Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3-latka

Przedszkole w Łodzi

Polecane posty

Gość mama 3-latka

Witajcie....jestem coraz bardziej niezadowolona z opiekunki mojego syna. Bierze pieniadze, prawie nic nie robi i jeszcze marudzi. Muszę przez wakacje znaleźć małemu miejsce w dobrym przedszkolu, bo nie wytrzymam z nia kolejnych kilka miesięcy.Jesli jest na forum ktoś kto może mi pomóc w poszukiwaniu, ewentualnie udzielić rady jak to zacząc załatwiać skoro termin zapisów do przedszkoli dawno już mina proszę pomóżcie.

Gość kleinee
moze poszukaj w prywatnym przedszkolu, ceny nie roznia sie od panstwowych zbyt wiele, lecz wez tez pod uwagę ze w lecie przedszkola są zamkniete, ja mam systuacje odwrotna , zrezydnowalam z przedszkola na rzecz niani i to nie byl dobry wybow

Gość mama 3-latka
A no właśnie...ja wiem, że latem nic z tego nie będzie. ale od jesieni koniecznie muszę coś znaleźć. Prywatne u nas na osiedlu kosztuje ponad 500 zł za miesiąc...to pół mojej pensji...trochę dużo :(

Gość kleinee
w takim razie po prostu pojdz do najblizeszego przedszkola i wpisz dziecko na rezerwowa liste , zawsze jest tak ze we wrzesniu rezygnuje kilka mam bo dzieci chorują a zdarza sie tak ze poprostu nie przychodza we wrzesniu z powodu np przeprowadzki i wtedy sa wolne miejsca i mozna sie dostac bez problemu, gdzie mieszkasz w lodzi? jaka dzilnica?

Gość mama 3-latka
Górna....przeszkoli u nas w okolicy dużo, ale nie mam znajomych z małymi dziećmi i nie wiem w związku z tym które wybrać.

Gość kleinee
niestety nie znam tamtej dzielnicy takze nie wiele ci pomoge , a moge zapytać ile placisz swojej niani?

Gość mama 3-latka
500 miesięcznie...ale już nie wydalamy finansowo, gdybysmy jeszcze byli zadowoleni to może bym to przełknęła...ale nie jesteśmy, więc to dla nas bardzo dużo...

Gość kleinee
ja tez tyle place mojej, jest 1 miesiac bo są wakacje i przedszkola w poblizu byly zamkniete, lecz rowniez nie jestem zadowlolona, tez bym powiedziala ze niewiele robi, i jesli dokladnie jej wszyskiego!!!!! nie " wymaluję " na kartce papieru to po prostu nie daje rady

Gość mama 3-latka
hahaha...zupełnie jak u nas....jak synek był malutki, nie był " samobieżny" i więcej spał to jeszcze jakoś dawała radę ...choć bałagan robiła zawsze. Ale teraz jak już mały szaleje całe dnie, to w domu sajgon, on brudny, nic nie zrobione na czas np. podanie przygotowanego obiadu, położenie spać....Eeee... szkoda gadać :(

Gość kleinee
niestety u mnie podobnie, a najbardziej mnie wkurza balagan w domu, po prostu trafia mnie jak wracam z pracy i wiem ze nastepne co bede robic po jej wyjsciu to sprzatanie! przejdz sie po osiedlu i napewno znajdziesz od wrzesnia przedszkole

Gość gość
Hej dziewczyny, czy ktoras może mi polecić aktualnie jakieś dobre przedszkole w Łodzi? chciałabym coś sprawdzonego dla córci, interesuja mnie głownie publiczne ale prywatne tez rozwaze

Gość gość
Moje dzieci chodza do przedszkola prywatnego - Albercik. Moożesz sobie dokładnie ofertę sprawdzić tutaj - http://przedszkolealbercik.com.pl/ Ale ja jestem bardzo zadowolona, czesne to raptem 350zł a mega dużo fajnych zajęć, fajna kadra. Mam pewność że dzieci pod dobrą opieką są