nim klade tez ten krem dermotan bo ze wg na chora tarczyce(tez rodzinne ) mam sucha skore wiec jkrem mi potrzebny . Bo normalny jkrem z perfumerii czy rosmana by mi scieral ten dermotan tonik. Leczenie trwa To nie jest bajka Ale jak masz dyskopatie czy inne schorzenia to ludzie latami vhodza na rehabilitacje i chodza bo o tym slyszeli a tu taki ciemnogrod

Gość gość
Zgadzam sie z Moja poprzedniczka Znalezc lekarza co sie zna na naszej dolegliwosci i chce sie Nami zajac to jest juz duzo MOJ maz udal sie na konsultacje do tej Bourion o ktorej piszecie i nie bedzie u niej sie leczyl , jest jaki jest Takiego go poznalam i za takiego wyszlam Ta wasza Bourion natomiast uznala ze nie jest zaangazowany w leczenie ze liczy na jakies cuda ze sa tacy co miesiacami czekaja i sa zaangazowani w leczenie tak ze jej sie oplaca nimi zajac bo to przyjemnosc wy leczyc a pan niech sobie da spokoj bo pan nie wytrwa i Tylko zabieraja czas tym co chca sie naprawde wyleczyc Takie rzeczy ? TAK sie nie postepuje Jestem oburzona Jezeli my brak motywacji mogla go motywowac zachecic przekonac NIe kazdy jest przebojowy Powiedziala mu ze jak mu przeszkadza to niech skirzysta z kamuflazu i ten becwal przyznal jej racje Uwazam ze Jak tyle czekal na konsultacje powinna go przekonac do leczenia Mi nie przeszkadzaja jego plamy tylko martwie sie o jego zdrowie No i nasze dzieci moga odziedziczyc . Mamy jedno i planujemy jeszcze dwoje Nie przezyje jak dzieci beda mialy bielactwo To mnie tak paraluzuje Ze pewnie z tego stresu nie zachodze w druga ciaze Dziecko ma dwa latka Ma jedna zmiane na boczku I JA juz sie boje ze ma bielactwo Chwalicie ja Tylko Ze ja nie Jestem zadowolona . Pojde sama bez meza i powiem jej ze powinna go tez namowic do leczenia

Gość gość
Czy stosował ktoś na bielactwo nano-złoto koloidalne ?

Gość kalina majowa
podciągam, lato sie zbliża plamy zaczną wyłazić ;) czym kamuflujecie? Ten dermotan maśc jak działa? jak tonik kilka dni sie nie zmywa? Muszę coś kupić bo już mam łaciatą twarz :D a bedzie GORZEJ PRZEZZ SŁOŃCE:)

Gość Magnolka833
http://bielactwo.info rzetelne źródło informacji na temat bielactwa i jego leczenia.

Gość Luśkak
Mi małe białe plamki wyskakiwały przy ekspozycji na słońce, a przebywanie na słońcu ponad godzinę skutkowało strasznymi poparzeniami, poszłam do lekarza i okazało się, że w moim przypadku to była kwestia źle zbilansowanej diety. Za mało beta karotenu...Wyobraźcie sobie moje zdziwienie...Zaczęłam stosować suplementy diety z beta karotenem beta Solar. Koloryt skóry zaczął się wyrównywać i skończyły się poparzenia słoneczne. Zachęcam więc udać się do lekarza, sprawdzić co się dzieje bo to może być tak błaha sprawa jak kwestia diety.