Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotkaaaaaaa

przesunac okres

Polecane posty

Gość migotkaaaaaaa

okres wypada mi akurat w drugim dniu wyjazdu dlatego nie bede przerywac brania tabletek lekarz powiedzial ze moge ale nie dopytalam sie go o jednaa rzecz jezeli to opakowanie przyjmuje o 16 kazda tabletke to czy jak zaczne to nastepne ,bez 7-dnioewj przerwy,moge tabletki brac np o 10???bo o tej 16 to pewnie na plazy juz bed sie smazyc i moglabym zapomniec:(

Gość lalaaaaa22
no jak to jest ?chetnie sie dowiem:))0piszcie

Gość migotkaaaaaaaaaa
no pmozcie mi!!!!!!!!!!1111111

Gość a ja też
mam pytanie mianowicie, biorę Novynette, teraz drugie opakowanie bez przerwy, bo własnie mi się skończyło, a jutro wyjeżdżam (i dostałabym krwawienia). nie spytalam o to ginekologa, no bo to logiczne dość że można przesunąć okres. dzisiaj jednak przeglądałam ulotkę i nic nie ma w niej na ten temat... to jak jest?

migotko.... moim zdaniem mozesz sobie zmienic godzine..zaczynasz 2 opakownie czyli tak jakbys brala caly czas wiec roznica w przyjmowaniu bedzie niewielka..a skutecznosc taka sama..jesli ci to pomoze to ja tez biore tabletki i zdarza mi sie zapominac..np. mam wziac o 20 a biore o 24.00...godziny raczej nic niezmienia..pisze raczej bo niema niczego na 100%...dla wiekszej pewnoesci odczekaj z bzykaniem jakies 3 dni...mysle ze to wystarczy zeby organizm przyzwyczail sie do nowych godzin dawki hormonow

Gość migotkaaaaaaaaaa
no bo teoretycznie tbletki nie maja za zadanie przesuwac okres tylko wiadomo jaki:)dlatego o tym nie napisali.po skonczeniu opakowania nastepnego dnai zaczynasz nowe po prostu pomijasz 7 dniowa przerwe i to cala filozofia:)tylko jak z tymi godzinami czy drugie opakowanie moge brac rano a nie jak to po poludniu???????????????/

Gość fabryczka snów
możesz brać o jakiej godzinie Ci będzie wygodniej, tylko stosunkowo regularnie, w sensie, że o jednej porze dnia. ale w razie czego miej ze sobą tampaxy, okazało się (w innym temacie tu, na kafeterii), że to nierobienie przerwy nie jest takie pewne, dobrze by było nie dać się zaskoczyć. a tampaxy mają aplikator, gwarantujący wygodę i higienę użycia. choć, rzecz jasna, życzę Ci tego okresu nie mieć :)