Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość beat
miałam napisać, jak wrażenie po wizycie kontrolnej, więc piszę... nic nie pomogło, upławy te same, w środku wszytsko tak samo. wyników badań mi nie podała. przepisała jakieś antybiotyki, globulki dopochwoowe: rano, wieczorem, w trakcie jedzenia, po jedzeniu, przed miesiączką, po miesiączce. obawiam, że ta moja pipa jest tak samo biegła w tym temacie jak ja:| ale nic to, biorę te leki, zobaczymy. ona_może_on ja miałam toto za darmochę, na NFZ. zapytaj. nawet jeśli ginekolog prywatny powinien skierować Cię na zabieg refundowany, jesli sobie tego zażyczysz. znaczy ja nie wiem. strzelam tylko a jesli nie masz pewności spróbuj u innego lekarza, nic Ci nie szkodzi, a pewność większa

tez mam nadżerkę, w poniedziałek mam umówioną wizytę na jej usuwanie nie wiem jaką metodą będzie ona usuwana....wiem tylko, że jest duża a ja nie rodziłam. I mój ginekolog i ten ze szpitala zadawali pytanie o porody, więc przy wibieraniu metody leczenia chyba wezmą to pod uwagę :O dziś lub jutroma byc wynik cytologii (przed leczeniem stanów zapalnych był 3 stopień) i zależnie od tego wyniku lekarz zdecyduje co z tym zrobić ....wypalać? wymrażać? przyznam się, że się boję :(

zabieg mam mieć refundowany przez NFZ mimo, że będzie wykonywany w prywatnej klinice, bo lekarz, który dał mi skierowanie ma podpisany kontrakt z NFZ

Gość beat
biało-czarna, nie bój się. to naprawdę nie jest takie straszne jak się o tym myśli. ja też się strasznie bałam, i na nic się to nie zdało. ból jak przy zwykłej wizycie. trochę dyskomfortu, kiedy leżysz z rozwalonymi po bokach nogami, ale całość trwa dosłownie parę minut. no..ale to wymrażanie, o wypalance się nie wypowiadam:) pozdrawiam

Witam! jestem już po zabiegu ...miałam tzw. wypalankę. Lekarz mi ją zrobił mimo iż jeszcze nie rodziłam ...teraz się martwię, czy nie będę miała z tym problemów :O tyle się o tym naczytałam i mam przekonanie że wymrażanie byłoby dużo lepsze... a co do tej metody: nie było to jakoś specjalnie bolesne, aczkolwiek i niezbyt przyjemne, czułam swąd palonego ciała, zabieg był może pół godziny temu, trwał ok 10 minut, czuję się oki, za dwa tyg ma być wynik badania histopatologicznego, i wizyta kontrolna. Okres gojenia 6 tyg i tyle mam nie uprawiać seksu. Pozdrawiam

Gość sm
nie czytałam wszystkich odpowiedzi ale chciałam nawiązać do wymrażania, to miałam ten zabieg i mnie nic nie bolało ogólnie nawet nic nie czułam.. jedynie co jest nieprzyjemne to upławy które występują około tygodnia po zabiegu.. ponieważ są bardzo wodniste i obfite.. ale tak to polecam zabieg.

Gość antares
ja miałam zamrażaną nadżerke dzisiaj:) Dziewczyny to naprawde nic nie boli. zabieg trwa ok 10 minut - potem jedynie było mi bardzo gorąco - a tak to w porządku. Dodam, że lekarz stwierdził u mnie nadżerkę wielkości monety 20 groszowej, mam 29 lat i urodziłąm 2 dzieci. Pozdrawiam i odwagi:)

