Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość aerilen
no... moj lekarz podobno tez jest swietny. i do tego najdrozszy w miescie. mam nadzieje, ze zrobil to porzadnie, bo z ta paskudna nadżerka to naprawde nie ma zartow.

Gość Pytanie7878787
smutna i złaaa , aerilen To co wyrabiaja lekarze w Polsce z nadzerkami az strach na to patrzec. Bija ogromna kase. Mam pytanie ile macie lat , jak dlugo mieliscie nadzerke i czy juz rodzilyscie?

Gość aerilen
Ja mam 21 lat, nie rodzilam, dlatego zdecydowalam sie na krioterapie - nie po tym zadnych przeciwwskazan do rodzenia, natomiast po wypalance moga byc. O nadżerce dowiedzialam sie 7 miesiecy temu, ale wczesniej nie bylam u ginekologa ok 2 lata, wiec nie wiem dokladnie jak dlugo ja mialam. Lekarz panstwowy w ogole sie tym nie przejal, zignorowal nawet moje pytania, wiec poszlam do prywatnego. Po pol roku sie powiekszyla, wiec stwierdzilam, ze wole sie tego pozbyc. Teraz jestem przerazona opiniami na forum o ryzyku infekcji i powiklan. Powinien mi o tym powiedziec przed zabiegiem. Mam nadzieje, ze jednak na ogol to sie ladnie goi i nie powraca. Natomiast jesli trzeba poprawiac, to wydaje mi sie, ze jest to wina lekarza i za dodatkowe "domrażanie" nie powinno sie doplacac. Tak samo z wizyta kontrolna, powinna byc w cenie, zwlaszcza jezeli zabieg kosztuje 450zl... Chociaz z tego, co czytam dalej na forum, ceny wahaja sie od 100-1000 zl (!). Nie ma co, Polska pod kazdym wzgledem jest komicznym krajem. Pozdrawiam dziewczyny!

Gość ja tylko na moment
Katarina - miałam wypalaną przed urodzeniem, kilka lat później miałam wymrażaną, na razie jest skuteczne

Gość ja tylko na moment
aha - i 2,5 miesiąca temu urodziłam - siłami natury, ciążę zniosłam super i poród jak na pierwszy raz podobno też

Hej! mam pytanie po jakim czasie od krio nadzerki mozna uprawiac sex?Bo mnie lekarz poinformował ze po 10 dniach od zabiegu moge uprawiac sex ale w prezerwatywie.Minelo 14 dni wspolzylam i po stosunku zaczelam lekko krwawic.Teraz juz jest ok ale martwie sie

Gość norah1
czesc dziewczyny:) a ja miałam wymrazana nadżerke kilka miesiecy temu ..i nie zapłaciłam ani grosza:)..załapałam sie jeszcze na fundusz:).. ..póki co nic mi sie nie odnawia..i mam nadzieje..ze tak zostanie:) pozdrawiam:) ..aha ..dodam tylko,ze nic a nic nie boli:)..i nie ma sie czego bac:)

juz 2 miechy bedzie.... Ale po globulkach wygoilo sie lekko wygoilo bo po stosunkach ktore mialam po owej kuracji globulkowej zadnej krwi nie bylo.....ALE co mnie niepokoi to to ze nigdy nie mialam problemow z zadnym plamieniem krwawieniem w srodku brania pigulek.... po pierwszym krwawieniu bez przyczyny polecialam odrazu do tego lekarza (wlasnie stad dostalam globulki) a dzis budze sie rano i znow.... a nie kochalam sie z mezem od 4 dni wiec to nie po seksie tylko ot tak :((((( beczec mi sie chce

Tjaaaa ,jak wspomnialam mi ten sam lekarz na konsultacji przez zabiegem powiedzial ze nie wolno mi przez miesiac sie kochac, a po zabiegu jak sie pytam to ile mam czekac a on ze 10 dni! To dopiero zakrawa na smiesznosc. Mi sie chyba wygoilo lekko (bo nie bylam jeszcze nakontrolce) po globulkach Abothyl firmy Altana ale nie wiem czy w polsce tez maja taka nazwe. Nie wiem jak wygladam teraz w srodku ale po stosunku nie mialam krwawien...

Gość przedwizytą
Hej.. A możecie mi powiedzieć co to może być jeśli krwawię tydzień po skończeniu okresu, a nie współżyłam od 2 tyg, więc krwawienie nie wyst. z powodu urazu mechanicznego, jutro idę do gin i wolałabym się wcześniej zorientować bo boję się że to jakieś cholerstwo. Rok temu była\m na wizycie i tamten gin nie stwierdził żadnych zmian, choć cytologii mi nie zrobił :( Ratujcie prosze..

