Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mario

bóle w podbrzuszu w ciąży

Polecane posty

czy powinnam obawiać się bólów w podbrzuszu w początkowej fazie ciąży? nie są one silne, ale jednak są i jestem spanikowana:( (lekarz na urlopie)

Gość drazetka
nie chce cie straszyc ale moje bole byly takie jak przed miesiaczka i niestety poronilam, lepiej nie czekaj, idz do lekarza, bedziesz pewna ze jest ok, ja tez myslalam ze to naturalne mam nadzieje ze w twoim przypadku wszystko jest ok ale lepiej szybko sie upewnij

Gość bóle
najczęście są spowodowane rozciąganiem się macicy i są naturalne, ale zawsze lepiej się upewnić

Gość ebusia21
ja tez miałam bole podbrzusza we wczesnej ciąży, są naturalne nie masz czego sie obawiac:)

Gość renacia
Ja mialam takie bole i okazalo sie ze to infekcja pecherza. Zrob badanie moczu. Jesli beda bakterie - znaczy ze to wlasnie to. Jesli nie to zapalenia pewnie nie ma trzeba znalezc powid wiec idz do lekarza. Na zapalenie pecherza lekarz przepisal mi: urosept 3x dziennie i cetebe - raz

Gość no-spa
ja tez mialam takie bóle podbrzusza na poczatku ciazy - to dlatego,ze macica sie powieksza,wykonuje skórcze - lekarz przepisal mi no-spe,ale ja jej nie przyjmowalam.Pozniej przeczytalam,ze to bylo niepoważne z mojej strony,bo takie skurcze w poczatkowej ciąży mogą wywołać poronienie.Najlepiej bedzie jak poradzisz sie lekarze....

Ja też miałam na początku takie bóle i tak jak piszą moje poprzedniczką mogą to być bóle, które świadczą o rozciąganiu się macicy ale rónież mogą to być bóle swiadczące o rozpoczynającym sie poronieniu. Nie wolno nigdy lekceważyć takich bóli! Ja raz poroniłam także wiem coś o tym! Najbardziej groźne są te bóle, które przypominają bóle miesiączkowe! Wtedy natychmiast trzeba skontaktować się z lekarzem lub zgłosić się do szpitala! Jeśli jest to ciągnięcie bądź kłucie to raczej nie jest to nic niepokojącego. Ja obecnie też jestem w ciąży i na początku dopadły mnie bóle. Po moich przejściach z poprzednią ciążą natychmiast zgłosiłam się do szpitala (mój lekarz był na urlopie) i zostałam tam na dwa tygonie. A więc nie leżałam tam bez powodu. Teraz być może dzięki szybkiej reakcji jestem już w 6 miesiącu ciąży. Dla dobra dzidziusia i dla własnego spokoju skontaktuj się z lekarzem!!! Aha, chyba pisałaś że jest na urlopi. To skontaktuj się z innym lekarzem ginekologiem lub jedź do szpitala.