Gość Ala 27
Niech sobie Anetcia przeczyta artykuł o nadżerce ze strony http://www.kolposkopia.com/index.php/Dowiedz_sie_wiecej/393/ i pomyśli. Może ten zabieg to początek raka? Gratuluję zaj^^*bistego lekarza - "przez tydzien niedzwigac,niecwiczyc bardzo intensywnie,podmywac sie tylko woda,i brac szybki prysznic zeby nie siedziec w wannie 2h.I najlepiej po zabiegu zeby odpoczywac do konca dnia" - co za głupoty!!! A jesli chodzi o pieniądze, to nie ma bezpłatnych zabiegów krioteerapii i innych wypalanek. Jeżeli lekarz czy placówka ma kontrakt z NFZ, to za kazdy taki zabieg płaci właśnie NFZ. Lekarzowi jest wszystko jedno od kogo dostanie pieniądze, czy od naiwnych dziewczyn czy od funduszu, ważne żeby robił jak najwięcej zabiegów wtedy wyjdzie na swoje. Nie bądźcie głupie dziewczyny, proście o wykonanie kolposkopii lub skierowanie na kolposkopię przed takimi zabiegami.

Witam dziewczyny dzisiaj miałam zabieg mrożenia nadrzerki i szczeże mówiąc bałam się go że nie wiem bo niektóre z was pisały o zawrotach głowy,omdleniach,uderzeniach gorąca także naczytałam się i z wielkim strachem pojechałamm na ten zabieg który okazał się bezbolesny wogóle nic nie czułam trwało to 10 min a potem normalnie wstałam bez żadnych objawów .Może dlatego że każdy organizm jest inny albo różnicą jest to że niektóre z was robią toprywatnie a nie które w szpitalu a tam wiemy jakie jest podejście do pacjęta .Ja robiłam zabieg w warszawie na krakowskim przedmieściu i naprawdę wszystko delikatnie i z wyrozumiałością i jestem bardzo zadowolona ,100% bez bólu

Gość ASSAN 76
Witam Was wszystkie zainteresowane tym tematem dziewczęta... wczoraj miałam tzw,wypalankę ,to był mój drugi raz ,pierwszy w wieku 19 lat kilka lat przed ciążą .Czy bolało?tak trochę, taki rwący ból w dole brzucha,zabieg trwał ok.15 minut i kosztował w prywatnym gabinecie w Sosnowcu 150 pln.Teraz 6tygodniowy okres abstynencji sexualnej i zakaz kąpieli w wannie ,tylko prysznic.Za kilka tygodni do kontroli ,a cytologię miałam robioną w grudniu i wyszła ok ,wynik obowiązuje 12 miesięcy.

Gość Kosalka 77
Witam, czytając odpowiedzi można sie niźle nakręcić aż ja zaczęłam się bać a już jestem po zabiegu wypalania... pare lat temu przed zajściem w ciąże. Rok temu rodziłam i jakieś pół roku temu dowiedziałam sie, że mam znowu nadżerkę-podobno często tak bywa po porodzie. Moja Pani dr leczyła mi stany zapalne globulkami, było lepiej bo upławy były mniejsze ale niestety zawsze po okresie wracały no i znowu globulki.... szczerze mówiąć to już mam ich dość. jak by tego było mało zrobiłam posiew pochwy i okazało sie że jakiś paciorkowiec sie przyplątał- no i antybiotyk. na wizycie kontrolnej Pani dr powiedziała że leczy się nadżerka, że już lepiej wygląda i zarasta nowym nabłonkiem, troche sie uspokoiłam. Niestety znowu po miesiączce miałam upławy, z braku mojej Pani dr poszłam do innego lekarza, który mnie nieźle nastraszył. Dostałam gynalgin i jakieś tabletki doustne (trzeba zjeść 4 naraz). Lekarz powiedział że mam prawie całą szyjke macicy pokrytą nadżerką i że towarzyszy jej stan zapalny, że trzeba ją usunąć... za 2 tygodnie mam iść do kontroli jak tam stan zapalny.. Po pierwszym wypalaniu nie mam zbyt miłych wspomnień...troche bolało ale długo jeszcze po tym zabiegu jak miało dojść do stosunku to mi sie tam wszystko zaciskało, boje sie że i tym razem tak będzie. Niestety wiem również, że po zabiegu wreszcie skończą sie moje upławy i infekcje, które mnie doprowadzają do szału. Czekam teraz na powrót mojej Pani dr i umówie się na usunięcie tego świństwa. Jest wiele opini na ten temat, każdy lekarz mówi co innego, ja czuje że coś jest nie tak i wole sie tego pozbyć i mieć proble z głowy.