No wlasnie jak sie do wiem skad i ja mam to cholerne krwawienie to Ci powiem :) Ja juz przestalam lakerzom ufac....

Hej dziewczyny!mam pytanko czy po zabiegu krio nadzerki może się spoóżniać okres?bo mi się już spóźnia 4 dni

Anecia no wlasnie w tym czasie zrobilam sobie przerwe w tabletkach.Okres spoznia mi sie na razie 4 dni do ilu dni jest norma? pozdrawiam

Gość Olinkakaaa
Jestem po wypalaniu i mam kosmiczne upławy. To normalne? Moja nadżerka była wielopostaciowa (zmiany nabłonka, krwiaki, torbiele) i z tego powodu powiedziano mi, ze wymrażanie by się nie powiodło. Przy samym wypalaniu gin mi mówiła o pechęrzykach i ,że faktycznie jedynie wypalanka miała sens. Swoja droga ponieważ przez 10lat nie chciano mi wypalić nadżerki, a jedynie ją przypalano chemicznie (odnnawia si e dziadostwo co co najmniej 2 lata), a potem nawet tego nie chcianno robić. Powodem było to, że nie rodziłam. I nagle jeden gin twierdzi , że można i że to przesądy. Z tego powodu poszłam do guru gin. w naszym miesicie potwierdzić diagnozę i koniecznoć wypalanki. Potwierdził. Wtedy jeszcze nie wiedziałam o wymrażaniu i go o to nie spytałam. Moja gin twierdzi, że cześciej nawroty są po wymrazaniu. No i te pęchęrzyki podobno by nie zeszły. U mnie wypalanie trwało 30 min. ze względu na rozległość oraz \"pęcherzyki\"

Gość płaski brzuch mam zawsze
Wiecie co dziewczyny, ja przestałam wierzyc w to leczenie nadżerki, naczytałam sie tyle o leczeniu różnymi metodami i o tym jak potem ciągle są upławy, infekcje i nawroty, że doszłam do wniosku, ze bedę się leczyc sama. Czytałam, ze w niektórych przypadkach pomagają same globulki Albothyl i one same radzą sobie z nadżerką. Pomocne są też ponoc globulki Cicatridine (zawierają same naturalne składniki: aloes, nagietek, wyciąg z drzewka herbacianego, nawilżajacy kwas hialuronowy), kiedys kobiety też stosowały na wszelkie kobiece problemy globulki z propolisem (oczywiście ostrożnie powinny go stosowac osoby uczulone na produkty pszczele) Ważne jest także by po wszelkich kuracjach antybiotykami pic jogurty i kefiry by odbudowac zdrową florę bakteryjna pochwy (pałeczki kwasu mlekowego). Jest jescze jeden preparat naturalny: globulki Calendulin z nagietka. Do tego zakupiłam płyn Lactacyd Femina do podmywania i przeprowadzę pełną kurację. W połowie września mam wizytę u gina i okaże się czy moja grupa II ma szansę zmienic sie na I i czy zaszły jakieś pozytywne zmiany z moją nadżerką. Acha jeszcze jedno: w czasie leczenia nie wolno kochac się przynajmniej przez 6 tygodni ( w metodach inwazyjnych: krio, wypalanki, laser, tkanaka może się goic nawet do 6 miesięcy), nie wolno stosowac tamponów bo one mogą znów uszkodzic gojącą się nadżerkę (niestety lekarze zapominają o tym powiedziec i całe leczenie w diabły) Pigułki hormonalne również przyczyniają sie do powstawania nadżerek (szkoda, że nie uprzedzają o tym w ulotkach)

6 miesiecy? moj gin powiedzial ze mam nie uprawiac sexu przez 3 tygodnie i komu tu wierzyc

Gość ollala po wizycie
a ja właśnie już wróciłam od gin i okazało się że alarm z nadżerką był fałszywy, niepotrzebnie się przejęłam, to tylko powiększony jajnik i muszę jeszcze tylko zrobić badania FSH LH i coś tam jeszcze.. Masarenka, może u Ciebie to teź nie nadżerka tylko hormony się popieprzyły... Swoją drogą pierwszy raz byłam u tego właśnie gin i chyba już nie chcę chodzić do takich przystojniaków całkiem młodych zresztą, trochę głupio się czułam ..

