Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALEXANDRA

fale gorąca....

Polecane posty

Gość ALEXANDRA

Nie wiem co mi jest od jakiegos czasu co chwile przechodza mnie silne fale gorąca,nie ma scislych regul ich wytsepowania pojawiaja sie czesto i kilkanascie razy dziennie. Czy mieliscie kiedys cos podobnego?

Gość mrowkaZZZ
mam dokładnie to samo i to też tak często..:((( też mnie to zaczyna martwić bo zaczyna mnie to męczyć...nie wiem czym to może być spowodowane czy to może być wina tabletek anty.:((( te fale gorąca idą mi mniej więcej od klatki piersiowej i rąk aż do głowy...:(((

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
to menopauza, niestety :P

Gość mrowkaZZZ
to nie jest śmieszne naprawde...menopauza nie wchodzi w gre takie coś to moja mama przechodzi ale nie ja :P:P:P:P

Gość grandia
Witam! Mam dokładnie to samo co Wy, uderzenia gorąca i do tego zawroty głowy i drętwienie rąk. Czuje jak robi mi sie gorąco do tego stopniaz, ze mam wrazenie ze dostane wylewu. Pisze o tym bo wiem, ze jest to spowodowane tabletkami anty( brałam Diane35).Mój nowy lwkarz zapewnia ,ze to przejdzie.Apeluje do wszystkich dziewczyn- nie łykajcie Diane35. Te tabletki są wycofywane z Polski poniewaz są bardzo szkodliwe. I co z tego ze cera jest super, ale jak sie przekonają co niektóre po odstawieniu jest straszne samopoczucie.

Gość edzik
przchodzilam przez to samo, fale goraca, zawroty glowy i wiele innych dolegliwosci to wszystko zwiazane bylo z depresja no i zmienilam tabletki anty poki co od kilku miesiecy jest ok, a bywaly takie dni kiedy myslalam ze to juz koniec

Gość mrowkaZZZ
ale ja nie biorę diane 35 tylko stediril i mam takie same dolegliwości...te zawroty głowy fale ciepła ale takie silne że czasami myślę że mdleję przy tym no i zauważyłam że szybko mi ręce i nogi drętwieją....nigdy nie dopuszczałam do siebie myśli że to może być spowodowane tabletkami ale jak piszecie że macie takie same objawy to zaczynam się martwić...i tak po wakacjach mam zamiar zmienić tabletki na inne ponieważ kolejnym skutkiem ubocznym które nie chcę jest to że mi piersi po nich urosły a to mi się nie podoba...pozdrawiam

Gość Dorutka
Ja odstawilam Diane-35 i ostatnio czuje sie taka slaba, senna. Nie wiem moze to przez pogode

Gość mrowkaZZZ
do edzika----> a na jakie zmieniłaś i jakie brałaś?????

Ja mam 17 lat i to nie jest menopauza,nie wiem co to mzoe byc ale to jest niepokojace... ciagle te fale goraca... Przyjmuje Jeanine(tabletki anty)

Gość grandia
są trzy wytłumaczenia takiego samopoczucia.Może to byc spowodowane zle dobranymi tabletkami lub ich dłuższym braniem bez przerwy, bądz tez pojawieniem się torbiela na jajniku lub zbyt wysoką prolaktyną. Zgłoście się do swoich lekarzy i powiedzcie im o tym bo tego nie wolno lekcewazyc. Jezeli lekarz powie, ze to nic takiego to zmiencie lekarza.Jeszcze jedno kiedy macie te fale gorąca to koniecznie sprawdzcie jakie macie ciśnienie krwi ja miałam nawet 194/105 a chyba wiecie jakie to niebezpieczne. Powodzenia.