Gość 18-latka z małą zołzą
Witam Mam 18 lat i moja pani gin wykryła u mnei nadżerke którą będe miała wypalaną na początku lipca. Poczytałam toche tego co tu pisałyście i przyznam się, że troche mnie to zmartwiło. Czy to prawda ze nie powinno się mieć wypalanej nadżerki zanim się nie urodzi dzieci? Można mieć jakieś później problemy z tym? U mnie w Warszawie taki zabieg prywatnie oczywiście kosztuje 400 zł. Pomóżcie mi troche w znalezieniu odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam

Lepiej idznamrożenie to jest podobno lepsze dla tych które nie rodziły i przedewszystkim nie boli a wypalanie podobno boli jak cholera ja nie dawno miałam mrożoną nadrzerkę mi gin powiedział że po wypalaniu szyjka twardnieje i dlatego są póżniej problemy

Gość Askim
Witam, Mam 29 lat i ostatnio zauważyłam, że mam krwawienia podczas stosunku, bardzo mnie o i mojego chłopaka wystraszyło. Ok mies temu byłam na kontrolnej wizycie u gina, Pani dr w trakcie badania stwierdziła, że mam małą nadżerkę, psiknęła na nią jakimś płynem i pobrała cytologie. Odebrłam wyniki, okazało się, że ma II grupę. Najdziwniejsze jest to, że Pani dr nie powiedziała mi co dalej a o nadżerce kazała poczytać w internecie :(. A jak spytałam czy może powinam zrobić USG (nigdy nie robiłam) to powiedziała mi, że nie ma takiej potrzeby. Od jakiego czasu staramy się z chłopakiem o dzidziusia ale bez powodzenia. Zaczynam się martwic. Co mam robić? Zmienieć lekarza?? (Byłam w w-wie w lux medzie)

Gość byłam już tu
Hejka ;) ja miałam wypalanie - mimo iż nie rodziłam jeszcze, ufam, że mój lekarz wybrał dla mnie najlepsze rozwązanie. Przed zabiegiem miałam robioną kolposklopię dwukrotnie.... zabieg nie był bolesny ....no może trochę nieprzyjemny :O upławy spore na początku potem kilka dni krwawiłam....a teraz 6 tyg po zabiegu upławy są umiarkowane, ale są. Jak długo po wypalaniu miałyście upławy???? boję się, że nie goi się tak jak powinno :O boję się że wciąż mam stan zapalny :O niedługo wizyta u gina ....zobaczymy co tam się dzieje? :O

Gość jaa20
Współżyłam w piąty dzień po krioterapii.. w jaki sposób może mi to zaszkodzić? prosze o pomoc:(

A bolało cię bo ja też jestem po mrożeniu już 4 tygodnie i boję się tego pierwszego razu jeszcze mam 2 tygodnie .Jak byłam na kontroli po 10 dniach z mężem to gin powiedział mu że nie można współżyc bo by mi zrobił krzywdę że tam jest rana dlategon się pytam czy cię nie bolało

Gość jaa20
wogóle mnie nie bolało.. mi lekarz powiedział ze miesiąc mam nie współżyć no ale poniosło i teraz się martwie jak to mogło mi zaszkodzić..:(

Chyba masz kontrol po zabiegu to ci powie ale jak nie bolało i dobrze się czujesz to powinno byc dobrze ja się boję

hej dziewczyny:)naczytalam sie waszych wypowiedzi i goraco mi sie robi na sama mysl o jakims zabiegu:-/dzisiaj mialam cytologie ale moja nadzerka jest ponoc duza jak na moj wiek bo mam 20 lat i boje sie troche co bedzie dalej...moja gin powiedziala ze wymrazania nie robi bo jej sie nie oplaca a jedynie wypalanke (za 150zl) ale po tym co sie wszedzie naczytalam to chyba zdecyduje sie na wymrazanie gdzie indziej,podobno to lepsze dla nierodzacych jeszcze:)a slyszalyscie ze wspolzycie powieksza nadzerke??

