Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sieć

Łapię przypadkowe myśli

Polecane posty

Gość sieć

sięgnij " po omacku " ;) po jakąś książkę, otwórz ją na przypadkowej stronie i przeczytaj mi zdanie, którego dotknie twój palec :) proszę ! :D

Gość prosze bardzo
Tatusiu - tak błaga Niemowlę ze łzami Nie pchaj głębiej smoczja Jak kija do jamy Roland Topor "Dzidziuś Pana Laurenta"

Gość prosze bardzo
smoczka*

Proszę uprzejmie, pierwsze zdanie od góry z lewej strony:D : \"Ot, w jaka chorobę wpadła biedna kobieta!...Trudno, już ze dwa lata jest w separacji z mężem.\" Bolesław Prus \"Lalka\" :D:D:D

\"Żywiła przy tym nadzieje, ze ich los sie odmieni i że jesli tylko przy życiu zostaną, to do stanu sobie własciwego powrócą\" Boccaccio - Dekameron

Gość sieć
kochani jesteście :D nie znam się z panem Toporem, ale czuję że się polubimy ; Gałązko - ojojoj :D cóż za ciężka myśl, mam nadzieję że ją udżwignę ;) Loth Lorien - myśl o nadzieii..

Gość prosze bardzo
Topor jest super, daje wiecej! Pan Laurent - Czy mogę prosić panią o przysługę, pnia Fleury? Zechciałaby pani tłuc dziecko przez jakiś kwadransik? Muszę pójść na pocztę. Pani Fleury - Bardzo chętnie, panie Laurent...ale czy będę umiała? Pan Laurent - Co znowu, przecież potrafi pani uderzać w kalwisze maszyny do pisania? Z dzidziusiem robi się dokładnie tak samo. To dziecinnie proste!

super, co? :D:D:D ...\"- Spójrzcie mi prosto w oczy - powiedział Rosół.- Co wy tam znowu knujecie, nicponie? \" ( znów pierwszy wers z lewej od góry) :D:D:D Sempe i Gościnny \"Mikołajek i inne chłopaki\" :)

Gość prosze bardzo
Mikolajek i cala seria te superrrrrrrrrrrrrr polecam!!!

W ty modelu Wszechświat przybiera postać gigantycznego kwiatu, który rozkwita, starzeje się, i ponownie kurczy się do wielkości ziarenka.Być może tylko po to, by wciąż na nowo rozkwitać. :D

ojjjjj...... \" WOLNOŚĆ TO NIEWOLA Po czym,nie zastanawiając się, dopisał: DWA I DWA TO PIĘĆ Ale nagle coś się w nim zacieło.\" George Orwell \" Rok 1984\"

dołączam się !:) \" Zawrzeć znajomość z Charytkami może każdy, kto potrafi zliczyć do trzech, gdyż stanowią one zespół starożytnych girls, nigdy nie występujących pojedynczo, lecz zawsze we trzy.\".... Krystyna Kibisch-Ożarowska \"O sztuce na wesoło\" POLECAM ! SUPER ZABAWNA KSIĄŻKA!!!!:D:D:D:D

Gość sieć
bardzo proszę - jeszcze !! :) Gałązko... spójrz mi prosto w oczy.. czy to co mi polecasz - nie jest Przypadkiem :D książeczką dla dzieci ?!!! bo jak dla dzieci to znaczy że w sam raz dla mnie :) " Ale nagle coś się w nim zacięło " - czyżby mała awaria w oszukiwaniu siebie i innych ? ...też mi się czasem zdarza ;) Parisien - piękna myśl... nasycona tajemnicą życia i śmierci... czyja ona jest, napisz proszę źródło 🌻 Przypadkowa - o tak, Przypadek rządzi naszym życiem; może się zdarzyć np. że Przypadkiem zaplączesz się w moją sieć :p bo jej oka - skoro łapią Przypadkowe myśli - tym bardziej łapią Przypadkowe Ludziki... no i ugrzęźniesz tu ze mną, zniewolona na wieki :p na przypadki to trzeba uważać :p :D Zielsko - lubię chabaź :) szczególnie bukiety z pokrzywy :) Charytki... hmmm.. a któż to taki ? brzmi ciekawie 🌻

