Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lody pistacjowe

KIEDY i KTÓRĄ wziasc jako pierwsza tabletke anty...PILNE!!!

Polecane posty

Gość lody pistacjowe

Hej...W czwartek powinnam dostac okres...i wtedy nalezy wziasc pierwsza z tabletek 9 lekarz przypisal mi CILEST-dobre są??) Ale na pierwszej w opakowaniu tabletce podpisane jest PON? Czy ta pierwsza ( z 21 w opakowaniu) o nazwie PON przyjać powinnam w czwartek?? Wtedy kiedy dostane... Cilest ma chyba wszystkie o tym samym skladzie..CHYBA.... To pierwsze w zyciu moje tabletki...Odpiszcie...Poradzcie kiedy...

Jesli okres dostaniesz w czwartek,bierzesz tabletke z napisem CZWARTEK.Konczysz opakowanie,robisz 7 dni przerwy i znow zaczynasz kolejne,w CZWARTEK to wypadnie znow.Teraz juz zawsze bedziesz zaczynala opakowanie w czwartek:)Jasne?

Gość eeelllwiiira
nie w czwartek tylko w piatekbo tam ma byc 7 dni przerwy zgadza sie!?

Dostaje okres w czwartek,zaczyna brac tabletki,dodaj do tego 21 dni,ostatnia wypadnie w srode.7 dni przerwy-czw,pt,so,nd,pon,wt,sr-i CZWARTEK-NOWE OPAKOWANIE.To by bylo tyle analizy:D Czy teraz jasne?

Gość lody pistacjowe
Chyba nie dokonca....ale zapytam sie, najwyzej wyjde na mega glupiutka :P Mam 21 tabletek....zaczynaja sie od pon-wt-sr-czw-pt-sob....itd Biorac z czwartku...omijam te te 3 pierwsze z opakowania...(pon, wt,sr) Pozostaje mi 18 kolejnych(czw-pt-itd) Tylko 18...a przeceiz mam brac 21 dni te tabletki i przerwa... Czy zaczynajac od czwartku marnuje te 3 pierwsze o nazwie pon wt i srode...a co mam brac w 19,20 i 21 dniu cyklu...??? O to mi chodzi? Prosze kogos madrego o wyjasnienie tego glupiutkiej dziewczynce!!

Gość eeelllwiiira
nieee bierzesz w czwartek i tam pisze czw potem bieresz dopuki Ci sie tabletki nie skoncza czyli do srody rozumiesz teraz!!??:)) a potem 7 dni przerwy i znowu czwartek kumasz?

Nic nie omijasz.Bierzesz do konca.Te dni tygodnia na opakowaniu to dla Ciebie,zeby Ci sie łatwiej bralo,pilnowalo dni.W dniu,w ktorym dostaniesz okres,zaczynasz opakowanie.Moze to byc czwartek,piatek,sobota.dostaniesz w czwartek,bierzesz z okienka z napisem czwartek,dostaniesz w srode,bierzesz z okienka z napisem sroda.21 dni,7 dniowa przerwa i zobaczysz,ze nowe opakowanie wypadnie Ci w czwartek:D To naprawde proste.

Gość Pimki
Boze, widzisz i nie grzmisz...

Chyba rozumiem, o co chodzi autorce topiku;) Nie, te pierwsze trzy się nie marnują. Zaczynasz od czwartku, \"posuwając się do przodu\" i gdy dojdziesz do końca opakowania to bierzesz te trzy, które ominęłaś na początku. (skład przecież mają ten sam wszystkie!)

Gość lody pistacjowe
Dziekuje Minka :) Wlasnie o to mi chodzilo...dziekuje Wam wszystkim za pomoc :)