Nie wiem, od 3 lat lykam pigulki, ale mozliwe.... tylko wlasnie ja juz jestem 3 miesiace po wymrazaniu, i przed nigdy nie mialam zadnych problemow..... A teraz juz i beczec zaczynam z bezsilnosci... znow mialam 2 dni przerwy i adzis od rana znow krew :/ znow w poniedzialek musze do lekarza jechac.... moze naprawi to co ten w Polsce spartaczyl prawdopodobnie. I wiecie co dziewczyny doszlam do tego wniosku i nie ja jedna pewnie i nie jedyna, ze w wiekszosci poprostu rzucaja nas na wymrazanie bo wiadomo kasa...i moze faktycznie Ollala po wizycie masz racje ze to wcale mogla nie byc nadzerka... a niestety wiekszosc taka jak ja znajduje taie fora dopiero jak juz jest po i sie pierdzielic zaczna ... :(l

Gość B.
Przechodziłam ten zabieg jakieś poł roku temu. Nie bolało w trakcie, choc było nieprztjemne. po zabiegu bolało mnie podbrzusze, tak jak podczas opkresu. da sie przezyć. musialam miec powtarzany zabieg po jakis 2 miesiącach, bo moja nadżerka było dosc duza. Nic sie nie mart, to dobr ametoda i bezpieczna :)

Ja miałam krio nadżerki 28 lipca zabieg do wytrzymania.Znacznie gorzej bylo jak wyszlam z gabinetu bo nagle poczułam mega ciepło na policzkach po czym zrobilo mi si strasznie słabo tak ze musialam siedziec 30 min zanim poczulam sie lepiej,no i do tego straszny bol brzucha ale przeszlo i pozniej juz bylo ok. Najgorsze jest to ze 19 sierpnia powinnam dostac okres a go nie ma i martwie sie czy to sprawa nadzerki czy moze odstawienie tabletek:( zrobilam test ciazowy 7 dni od dnia spodziewanej miesiaczki i wyszedl negatywny. Wiecie moze co sie dzieje?w piatek ide do lekarza bo oszaleje

Gość Shiruu
ja miałam krio 16 sierpnia, zabieg nie był najgorszy, troche nieprzyjemny ale przeżyć sie da - "nie taki diabeł straszny jak go malują", po zabiegu mogą wsytapić mocne wypieki na twarzy lub ból podbrzusza... ale mija po 15-30 minutach. Ja miałam ból brzucha... lekarz kazał mi siedzieć dopóki nie przestanie boleć, miałam przez tydzień unikać kąpieli w miejsach publicznych, no i 2 tygodnie nie współżyć. Po tygodniu miałam wizytę kontrolną... okres mi sie spóźnił 2 dni, ale w końcu go dostałam (nie brałam tabletek), tylko że przez te 2 dni miałam chwilowe krwawienia i spokój... troche mnie to przeraziło, bo nie wiedziałam co sie dzieje, nie rodziłam, mam dopiero 19 lat... więc sam fakt posiadania nadżerki mnie strasznie zaniepokoił... ale lekarz powiedział, że to krwawienie nie miało nic wspólnego z zabiegiem bo to jest zamrażanie, że to mogła być "przygrywka" przed miesiączką. A jeżeli chodzi o nawrót nadżerki po wymrażaniu to powiedział, że może ona powrócić w 2 przypadkach: 1) po porodzie, gdzie nastąpiło uszkodzenie szyjki macicy, 2) po nie leczonym stanie zapalnym.

Gość Tinna
Droga kolezanko po pierwsze jestem odpowiedzialna osobą-stosuje sie do zalecen lekarza: -lekarz prosil o 3 tyg nie wspołzyc i tak tez bylo -po 3 tyg uprawialam sex ale stosowalam z moim partnerem prezerwatywe bo mimo ze minely 3 tyg nie chce zadnej niepotrzebnej infekcji -i nie oceniaj naszych meżczyzn i nas i nie tylko Ty masz problemu ginekologiczne.

czas gojenie zalezy od tego jakiej wielkosci byla ta nadzerka. pozdrawiam

Taaaaaa tylko problem jest taki Anecia ze jezeli lekarz mowi ze 2 tygodnie badz miesiac badz 10 dni nie wolno wspolzyc, to ktos kto nie mial wczesniej pojecia o wymrazaniach nadzerkach UFA temu lekarzowi (choc nie powinien) wiec nie pisz, ze to wina facetow, czy nasza wlasna. Ja trafilam na to forum dopiero po krioterapi, po miesiacu. Mi powiedzial ze 10 dni mi nie wolno wspolzyc, a woda przestala leciec po 10 dniach i tak stwierdzilismy jednak ze poczekamy miesiac. Nie kazdy ma szczescie trafic na 100% lekarza ktory naprawde ma pojecie co chce zrobic!