spoglądam prosto w oczy i bijąc się w piersi wyznaję : TAK! Lubię książki dla dzieci ale tez przepadam za klasyką a więc: \" -Któż jest twoim adwokatem? - Pan nim jest - odrzekł Block. -A oprócz mnie? - spytał adwokat. - Nikt prócz pana- odpowiedział Block. -Wobec tego nie słuchaj też nikogo innego -rzekł adwokat\" Franz Kafka \"Proces\".

:):):) \" Najwczesniej, tj.w VI wieku przed Chrystusem, rzeźbiono Charytki na tablicach wotywnych.Nie pokazywały kolanek - ubrane w długie chitony, szły szparko naprzód, co w ówczesnym wykonaniu sprawiało wrażenie, jakby cierpiały na skręt kiszek: ich korpusy stały w miejscu, frontem do widza, a nogi- - hej! -same się niosły, boczkiem po ścianie...Maszerowały w lewą stronę:czy świadczy to o lewicowych poglądach? Usmiechały sie przy tym głupio a przyjemnie, jak przystało na typowe wczesne posągi greckie z epoki zwanej w sztuce archaiczną (VI wiek przed Chrystusem).\" Krystyna Kibish-Ożarowska - wyżej zrobiłam błąd w nazwisku Autorki, ma byc przez samo\"h\" :D:D:D...przepraszam....:)

Gość płomykówka*********
"Pogłębienie perspektywy historycznej dzieła poprzez wywołanie wrażenia, że był czas, zamierzchły czas, gdy mówiło się inaczej." Natalia Lemann, Onomastyka i jej rola w kreowaniu świata przedstawionego w literaturze fantasy (wybrane utwory polskiej fantasy na tle niektórych utworów anglojęzycznych)

\" - Czemu maman płacze? - rzekła Wiera.- Z tego wszystkiego, co on pisze, widać, że należy sie cieszyć, a nie płakać. Było to całkiem słuszne, a przecie i hrabia, i hrabina, i Natasza - wszyscy spojrzeli na nią z wyrzutem.\"W kogo się ona wrodziła\" - pomyślała hrabina\" Lew Tołstoj \"Wojna i Pokój\"

Gość opowiesci z narniii
Opowieści z Narnii C.S. Lewis potem lekko potrząsnął lejcami i osiołek ruszyl w strone zamku czymś pomiedzy truchtem konia i chodem kaczki(byl to maly i gruby osioł), podczas gdy faun, puchacz i dzieci podążali za nim nieco wolniej. Słońce już zaszło i robiło się coraz chłodniej Srebne krzesło, str 45 (Media rodzina)

Otóż : \" Mięso na fondue jest wyjątkowo delikatne i aromatyczne, jesli na noc zawiniemy je w ściereczkę nasączoną sherry albo koniakiem\" ( sama sie nasączyłam...mmmmm) Marianne Schonhauser \"W kuchni i gdzie indziej\"

\"O mało nie zapomniłam ci donieść, mon coeur cheri, ze byłam wczoraj na weselu, ale na jakimże weselu! Na weselu najosobliwszym i najpocieśniejszym, na weselu najokropniej rococo ze wszystkich wesel,ktore kiedykolwiek odbyły sie na kuli ziemskiej...\" Eliza Orzeszkowa \"Pamietnik Wacławy\" tom II Pozdrawiam🌻

