Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jo989

W którym tygodniu ginekolog najwcześniej może usłyszeć tętno płodu?

Polecane posty

Gość jo989

Jestem w 18 tygodniu. Byłam wczoraj u g, badała mnie aparatem do słuchania tętna płodu i nic nie usłyszała. Później mnie uspokoiła, że to w sumie jeszcze za wcześnie i , że aparat jest dosyć stary. Ja jednak strasznie się tym przejmuję, ciągle o tym myślę.

nie przejmuj się! Często to faktycznie wina aparatu, a i dziecko może się tak obrócić, że trudno znaleźć jego tętno. W tym okresie powinno je już słychać, ale i u mnie w tym samym okresie położna musiała szukać z 5 minut, zanim nakryła małego wiercipiętę :-) Często też nakłada się na to twoje własne tętno - głośniejsze. Wg. mądrych książek tętno można też usłyszeć przez zwykły stetoskop, jeśli ma się szczęście. Próbowałam i ...nic! Może jak dzidziuś będzie większy, będzie łatwiej, bo będzie bliżej powierzchni, że tak to określę. Jeżeli lekarz teraz Cię uspokaja - posłuchaj i nie przejmuj się niepotrzebnie!

Gość jo989
bardzo dziękuję Ruminko za odpowiedź

Gość ciąża
w połowie ciąży

Gość Kochana ....
nie rozumiem, byłaś u lekarza i nie zadałaś takiego prostego pytania, przecież ginekolog od tego jest, żeby tobie wytłumaczył to czego nie wiesz i nie rozumiesz. Dawniej nie było żadnych aparatów i położna badała tętno słuchawkami lekarskimi ... więc nie wiem co to za lekarz?????????? Następnym razem przyciśni go go muru ... nie krępuj się , pozdrawiam i życzę tobie cudownedo zdrowego dzidziusia :-D

Gość gość
W 5