Gość pk--
hej dziewczyny :) wybaczcie, ze wpadam do was z informacjami, ale w mediach jakas dziwna blokada spotyka Partie Kobiet, a chcialabym zeby kazda kobieta miala szanse pelnego wyboru- nie tylko PIS,PO, SLD czy LIS. Zastanowcie sie wiec, czy reprezentuje ona wasze intersy- w koncu kobiety stanowia 53 procent naszego spoleczenstwa! :D oto postulaty - PK domaga sie: -opieki medycznej nad kobietami (zwłaszcza w okresie ciąży, porodu, badań okresowych) -przywrócenie funduszu alimentacyjnego -przyznanie nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie dziecka w ubogich rodzinach -zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych wyrównanie płac z mężczyznami -zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet, gwałtu czy zmuszania do prostytucji -realna polityka prorodzinna -opieka nad samotnymi matkami -edukacja seksualna -refundacja środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny Politycy zmieniają się, odchodzą z rządu, a kwestia polepszenia warunków życia kobiet i ich praw zostaje niezmieniona. Dlatego uważam, że kobiety powinny założyć własną partię, bez względu na to czy mają lewicowe czy prawicowe poglądy. Kobiety, które są aktualnie w parlamencie nie reprezentują wystarczająco naszych interesów. Tkwiąc w sporach ideologicznych nie załatwimy nawet tego minimum spraw dotyczących nas wszystkich i najbardziej bezbronnych - dzieci. http://partiakobiet.org.pl pozdrawiam

Gość zrezygnowana Ania
Czytajac to wszystko sama juz nie wiem co byloby dla mnie najlepsze.. Mam dopiero 23 lata a ta uporczywa nadzerka przewlekle meczy mnie od 4 lat! Zaczelo sie od chodzenia na basen i dlugiego pobytu w innym miescie poza domem .Mam jej straszliwie dosc.. noi lekarzy, do ktorych chodze prywatnie. Ile ja juz wydalam kasy na te globulki i inne specyfiki do tego przeznaczone? To wszystko pomaga ale chwilowo.Nawet bielizne piore recznie bo proszek wywoluje u mnie swiąd, kapie sie tylko pod prysznicem i nie mam przekonania usiasc na sedes, az tak boje sie tych zarazkow zeby mi sie cos gorszego nie przyplątało. Wiem ze to wszystko wyglada jak jakas obsesja na punkcie swojej pieknej, ale coz ja mam zrobic? Zyc normalnie? Nie zabardzo.Uprawiac stosunek z swoim ukochanym..hm.. owszem, ale niedlugo bo boli, szczypie i jeszcze krew sie nieraz poleje zanim choc jedno z dwojga dojdzie.. W ciagu tych dlugich lat odwiedzilam ok 8 ginekologowi dopiero po tym dlugim czasie wybralam sie do kliniki ponad 70km od mojego miasta. Tam lekarka na pierwszy rzut okiem przepisala mi Albothyl na 2tyg. i kazala wrocic za miesiac na zamrazanie. Mam obawe przed tym, poniewaz nie chcialabym, aby po tym zabieguvokazalo sie ze zmiany jakie zajda w leczonym miejscu beda mialy wiekszy wplyw na moje pozycie seksualne i doznania, oraz przyszla ciaze i porod. . Bo z tego co ktoras z dziewczyn tutaj napisala miala problemy z rozwarciem szyjki macicy przy porodzie a innej zaczela sie skracac podczas ciazy. Czyli wychodzi na to ze SZYJKA MACICY po KRIOTERAPII jest NIEELASTYCZNA ? albo ja zle czytam i mam metlik w glowie. Tyle mam zbieznych informacji na ten temat ze bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos mi rozjasnil wszystko co mnie dreczy. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich noi zdrowia oczywiscie...

