Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama i tata

bezsennosc malucha

Polecane posty

Gość mama i tata

Mamy osmiomiesiecznego synka...dziecko zdrowe i wesole, jedyny problem polaga na tym ze jeszce ani jednej nocyw swoim zyciu nie przespalo. za niedlugo bedzie 9 miesiecy a on sie budzi w nocy anwet co godzine z krzykiem i chce sie przytulic, wziasc na rece...powoli tracimy siły i cierpliwosc dla naszego malucha.. nie wiemy co zrobic z tym jetgo snem.. moze ktos miał taki problem??

Gość mama i tata
powaznie nikt nie ma takiego problemu??

Gość mam to samo
ja mam tez nmam 8 miesieczna core idzie spac o 24,00 a potem pobudka co 2 godziny szok razno o 7 pobudka w dzien 2 razy spi po 20 minut tez nie daje rady

ja sypiam z mala w lozku, zasypia tez kolo polnocy, wstaje o 10, ale z rana zapycham ja piersia:P jak ja zostawiam w wozeczku czy llozeczku tez mam nieprzespana noc, dlatego ja rozpuszczam:) to chyba jedyna rada, musicie wybrac, maz albo sen. ja jakos to godze;) w ciagu dnia tez nie za bzrdzo chce sypiac, ale z przerwami ze 2h by sie zebraly. a jak jestescie na spacerku to nie przysypiaja? ja tylko nie wiem czym mam ja zajac w ciagu dnia, brak juz mi pomyslow, tarzamy sie po lozku, ucze ja mowic rozne sylaby, pokazuje gdzie co jest, opowiadam rozne rzeczy, bawimy sie jej zabawkami, ale to jest strasznie meczace, nie moge nic zrobic w domu, glodna chodze:( a ona ciagle \"mama!!!\" i w ryk:( tez 8 miechow juz to mam:( pozdrawiam:)

Gość mama i tata
no nas zmaluch spi z nami juz od ho ho....ale spac nie chce, no dzisiaj nawet 3 godzin w nocy nie spalam bo maly przez sen plakal.... gdybym ja wiedziala co mu jest....wyglada to tak ze on boi sie zasnac... walczy ze snem jak tylko moze, a przez sen placze, budzi sie....jest w stanie go obudzic szelest kartek gdy czytam ksiazke... nie wiem co robic

a na samym poczatku staraliscie sie byc jak najciszej? albo moze zostawiliscie go kiedys samego? nic ci w takim razie nie pomoge:( pogadaj z pediatra. moja mala zasypia przy przyslowiowym stukocie garow, ale my od poczatku przy niej halasujemy, gadamy, muzyki sluchamy, moze jakas herbatka na uspokojenie by wam pomogla. ja rozpuszczalam mala od poczatku, ciagle raczki, spanie przy mamie i teraz mam troche spokoju, ponoc dzieki temu wie, ze zawsze moze na mame liczyc i nie jest to jej tak bardzo potrzebne. zwykle spedza pol nocy w wozeczku, a reszte z nami. moze prowadzicie stresujace zycie? oboje pracujecie? ja tam w nocy spie z piersiami w pogotowiu i mala sama je znajduje jak ma ochote:)

popieram poprzedniczke,najlepiej od poczatku \"halasowac\" przy maluchu.z tym,ze my halasowalismy w ciagu dnia,ale po kapieli i wsadzeniu do lozeczka(w ktorym mala spi cala noc,ew.nad ranem ja biore jak chce jeszcze ja sklonic do spania dluzszego) w pokoju jest czarno i cicho.ona wtedy wie po prostu,ze to noc i nauczyla sie juz,ze nikt wtedy nie przyjdzie i nic ciekawego sie nie dzieje.a w ciagu dnia tez ja \"rozpuszczam\":-D.praktycznie caly czas ja nosze,trzymam na kolanach.jak chce cos zrobic to ona siedzi w wozku i musze do niej gadac:-D ale to co.ja to uwielbiam!

Napiszcie jak wasze dziecko śpi w ciągu dnia w jakich godzinach i ile przesypia . Sama mam troje dzieci i nigdy nie było problemu ze spaniem .Może będe mogła coś poradzić.

A co powiesz na muzykę relaksacyjną? Moim zdaniem jest bardzo pomocna przy zasypianiu dzieci! Sama testowałam. Kupiłam płytę z kołysankami i spokojną muzyką. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.