Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uczciwa Forumianka

UWAŻAJCIE NA OSZUSTKĘ

Polecane posty

Gość Weronka78
Wyłudzenie kilku ciuszków na pewno jest przestępstwem wymienionym w kodeksie karnym, jednak z uwagi na niską wartość przedmiotu przestępstwa i tak zostaloby umorzone przez prokuraturę. Tu nie chodzi przecież o stronę karną, tylko MORALNĄ panie ciekawy 007. Nie wszystkie czyny ludzkie są karalne, choć niektóre są bardzo niemoralne. Uważam, że to bardzo nieuczciwe podawać się za kogoś, kim się nie jest, czyli za osobą potrzebującą dla siebie pomocy. Jest wiele ubogich kobiet, które choć same nie mają wiele podzielą się z innymi... A prawda jest taka, że potrzebujących jest bardzo wiele. Nie doranbiajmy ideologii do zwykłego oszustwa. Kłamstwo jest zawsze złem i to nie ulega kwestii drogi ciekawy 007, a taki relatywizm moralny jaki reprezentujesz, to jest dopiero ciekawostka. Nadawałbyś się na adwokata diabła he he. Pogratulować podejścia.

Gość Weronka78
Zapomniałam jeszcze dodać, że to nieprawda, że na jedno wychodzi, czy ktoś da biednemu, czy wyłdzaczce, bo te osoby, które dają, pozbawia się realnej możliwości wyboru. Być może same chciałyby te ciuszki sprzedać lub dac komuś, kogo lubią albo kto jest bardzo biedny. A zarabianie pieniędzy na fałszowaniu prawdy jeszcze nikomu na dobre nie wyszło i tej pani również nie wyjdzie...

Gość marynika
acha przeczytalam caly watek z linka i jestem zbulwersowana bezczelnoscia tejze...

Gość ula strosta
no to nie jest ok, to naciąganie, ona na tym zarabia, a osoby które jej te rzeczy wysłały, chciały pomoc jej dziecku. Jej działąnie jest bardzo szkodliwe społecznie, bo wzbudza n a przyszłośc w ludziach niufnosc, moze tak sie zdarzyc, ze przez to zdarzenie nie pomoga komus naprawde potrzebującemu, bo beda w kolejnej potrzebującej widziec oszusta. pręgierz

Gość to okropne
Moment, autorka podała jakies dwa linki, które nie dzialają i zaraz wszyscy to podchwycili. A skąd wiecie, że to prawda? Pójdziecie do tego sklepiku i narobicie nieprzyjemności niewinnej osobie. Nie mówię, że taka sytuacja nie mogła mieć miejsca, ale warto zachować troche rozwagi. Możecie skrzywdzić niewinną osobę.

Gość ehhhh..
podnosze bo warto

Oxoden zgadzam się z tobą. Teraz nawet jeśli ktoś będzie potrzebujący to zostanie totalnie olany. Jeśli ktoś z Was potrzebuje pomocy to może się zgłosić do poradni ginekologicznej. Często położne zajmują się zbiórką odzieży dla potrzebujacych.

a mi pomogło duzo ludzi nawet kilka z forów, ale w zyciu nie przyszło mi do głowy by to sprzedac :o, sag granice ludzkiej uczciwosci i takich rzeczy sie poprostu NIE ROBI !! przy okazji dziekuje wszystkim za dobre serce ❤️👄 rzczy naprawde sie przydały i nadal sa w stałym uzytku, a iektóre oddałam mojej kolezance której tez sie noga powineła i nie stac ich na wysztko, a ciuszki były slicze i wszystko inne tez, ale zeby sprzedawac ludzkie dobre serce ......? szczyt chamstwa, nie wyobrazam sobie pozdrawiam

Gość zrobic jej pałowanie
no to ladne kwiatki, niech teraz ktoś przyjdzie nieznajomy o pomoc. Wyleci z drzwiami. Nikt nie będzie robil ze mnie idiotki, sprzedawać to i ja umie

DO CIEKAWY 007: A może TY jesteś tą Edzią?? Bo tak ją bronisz... ja też jestem zdania że jest to oszustwo...Ciuchy miały być dla biednych i to za darmo a nie za pół darmo...Jak byś chciał wiedzieć to wśród biednych są osoby których nie stać nawet na ciuchy w sklapach z odzieżą używaną...