Gość klapuszek
Mam problem jestem obecnie w stanach zjednoczonych i cholera jakies 2 miesiace temu zamrazalam nadzerke...po pierwszym stosunku (po 6 tyg) zaczela mi leciec krew nie wiem co mam z tym zrobic nie moge isc do ginekologa bo jestem w stanch zjednoczonych i tu wizyta kosztuje jakies 300 dolcow...hmm wiec moze ktos mi powie co jest grane i zatrzyma moje czarno widztwo:)prosze bo jestem tylko kobieta i mam ochote na seks ale cholera za bardzo sie boje ze cos sobie uszkodze...prosze o rade:)buzka dla wszytskich

Nio ja mam podobny problem bo mnie jednorazowa wizyta kosztuje w przedziale 90-150 eur :) zelezy co mi zrobi... No ale jak bylam z tym krwawieniem, to powiedzial ze po krioterami naczynka sa nie chronione i kazdy stosunek powodowal obtarcia, czy pekniacia kilku i stad ta krew. Dostalam albothyl i przestalo, ale za to teraz mam ot tak sobie plamienia. Aha i jak czytalam o albothylu na innym forum to prawie wszytkie dziewczyny dostaly cos na uzupelnienie flory bakteryjnej.... ja nie i mnie to wystraszylko gdyz po tym ponoc jestem wyjalowiona... WIEC jakby co pytajcie Gienia bo jesli to prawda musi wam cos dac.

Gość masareka
No to powodzenia zycze :) Albothyl swietna sprawa tym bardzej ze masz lactovaginal :) bedzie dobrze :) Ja coraz bardziej ciekawa jestem co tam u mnie w srodku piszczy bo kurcze lekarz sie wakacjuje i nei moge isc. Ps. Anecia mowil Ci cos lekarz, ze podczas brania lactovaginalu nie wolno wspolzyc?

Gość trishka
Witam dziewczyny,już kiedyś się wypowiadałam w tym poście,w końcu nadszedł czas pójścia na krioteriapie!!zawsze przeszkadzało mi a to plamienie od tabletek anty.(rzuciłam) a to jakaś infekcja i branie leków ale w końcu umówiłam się z lekarzem na ten piątek na wymrażanie,jestem szczęśliwa bo mam nadzieję, że w dniu usunięcia tego cholerstwa skończą się moje kłopoty,boleści,infekcje,mam już tego serdecznie dosyć,od dwóch lat mam non stop jakieś stany zapalne,może ze 3 razy miałam drożdżyce ale sie wyleczyłam ale za to pieczenie nie przechodzi,no i upławy,raz wodniste białe,a czasem aż żółte...robie sobie badania,chodzę po ginekologach(byłam już u pięciu) i nikt nie potrafił mi pomóc,w końcu dowiedziałam się od znajomej o lekarzu, który usuwa nadżerki metodą krioterapii,od razu do niego pobiegłam,powiedziałam w czym tkwi problem i od razu powiedział, że moje dolegliwości są związane z nadżerką i choć jest mała i niegrozna to jednak jest to ranka i jest atakowana przez bakterie i grzyby,wywołuje stany zapalne i choć jest niewyczuwalna to da się ją wyczuć właśnie poprzez załapaną infekcję,pieczenie i upławy...tak więc jadę na zabieg i nic mnie więcej nie obchodzi,niektóre z Was mówią, że lekarze chcą sobie tylko zarobić i usuwają nam bez sensu nadżerki(może i jeden gdzie niegdzie się taki znajdzie ale bez przesady,nie wszyscy),oni robią to dla naszego dobra bo jak każda chyba z nas wie nadżerka jest uważana za stan przednowotworowy i nieleczona i niekontrolowana może obudzić w nas raka więc jak ktoś chce to niech nie usuwa ale niech nie namawia do tego innych bo jeśli ktoś z powodu nadżerki cierpi to czemu miałby jej nie usuwać prawda?zrezygnowana Aniu-->też mam takie problemy jak Ty,jestem z moim facetem 4 lata,bardzo się kochamy i nie możemy sobie pozwolić na zbyt długie rozkosze bo zaraz mnie piecze,szczypie i boli!moim zdaniem nie powinnaś się nad czym zastanawiać tylko posłuchać swojej ginekolog i usunąć to cholerstwo jak najszybciej możesz...to nie są żarty a już napewno to nie jest miłe jak np w moim przypadku piecze cie tak jakby ci ktoś zapalniczkę przystawił...troszkę się rozpisałam;) ale mam nadzieję, że ta, która się zastanawiała podejmie słuszną decyzję...to już nie mój interes,ja zrobię ze swoją nadżerką to, co już dawno powinnam zrobić czyli usunać ją!!!pozdrawiam,trzymajcie sie cieplutko i oczywiście wracajcie do zdrowia!