Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proxi24

test ciążowy

Polecane posty

Gość proxi24

kochałam się w środe... czy test ciążowy wykazałby juz ewentualną ciążę? test wykrywa juz po 6 dniach od zapłodnienia. Czy poczekać do jutra?

Gość Fioletowa
moge reke ci podac :) ja sie kochalam w piatek, w sumie to w sobote, bo to chyba bylo po 1 w nocy. Pomyslalam o tescie, ale nie lupilam i nie wiem czy to zrobie. Niby sie teraz nie boje ale ogolnie caly czas mi sie to przypomina i strach czuje.

Gość proxi24
rozumiem co czujesz, w sumie moj facet nie miał w ogole wytrysku i był tylko na chwilke we mnie ale ja się boję...a do okresu jeszcze długo...

Gość proxi24
czy suchość pochwy sugeruje ze miałam dni niepłodne? w dni płodne śluz powinien być ciągnący i przeżroczysty?

Gość i kto to mowi
to kochalas sie z nim czy byl w tobie tylko na chwile bo to WIELKA roznica!?

Gość proxi24
wszedł we mnie tylko na chwile....pełnego stosunku nie było. ale różnie to bywa.

Gość to po co takie
"na chwile",a potem testy biegasz kupowac?Albo normalny seks z zabezpieczeniem,albo w ogole,potem nerwy sie traci po jakis tam "na chwile".I tak,to znaczylo,ze masz dni nieplodne,choc za malo podalas wytycznych,ze tak powiem...

Gość proxi24
odstawiłam pigułki... bo rozstałam sie z facetem, jednak wróciliśmy do siebie... i tak wyszło, wiem ze to bez sensu

Gość pomponik
Zawsze jest ryzyko.Male,ale jest.Poczekaj jeszcze kilka dni i zrob ten test.Uspokoisz sie.

Gość proxi24
zrobie jutro rano... bo nie wytrzymam

Gość Fioletowa
ty to identycznie jak ja, tez sie rozstalam i wrocilismy, z tym ze we mnie nie byl tylko chwile

Gość Fioletowa
tez odstawilam tabletki po rozstaniu

Gość proxi24
tak wiec, nie moge za bardzo obliczyc dni płodnych .... nie wiem jak po pigułkach cykl wraca do normy

Gość pomponik
Jutro moze byc jeszcze nie miarodajny...ale zrob,skoro nerwy Cie zjadly juz.Zawsze mozesz pozniej powtorzyc go,jak jeszcze bedziesz miala watpliwosci.3mam kciuki:)

Gość ewula321
tak serio to na który dzień po stosunku test ciążowy może wykryc ciąże?jest 4 dzień po i czuje ból,ale do wytrzymania.Nie wiem czy to nerwy ,czy....?Co o tym myśleć ?

4 dni na pewno NIE !~!!! jajeczko zagnieżdza się pomiędzy 5 a 10 dniem po owulacji !!! i następnego dnia może wykryć ciążę test --- 3 testy super czułe ciążowe za 5.99 wysyłka 24 h www.sklep.starania.pl

Gość ***mikusia***
Czy test ciązowy wykonany 14 dni od stosunku może dać już wiarygodny wynik???

Gość jupiii
Hej dziewczyny. Z tego co ostatnio ogladalam w telewizji, w jakim programie o medycynie, slyszalam, ze taki test mozna juz po 12 dniach wykonac. Czy jest wiarygodny to nie wiem.Najlepiej jest tak ok 4 tyg po. Ja sama robilam dopiero po ok miesiacu. Niestety nie jestem w ciazy:( Pozdrawiam. P.S. bawcie sie dobrze i ... z glowa ;)

Gość ***mikusia***
mi wyszedł negatywny, ale i tak mam stresa... :(

Gość jupiii
a masz jakies objawy??? Mozesz go za kilka dni (badz za 2 tygodnie) powtorzyc. Jesli nadal bedzie negatywny a Ty bedziesz miala watpliwosci, to biegnij do ginekologa. Pobierze krew i bedzie wszystko wiadomo :) A narazie to sie nie denerwuj, bo szkoda zdrowia...

Gość phi......
Test jest wiarygodny, gdy wykonacie go w dniu spodziewanego okresu. Inaczej może pokazać niemiarodajny wynik. I można się później gorzko rozczarować. Niby wykrywają ciąże w 6 dni od zapłodenia, a od stosunku do zapłodnienia może upłynąć nawet ok 5 dni, plus 6 to już wychodzi 11. Najlepiej zrobić w dniu, w którym powinien pojawić się okres.

Gość ***mikusia***
Jak zaczynam o tym myśleć to oczywiście wszystkie książkowe obiawy pojawiają się jak na zawołanie... Ale staram się myśleć logicznie, leczę się hormonalnie i mimo że nie biorę tradycyjnych tabletek moja ginekolog powiedziała, że antykoncepcja jest zachowana. Kochałam się z moim chłopakiem podczas 7-dniowej przerwy i na drugi dzień dostałam krwawienie (takie skąpe bardzo, 5-dniowe), tego samego dnia znowu zaczynałam brać leki (w ciut zwiększonej dawce) i czuje się dziwnie, tzn. mdłości, zawroty głowy, zaparcia, senność i dlatego fiksuję. Wiem, że cała ta sytuacja raczej wskazuje na brak dzidziusia i mam nadzieję, że kipeskie samopoczucie jest spowodwane lekami, ale i tak ciągle mam obawy :( :( :(

Gość jupiii
kiepskie samopoczucie moze byc spowodowane rowniez tym, ze ciagle o tym myslisz i sie denerwujesz. W takim momencie masz wszystkie objawy, ktore tak naprawde moga byc spowodowane twoja wyobraznia (czyli tzw. urojone). Najlepiej jak pojdziesz do ginek. i wtedy wszystko sie wyjasni. Im szybciej, tym mniej stresow

Gość ***mikusia***
Dzwoniłam do lekarza i powiedział mi, że jeśli nie opuściłam żadengo dnia to jest ok i mogę się źle czuć przez te hormony. Czuję się jak jakaś totalna wariatka :(

Gość jupiii
a jakie bierzesz, jesli zapytac moge??? JA odstawilam swoje kilka lat temu (prawdopodobnie mialam zle dobrane) i tez bardzo zle sie czulam. Moja mama mowila, ze siadaja mi na psychike. Moj organizm przestal normalnie funkcjonowac. Mialas przeprowadzanie badania hormonalne przed dobraniem pigulek?? Niestety lekarze ida na latwizne i przepisuja dziewczynom pigulki bez badan szczegolowych, bo tak wygodniej.

Gość smallgirl
Słuchajcie ja tez odstawiłam.Boli mnie troche podbrzusze i lewy jajnik.Ostatnie krwawienie było 24 maja.Do tej pory nie mialam normalnego okresu.Niestety obawiam sie ze to moze byc ciąza w srode zrobie test strumieniowy.

Gość ---mikołajka---
Tzn. ja mam leczenie skojarzone - Androcur (25 mg) + Estrofem. Androcur zawiera ten sam składnik co Diane 35 - octan cyproteronu, tylko że w Diane jest go 2 mg, a ja biorę 25... Na zdrowy rozum skoro Diane działa anty, to czemu moja mieszanka ma nie działac??? A badania miałam robione na wszystkie hormony także wszystko jest raczej pod kontrolą.

Gość ***mikusia***
Tzn. ***mikusia*** miało być wyżej ;)