\" - Ej, obywatelu, pomóżcie zatrzymać przestepcę! To wasz obowiązek! Regent niezmiernie się ożywił, zerwał sie i wrzasnął: -Który to? Gdzie on jest? Zagraniczny przestępca? - Oczka mu radosnie zaigrały.- Ten? Przestępca? Pierwsza rzecz - trzeba krzyczeć:\"Na pomoc!\" Inaczej zwieje.Wołajmy razem, no! - I regent rozwarł paszczę. Stropiony Iwan usłuchał dowcipnisia i zawołał : \"Na pomoc!\", regent zaś zrobił go w balona i nic nie zawołał\" Michaił Bułchakow \" Mistrz i Małgorzata\"

:D:D:D i książka na stresy i deszcz : \" Wikto, co ze śniadaniem? - spytałam ostro. - Pani woda stoi w jadlani. - Moja woda?!!! Osłupiałam.\".... Katarzyna Pisarzewska \"Halo, Wikta!\"

Gość sieć
No tak, już wiem kim są Charytki ( Chabaziu :) - wyborny " kawałek " wyborny ! :D ) za to teraz nie mam pojęcia co to jest " fondue " :o Mości Hrabino ( Szczapko - Wydmuszko :D :classic_cool: ) czytaj Pani przepisy uważniej... co za skandal ! ;) Gałązko normalnie należy Ci się medal za zaangażowanie 🌻

\"Szkło nabiera wyjątkowo pięknego blasku, jesli jest płukane w wodzie z dodatkiem sody.Do 5 litrów wody dodaje się 2 łyżki sody.Opłukać potem czystą wodą i osuszyć.\" Marianne Schonhauser \" W kuchni i gdzie indziej\"

Gość Fififi zagubiona
"Ale teraz ilekroć wchodzę do sklepu Wedla - gdzie pan Prus kupował na łuty cukierki, a pan Sienkiewicz takie wielkie pudła - tyle razy podnoszę oczy ku muzom niebiesko-różowym na suficie i mówię do nich w mysli: Wy tylko udajecie, że sprzedajecie cukierki, ja wiem, ja wiem. Wy tu siedzicie i ważycie nie słodycze, ale rzeczy gorzkie: przemijanie czasu." Jarosław Iwaszkiewicz "Staroświecki sklep"

Gość Ihahahahahaha
Kodeks Pracy "Pracodawca informuje pracownika na pismie...." :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gość ma_to_po_matce
"Kosowskiemu wydaje sie ze widzi w ciemnosciach usmiech tamtego: serdeczny i jasny" -----> Marek Hłasko "Baza Sokołowska"

Gość proszę bardzo
Pewnego dnia gdy ojciec, pijany bardziej niż zwykle, wbił się w czoło gruby gwóźdź i zawiesił na nim obraz, który ośmieliłem się skrytykować, powiedziałem sobie w duchu: "Byłoby pocieszające, gdyby zjawiła się wróżka i odstawiła numer z trzema życzeniami." Ledwo tak pomyślałem, a już ktoś pukał do drzwi. Ojciec, rozwalony na podłodze, trawił jabłecznik, a matka zbyt obficie krwawiła z rany na plecach (zawsze widywałem ją z nożem między łopatkami), by móc się ruszyć. poszedłem otworzyć. - Dzielny młowy człowieku, czy mógłbyś mi dać tysiąc franków? Roland Topor oczywiście "Wróżka inne niż wszystkie" z tomiku pt. Cztery róże dla Lucienne

Gość proszę bardzo
Poczekam jeszcze kilka długich chwil, aż nagle cały kibel robi się gorący, a głowa wypełnia się słodkim lukrem, który zaraz twardnieje, ale przez to robi się jeszcze mocniejszy. Znowu jestem istotą absolutnie szczęśliwą i spokojną jak śmierć. "Heroina" Tomasz Piątek

Gość proszę bardzo
Było to w czasach, kiedy wszyscy jeszcze żyli, "śmierś była daleko", kot Głupielok jeździł pod sufitem w skonstruowanej przeze mnie kolejce linowej i pławił się w swym rozwiązłym lenistwie. Kot Głupielok był tak leniwy, że jemu się nawet nie chciało na cztery łapy spadać. "Bezpowrotnie utracona leworęczność" Jerzy Pilch