Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foremka.

ja już zgłupiałam, jak to jest z tabletkami??

Polecane posty

Gość foremka.

ja już zgłupiałam, jak to jest z tabletkami?? pomóżcie prosze!! ile jest tej przery 7 czy 8 dni??

Gość odpowiadajk
Na przyklad: Ostatnia pigulke bierzesz w niedziele, a potem przerwa: - 1 dzien pon - 2 dzien wt - 3 dzien sr - 4 dzien czw - 5 dzien pt - 6 dzien sob - 7 dzien niedz I w PON zaczynasz nast opakowanie. 7 PELNYCH dni bez tabletek. Kazde kolejne opakowanie zaczynasz w ten sam dzien tygodnia.

mozna robic tez przerwe 6 dniowa, ale nawet lekarze maja podzielone zdania - no i wtedy wszystko sie pie...szy, bo kazdego miesiacxa bierzesz dzien wczeniej.

Gość nie wolno
skracac przerwy. Niektórzy wprawdzie mówią, ze mozna (w zadnym wypadku nie wolno natomiast wydłużac), ale lepiej tego nie robić. Moj gin powiedział, ze wtedy moze dojść do róznych zachwiań w organiźmie i w najgorszym przypadku konsekwencją tego moze być wpadka Fajnie rozpisane masz w pierwszym komentarzu odnośnie przerwy. Pamietaj ze zawsze masz 7 dni przerwy i zawsze bierzesz 8 dnia:)

Gość foremka.
dziekuje za odpowiedzi :)

Gość możesz w ogóle
...nie robić przerw i żadna wpadka nie wchodzi w grę

naprawde slyszalam od ginekolog ze mozna robic 6cio dniowa przerwe :) chociaz nigdy tego nie stosowalam, ale to zalezy od cyklu, przeciez niektore dziewczyny maja krocej!! a co do brania ciaglego - to tez sa zdania podzielone. Zalezy to tez od jakosci tabletek i od kondycji ciala. Jest to bardzo zalecane jak sie ma mocne bole i obfite miesiaczki, ale w innych wypadkach, hmm jak nie ma potrzeby to po co brac caly czas? organizm tez sie musi czasmi oczyszczac... Moj lekarz zawsze mi mowi, ze np. bez przerwy to na wakacjie - bo wtedy do ma sens - higiena, nie trzeba sie przejmowac tamponami :)

po skonczeniu opakowania przez 7 dni nie bierzesz na osmy zaczynasz nowa \"paczke\" :):) pozdro 4 all