Gość magda_r
Witam, mam do Was pytanie. Czy lekarz może mi usunąć nadżerkę pomimo tego iż mam stan zapalny? Ostatnio miałam stan zapalny, wyleczyłam go. Zrobiłam cytologię, wyszła dobrze, umówiłam się z lekarzem na zabieg i teraz widzę, że znów zapalenie wróciło. I co teraz? Znów będę musiała ją leczyć i robić cytologię? Przecież zanim znów się umówię na zabieg to zapalenie znów powróci. Mam już tego dość, leczę się od lutego i mi się płakać chce! :( I mam takie pytanie jeszcze. Nie rodziłam i lekarz chce mi ją usunąć kwasem jakimś tam, czy ta metoda jest skuteczna? I czy ktoś usuwał może nadżerkę laserem, a jeśli tak to jak wrażenia i jakie skutki? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. Liczę na Waszą pomoc.

Gość huherko-niunia
czesc kobiety jutro mam zabieg krioterapii i jestem mega przerazona mam pytanie cz zaraz po zabiegu moge uczestniczyc w pogrzebie? pytam bo nie wiem czy zaraz po zabiegu musze lezec?bardzo prosze o szybka odp. bo to dla mnie bardzo wazne.z gory dziekuje:)

Gość ja mam teraz
przerabane zrobił mi doktor D. nadzerke i od tej pory, pół roku juz mecze sie z infekcjami pochwy ,mało tego moja szyjka macicy - tak stwierdził drugi ginekolog jest dziwna.I oto efekt mojego wyleczenia przez doktora D.

Gość nera887
mam .Pytanie dlaczego tak mnie wszystko boli po krioterapi,miałam robiony w17 07 2007 .i kiedy można wsłpożyć.pa

Gość Nastolatka18
Hej dziewczyny;) Mam prawie 18 lat i podejrzenie nadżerki:( Biore od 30 maja Diane 35 na cerę, nie współżyłam jeszcze... Czy jak ma się nadżęrkę można stosować tabsy?? Jak ja się leczy?? Kurde chciałam niedługo zacząć wspłżyć ale podobno nie można jak ma się nadżerkę:(:( Ehhh poczekam sobie chyba jeszcze

Gość Nastolatka18
Aaaa i matrwią mnie upławy i boli mnie czasem tak w środku:( To chyba przez tą nadżerkę ehhh niedługo idę się przebadać i dowiedzieć czy mam ją czy to coś innego... Ehhh masakra:(:(:(

ja miałam zamrażanie 6 lat temu jestem b.zadowolona nic mnie nie bolało miałam tylko płukanke z tantum rosa do dnia dzisiejszego nadżerka nie odnowiła sie ja dla mnie ta metoda jest super, odradzam tylko dziewczynom które w ciągu 2 lat planuja dziecko bo nadżerka sie odnowi

Gość smutna i złaaa
Minęły dwa lata od wymrożenia mojej nadżerki, poszłam na wizytę i co mi powiedziała pani doktor? że ten ktos kto mi wymrażał nadżerke nie zrobił tego najlepiej. Jestem załamana, mam duże upławy, krwawienia kontaktowe, wystąpiło nawet przy pobieraniu wymazu cytologii.Nie dość, że zapłaciłam za zabieg 350 zł to jeszce jest źle. Czekam na wynik cytologii. :( i JAK TU UFAć LEKARZOM??

Gość smutna i złaaa
a dodam, ze przed wymrazaniem nie miałam przykrych objawów tylko usłyszałam, że mam dużą nadżerkę i powinnam ją leczyć i poszłam do podobno "świetnego" lekarza na zabieg :(

Gość aerilen
no pieknie, mi lekarz nie powiedzial ani slowa o zakazie kapieli w wannie czy zakazie współżycia! i za zabieg placilam 450 zl!!! nie mowil tez nic o tym, ze ryzyko wystapienia infekcji po krioterapii jest tak wysokie. A powiedzcie mi czy to prawda, ze trzeba pozniej poprawiac i czy trzeba placic znowu jak za kolejny zabieg? No i jak jest pozniej z uzywaniem tamponow? Pozdrawiam